Hava Durumu

Selvili Cadde’den sevgiler ve üzüntülerle!

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2012 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2012 08:16
Çekirge'deki Selvili Cadde sakinlerinden elektronik posta kanalıyla gönderilen bir e-mail'de aynen yazımızın başlığındaki gibi 'Selvili Cadde'den sevgiler ve üzüntülerle' deniyor.
Ve bu mail'e eklenen 20 kare de özenle çekilmiş görüntü var ki sanki tüyler ürperten korkunç bir öykünün fotoroman sahneleri.
Birbuçuk yıldan beri semt sakinlerinin yakınmalarına defalarca bu sayfada yer verdiğim için olayı biliyorum.
Ancak bu kadar vahim bir çizgiye geldiğini sanmıyordum. Üstelik sorunu giderecek hiçbir iyileştirme de yok bugüne kadar..
Bilindiği gibi Selvili Cadde, Bursa'nın en mutena semtlerinden Çekirge'de Büyükşehir Belediye Başkanlık Konutu'nun üzerindeki tepede Bursa ovasına panoramik konumda oldukça geniş bir yerleşim yeri.
Okurlarımın özenle yazıp hazırladıkları oldukça uzun yakınmalarda vurgulanan önemli noktalar yine aynı:
Örneğin; 'Büyükşehir ve Osmangazi belediyeleri bizleri unuttu mu?' deniyor. 'Kentte pek çok önemli yatırım yapılırken nüfusu kalabalık bir yerleşim bölgesinde tehlike sinyalleri veren olumsuzluklara niye el atılmıyor?' deniyor.. 'Pek çok modern apartman var cadde üzerinde.. Beyta Apartmanı ile Komutan Sitesi arasındaki rampa şeklindeki ana caddenin bir kenarı da oldukça uzun bir mesafede birbuçuk, iki metre kadar genişlikte ve yine yer yer bazı noktaları da iki ile beş-on metreye yakın bir halde göçtü kaldı; alt taraf uçurum' deniyor...
'Semt sakini okurlar' imzasıyla gönderilen yazıda bu caddede tehlikenin devamlı şekilde artma kaydettiği bunun rahatça gözlenebildiğini, özellikle geceleri yolun yabancısı olan sürücülerin bu yolda her an beklenmedik acı bir sürprizle karşılabilecekleri de önemle vurgulanırken cadde kenarındaki bazı apartmanların da bundan olumsuz yönde etkilenebileceği ileri sürülüyor.
Tehlikenin hangi boyutlara ulaştığını bu korku fotoromanından seçtiğim beş ayrı kare görüntü ile sayın okurlarım ve sayın ilgili belediye başkanlarının dikkatlerine sunuyorum.
Fotoğraflar bence sadece görüntü değil, resmen alarm işaretleri.
Selvili Cadde sakini okurlarımı Allah korusun.. Onlara benden de sevgiler, saygılar..
- Erdal ÖZDÜR



Kediyi zor kurtardık

"Geçen gün bir köpek, caddedeki küçük bir kediyi kovaladı.. Kedi can havliyle birden bu boşluğa kendini attı.. Böylesini hiç görmemiştik.. BUSKİ işletmesine ait rögarın kenarında meydana gelen bu geniş ve derin boşluk Soğanlı Mahallesi'nde bulunan Nilüfer Caddesi'ndeki Stüdyo Salkım'ın önü.
Rögar kapağı kenarındaki boşluğa girerek hayatını kurtaran kediyi buradan kurtarmasaydık belki de burada ölecekti. Kurtarıncaya kadar da çok zahmet çektik.
BUSKİ ekipleri buradan geçerken bir inceleme yapar gereken tedbirleri alabilirse iyi olacak. Çünkü aynı çukura çocuklar da koşup oynarlarken eğer farkında olmadan basarsa Allah korusun bacakları bile kırılır.


Alo, burası Büyükşehir

KEDİLER İÇİN DEĞİL:- "26/12/2011 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde yayınlanan 'Erdal abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz "Kediler için mi?" başlıklı okur şikayeti ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Söz konusu çalışma Hayat Apartmanı'nın üst katında yapılan çalışma ile ilgilidir ve halen çalışmaları devam etmektedir.
Yol üzerinde bulunan kumun belirtilen çalışma ile herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.
***
ULAŞIM VE MAKAM OTOLARI:- 28/12 /2011'de yayınladığınız "Ulaşım sorunu ve makam araçları" başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimlerce incelenmiştir.
Toplu taşıma hatlarına ilişkin düzenlemeler ulaşım alt yapısı, yolculuk istatistikleri, araç ve sürücü sayıları, yürüme mesafesi, trafiğin genel durumu ve ulaşımdaki diğer aktörler gibi objektif veriler doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.
Elektronik ücret toplama sistemi sayesinde yolculuk istatistikleri anlık olarak raporlanabilmekte, bu raporlar neticesinde sefer saatleri ve periyotları, araç tipleri düzenlenmekte ve ihtiyaç doğrultusunda revize edilmektedir."
***
GEMLİKLİ OKURLARA:- "28/12 /2011 tarihli köşenizde yer verdiğiniz  "Ulaşımcılara bir sitem" başlıklı Gemlikli bir okurunuzun şikayeti ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
UKOME Kurulu'nun 29.07.2011 tarih ve 333 sayılı kararı ile belirlenen toplu taşıma araçları ücretler tarifesinin 7. Maddesi 'Aylık kart ücretleri tam 95.00 TL. İndirimli 65.00 TL.olup 7-9-12 ve 13 nolu tarifeler haricinde geçerlidir' ibaresi mevcuttur. Alınan UKOME Kurulu kararına göre Gemlik İlçesi'nin 7 nolu tarifesi aylık Bu-Kart uygulaması dışındadır. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlşk. Şb. Md.







Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.