Hava Durumu

Sergide ney üflendi ve derin duygular yaşandı

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2016 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2016 07:56
Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde Türk el sanatlarının en güzel örneği olan bir ebru sergisi açıldı. Açılışta, renklerin dans ettiği eserlere kendine özgü duyarlı nağmeleri yansıtan bir ney’den yükselen nağmeler de eşlik etti. 
Bursa Olgunlaşma Enstitüsü unutulmaya yüz tutan Türk el sanatlarını araştırıp atölyelerinde birikimlerini üretime dönüştüren bireyler yetiştiriyor.                    
Enstitünün ‘Ebru Atölyesi’ öğrencilerinden Nuray Yıldız, Sevilay Özarslan ve Çiğdem Özer de açtıkları ‘Renklerin Büyüsü’ adlı sergilerinde duyarlı anlar yaşattılar.. 



Kâğıt, kumaş ve deri üzerinde geleneksel, özgün ve soyut ebru çalışmaları, murakkalar, Bursa konulu tasarımlarla ince vual ipeklere yapılmış pentürlerin yer aldığı serginin açılışını UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru yaptı. Ve bu güzel sergiyi UÜ’de açtıkları için enstitüsü yetkililerine teşekkür etti.  
Yücedoğru ‘Medeniyetimizin temel taşları olan, gözümüze kulağımıza hitap eden ve bu hitapta bizi hiç yanıltmayan, tarihle, insanla, tabiatla barışık olan sanatlarımızın toplumumuz içinde yaşamasını her zaman destekleriz ve bunun temsilinden de son derece memnun oluruz. Bu gibi faaliyetlerin UÜ’de yapılmasını da her zaman memnuniyetle karşılarız’ dedi.
Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Md. Münevver Yaman da, serginin UÜ’de açılmasının kendileri için özel önemi olduğunu belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti.
İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zinnur Kanık sergi açılışında, ney üflerken konuklara unutulmaya yüz tutan tarihi ebru sanatının en güzel örnekleri arasında farklı ve derin duygular yaşattı.

Yeni çıkan bir kitap

‘HARP PİLOTU VE SİLİVRİ’:- Emekli Hava Tümgeneral Yalçın Ergül’ün ‘Harp Pilotu ve Silivri’ adını verdiği kitabı Alibi Yayıncılık’tan okurlarıyla buluşuyor.
Son dönemlerde yayınlanan Silivri kitaplarından farklı bir yapıda ve akıcı bir dille kaleme alınan bu kitaptan önce de emekli komutan Ergül’ün Ka Kitap’tan ‘Sayın Cumhurbaşkanım’ ve ‘Bir Komutanın Not Defteri’ isimli iki kitabı daha yayınlanmıştı..

Cumartesi neşesi  

CENNET:- “İlkokul öğretmeni sınıfta öğrencilerine ‘Cennete gitmek isteyenler ellerini kaldırsın’ der.. Öğrencilerin hepsi kaldırır. Yalnız Temel’cik elini kaldırmayınca öğretmeni merakla sorar:
‘Sen gitmek istemiyor musun Temel?’
Temel sıkıntılar içinde yanıtlar:
‘İster idum ama anacıgum okuldan sonra hemen eve gel dedü.”

NİŞANLI ÇİFT:- “Genç kız nişanlısını eve çağırmış:
‘Otur Aliciğim. Evlenmeden önce sana tüm mazimi açıkça anlatmalıyım.’
‘İyi ama hayatım iki hafta önce de mazini anlatmıştın ya..’
‘O iki hafta önceydi hayatım!..” (Teşekkürler A. Nihat KILIÇ)

Güzel sözler

“Kader, harekete geçmeyen kimseye asla yardım etmez.” - SOPHOKLES
“Çok şey görmüş olabilirsin ama sonradan görmüşsen büyük sıkıntı.”
“Beklersen sadece sana geleni alırsın; ama gidersen her şeyi.”
“Benim en büyük zenginliğim, evden çıkarken arkamdan dua eden bir annemin olması.”
“Hayat bazen kopya verdiğiniz insanın sizden yüksek not alması kadar saçma.”
(Teşekkürler Birol ÇİNİCİ)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.