Hava Durumu

Setbaşı’na acilen bir hastane gerek

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2014 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 07:39
Setbaşı semtinde doğdum ve yıllardan beri de Setbaşı semtinde oturuyorum.
Bölgemiz çok geniş bir alanı kapsıyor. Binlerce insan oturuyor.. Nüfusumuz çok kalabalık ve devamlı da artış içinde.
Fakat buna rağmen Setbaşı bölgemizde ‘uzman hekimlerin’ görev yaptığı (kardiyolog, nörolog vb.) mesleğinde uzmanlaşmış kişilerin görev yaptığı bir sağlık kuruluşumuz (resmi veya özel) maalesef bulunmuyor.
İpekçilik, Namazgah, Işıklar, Temenyeri, Emirsultan, Yeşil gibi geniş bir alanı kapsayan semtlerle dolu bölgemize uzman hekimlerin görev yapacağı ve büyük ölçüde eksikliği hissedilen ‘poliklinik düzeyinde’ bir sağlık kuruluşunun kazandırılması acaba neden hiç düşünülmüyor?. 

Bölgemizin bazı semtlerinde sağlık ocakları mevcut ama bunlar çok ciddi ve ani bir rahatsızlıkla karşılaşan insanlar için kafi gelmiyor, yetersiz kalıyor.
Bu hastalar böyle acil bir sağlık sorunu karşısında çok yoğun trafikte bölgemize oldukça uzak olan hastanelere yetiştirilmeye çalışılıyor. 
Bunun yanı sıra Heykel civarındaki Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu arkasındaki Feraizcizade Mehmet Şakir Sokağı’nda bir sağlık ocağı vardı, o da kapatılmış.
Şehrin belli başlı semtlerine özel veya resmi hastaneler açılırken çok geniş bir kitleye hizmet verebilecek olan ve uzman hekimlerin görev yapabileceği bir hastane - polikliniğin Setbaşı semtine de kazandırılması çok yerinde olur.
Pek çok bölge sakinine acil sağlık hizmeti verebilecek uyarımın ilgililerce dikkate alınacağını umuyorum. 
Saygılarımla..” 
A. Beril KARAMAN

***

MODERN NİLÜFER İÇİN BİR ÖNERİ


“Geçtiğimiz günlerde bir sohbet sırasında Almanya’da yaşayan ve yakınlarını ziyarete gelen bir arkadaşımla dertleştik.. 
Arkadaşım Almanya’da yaşadığı bölgede de zaman zaman araç park edecek yer bulamadığı için 15-20 dakika boş yer aradığını söyleyince şaşırdım ve kendisine ‘neden kaldırımlara araç park etmiyorsun’ diye sordum?. 
Aldığım yanıt gerçekten çok düşündürücüydü. 
Bana ‘Almanya’da cadde ve sokaklardaki bütün yaya kaldırımları yayalar için. Hiçbir şekilde araçlarımızı kaldırıma park etmeyi düşünemiyoruz, zaten park etmemize de kesinlikle izin vermiyorlar’ dedi. 
Bursamız’da modern yapılaşmasıyla övünç duyduğumuz Nilüfer ilçemizde ise hemen her yerde kaldırıma araç park edilmemesi için kukalar monte edilmiş durumda. 
Kukaların olmadığı yerler, cadde ve ara sokaklar en gelişmiş mahalle bile olsa günün hemen her saatinde araçların park yeri olarak kullanılıyor. (Ekteki fotoğraf bunu saptıyor). Kaldırım kenarlarındaki kukalar da eziliyor, yerinden sökülüyor, bu çok çirkin bir görüntü de yaratıyor. 

Keşke Nilüfer Belediyemiz ilgili kurumları da yanına alıp onların katkılarıyla  vatandaşları bilinçlendirme çalışması yapsa diye düşünüyorum. 
Kaldırımlarımız yalnızca yayalar için olmalı, yayalar güven içinde kullanmalı. Bunu Bursa’da ve devamlı gelişmeler sergileyen Nilüfer ilçemizde de başarabileceğimizi, kaldırımların yaya vatandaşlarımıza terk edilebileceğini düşünüyorum. 
Yetkililerin bu tür bir proje ve çalışma yaparak Nilüfer ilçemizi bu yönden de örnek bir yerleşim bölgesi haline getirmelerini canı gönülden arzu ediyorum..”
İ.G.

***


ÇOK TEHLİKELİ YAYA GEÇİDİ

“Bursamız’ın trafik yönünden en hareketli bölgesi olan Kent Meydanı ile minibüs durakları arasındaki trafik sinyalizasyon lambalarında yayalar genelde kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçtiklerinden araçlar durmak zorunda kalıyor ve trafik o noktada çok sıkışıyor.
Belirttiğim yaya geçidinde ortada bir buçuk metre eninde refüj (yaya kaldırımı) ve bir lamba var.. Kent Meydanı tarafında da bir lamba var; etti üç lamba...
Bu yüzden yaya geçidi kısa kısa ve iki tane olduğundan yayalar çabuk karşıya geçerim deyip kırmızı ışıkta kendilerini tehlike yaratacak şekilde yola atlayıp geçmeye çalışıyorlar..
Orta refüjün taksilere kadar olan bölümünden onbeş metresi ve refüjdeki ikinci trafik sinyalizasyon lambası kaldırıldığında yaya yolu uzayacağından yayalar yeşil ışığın yanmasını bekleyeceklerinden trafik sıkışmış olmayacak. 
Konuyu sayın yetkililerin dikkatine sunarken önerimi ciddiye alacaklarına inanıyor ve iyi günler diliyorum..” 
Arca ACAR
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.