Hava Durumu

‘Şemsiyeli Kız’ gitti sorunlar da bitti (!)

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2016 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 07:24
“Erdal Bey, uzun süredir köşenizi yakından izliyorum.. 
Çok arzulamama rağmen şimdiye dek yoğunluğumdan çevremde gördüğüm sorunları sizinle paylaşamadım. Okurlarınızın duyarlılığına teşekkür ederim. Yetkilileri uyarmaları ve onların da çözüm üretmesi çok güzel. Buna vesile olduğunuz için ne mutlu size. 



Şehrine ne kadar çok sahip çıkan vatandaş olursa o kadar modern kentlerde yaşarız. Ellerinize sağlık. 
Geçtiğimiz aylarda Zafer Plaza önünde Cumhuriyet Cad. girişindeki ‘Şemsiyeli Kız’ heykeliyle ilgili köşenize birçok bildirim yapılmıştı. Tüm eksikliklerin giderilmiş haliyle birkaç kez suyun şemsiyeden aktığını da görmüştüm. Heykel, bölgeye güzel bir ambians kazandırmıştı.  
Birkaç gün önce yolum yine oraya düştü ve bu kez gözlerime inanamadım. Heykel deyim yerindeyse kökünden kaldırılmış.. 
Bu durumda ‘Şemsiyeli Kız’ gitti sorunlar da bitti (!). Şaka bir yana keşke bazı işler kalıcı olsa. İnsan bu manzarayı görünce derinden üzülüyor. Saygılar.” - M.K.

Volkan Caddesi’nde garip bir çalışma

“Yıldırım, Sinandede Mah. Kasım Önadım Bulvarı ile Davutkadı Mah. Tayyareci Mehmet Ali Cad.’ni bağlayan Volkan Cad.’nde eski kaldırımlar kazıldı, geçen Aralık 2015’te yenileri yapılmaya başlandı. 



Cad.’mizin uzunluğu iki tarafta toplam 1.600 metre. Bu iş, üç haftada bitirilecek bir çalışma programıdır.
Ama ne oldu biliyor musunuz, tam 2 ayda kaldırımlar bitirilebildi. Şimdi ise eski kaldırımı doğru sökmedikleri için eski asfaltı da parçalayarak yaptıkları işten bugüne 1 buçuk aydır caddenin kaldırım yapılan iki tarafı da halen asfalt yama bekliyor. Caddemiz tam bir köstebek yuvasına döndü.
İlgililerin planlı, programlı çalışmalar yapmalarını dileriz.”  Bölge sakinleri adına N.SENGÜL

Bir konser bir sergi

Dünya Müziği Derneği’nin alto’su Mak. Müh. Sevtap Sivri müzik çalışmalarının yanı sıra yaptığı birbirinden güzel tablolarıyla resim sergisi açtı. 
Nilüfer, Odunluk Mah. Akademi Cad.’ndeki Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) fuayesinde 25 Nisan’a dek izlenebilecek bu ilginç sergiyi izlemenizi önerirken on parmağında on marifet olan sanatçımız Sevtap Sivri’yi kutluyor ve daha nice güzel sergilere dileklerimi iletiyorum.
Ayrıca derneğin başarılı sopranosu Cemile Kara da bu akşam Ördekli Hamamı Kültür Merkezi’nde saat 20’de vereceği THM konseriyle müzikseverlerle buluşacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.