Hava Durumu

SGK İl Müdürlüğü’nde TV yayınları

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2012 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2012 08:32
"32 yıllık devlet memurluğu hizmeti sonrası 2002'de emekli oldum.
Gerekli olduğunda çeşitli zamanlarda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürlüğü'ne uğradığımda kurumun tüm katlarında onlarca TV ekranında ya Samanyolu, ya Ülke, ya da benzer kanalların işlem sıralarını bekleyen yüzlerce vatandaş tarafından ister istemez izletildiğini görüyorum.
6 Şubat 2012'de (size fotokopisini de gönderiyorum) saat 15.09'da aldığım 848 numarasını alıp ilgili servis önünde işlem sıramı beklerken aynı şekilde Ülke TV'nin 1 saatten fazla siyasi yayınlarını dinlemek, izlemek mecburiyetinde kaldım. (Ki bunu cep telefonumu kameramla da kaydettim. İşlemim saat 16.12'de tamamlandı)
Konuyu, TV kanalları ve yayınından sorumlu olduğunu öğrendiğim İl Müdürü'ne ilettiğimde duyarsızlıkla karşılaştım.
Müdür Bey kamu görevlisi olduğunu adeta unutarak ilgili TV kanallarını savunur gibiydi.
Bu davranış karşısında çok üzüldüm.
Yüce dinimizi siyasete, ticarete ve kamu hizmetlerine alet edenleri kınıyorum.
Büyük önderimiz M.Kemal Atatürk'ün temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet memurluğunda hizmetlerimi, emeklerimi, ayrıca hakkımı bu kutsal temellere dayanarak görev yapanlara helal etmiyorum.
Saygılarımla.."
- Nuray KALELİOĞLU



Yıldırım’dan bir yanıt
"Gazetenizdeki köşenizde 'Okuyabilene mükafat var!' başlıklı okur şikayetine yanıttır:
Söz konusu yazıda Yıldırım İlçesi, Eşrefiler Caddesi'ndeki yön/isim tabelasının fotoğrafı sergilenmekte ve kırık mermer tabelanın yenilenmesi talep edilmektedir.
İlgili müdürlüğümüzün incelemesinde, cadde üzerinde belirli noktalarda cadde ismini belirten 9 adet belediyemize ait isim/yön tabelası olduğu tespit edilmiştir. Fotoğraftaki kırık mermer tabela belediyemizce o noktaya koyulan bir tabela değildir.
Şehir cadde/sokak tabelaları belirli kriterlere göre hazırlanmaktadır. Bunun dışında reklam, hayır vb. farklı düşüncelerle bazı kişiler kendilerince işaret veya mekanı belirten bazı yazı veya tabelalar hazırlamaktadır.
Eşrefiler Caddesi’nde kişilerin cadde ismini öğrenebilmelerini sağlamak amacına matuf yeterince belediyemizce monte edilmiş tabela vardır.
Konuya duyarlılıklarından dolayı okurlarınız ve size teşekkür ederiz."
Özgen KESKİN
Yıldırım Bld.Bşk.



Milli Eğitim’den bir açıklama
"9/2/2012 Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde yayınlanan 'Sayın Valim, bu okulu  gidip görmelisiniz' başlıklı ve okurunuz A. Suat Kaya imzalı yazıya açıklamadır:
Turgut Yılmazipek Yatılı İlköğretim Bölge Okulumuz 12 derslikli olup gündüzlü ve yatılı olarak 290 öğrencimiz eğitim görmektedir.
Bu okulumuzda sınıf mevcutlarımız ortalama 20-30 arasındadır. Laboratuvar ve kütüphane imkanlarının yeterli olduğu okulumuzun iç mekan itibarıyla eğitim öğretime engel durumu söz konusu değildir.
Okul bahçemizin küçük olduğu doğrudur. Ancak bulunduğu konum ve okul binamızın çevresindeki eski yapılaşma dikkate alındığında bahçenin genişletilebilmesinin zor olduğu görülecektir.
Bilindiği üzere geçtiğimiz yılın ekim ayında Van ilimizde hepimizi çok üzen bir deprem felaketi yaşandı. Depremden zarar gören bazı aileler geçici olarak içinde Bursa'nın da bulunduğu birçok kente dağıldılar.
Böyle üzücü bir hadisenin ardından kentimize gelen depremzede ailelerimizin eğitim çağında olan çocukları da okullarımıza paylaştırıldı. Van ilinden kentimize gelen ve öğrenimine Turgut Yılmazipek Yatılı İlköğretim Bölge Okulumuzda devam eden 6 öğrencimiz mevcut.
Sayın okurumuz da takdir eder ki, Van'dan gelen bu 6 öğrenci okulumuza ve bizlere yük değildir.
Faik Yılmazipek İlköğretim Okulu öğrencileri, hasarlı okul binasının yıkılarak yeniden yapılması nedeniyle öğrenimlerine geçici olarak Turgut Yılmazipek Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda devam etmektedir.
Yapılan planlama çerçevesinde bu öğrencilerimiz eğitimlerine sorunsuz bir şekilde devam ediyorlar.
Faik Yılmazipek İlköğretim Okulumuzun inşaatı ise tüm hızıyla devam etmektedir. Bu okulumuz önümüzdeki eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte hizmete açılacak, misafir öğrencilerimiz de 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarına dönmüş olacaklar."
Atilla GÜLSAR
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü




4 yıldır kapatılmayan derin çukur
"Anadolu Mahallesi’nde, Cami Sokak sakinleriyiz.
Sokağımızın tam ortasında oluşan çok derin bir çukur dört yıldan beri bir türlü kapatılmıyor. Çukur her gün biraz daha derinleşip genişliyor.
Yağışlı havalarda bu çukurda ve çevresinde biriken pis ve çamurlu sular evlerimizin duvarlarını, ahşap kapılarımızı rutubet içinde bırakıyor. Berbat ediyor.
Ayrıca buraya dolan pis sular yüzünden Cami Sokak'tan gelip geçmek bir mesele..
Sayın ilgililerin artık lütfen buna bir çare bulmalarını çok çok rica ediyoruz.
Saygılarımızla.."
Arif TÜLÜMEN



Tarihimize saygısızlık

"Şeker Hoca Türbesi ve Camii yanında gelişigüzel konulup bırakılan çöpler tarihimize saygısızlıktan başka bir şey değil. Ne yazıktır ki bu her zaman maalesef bu şekilde... İşte bunu belgeleyen fotoğraflarımız.
Sayın ilgililerin dikkatini çekebilmek ve gerekli önlemlerin alınabilmesi için hangisini isterseniz onu yayınlayın lütfen. Yeter ki bitip tükenmez haldeki bu çöp yığınlarından kurtulalım artık..
Saygılarımızla.."                       -
Çevre sakinleri



Bir esnaftan ‘Oda’ yakınması

"Yaklaşık 23 yıldır babamla esnafız ve Esnaf Odası'na kayıtlıyız. Fakat Oda'nın şu ana kadar yıllık aidat alması dışında bir faydasını görmedik.
Buna rağmen her yıl Oda'ya kadar gidip, zaman harcayıp aidatımızı ödedik.
Yıllık aidat 150/200 TL. arasında. Artı bir A 4 kağıdı olan faaliyet raporu için de 25 TL. gibi ücret alınıyor. 
Her yıl da bu meseleler için serzenişte bulundum.
Oda'ya kayıt mecburiyeti kaldırılmalı. Kaldırılmıyorsa Oda yetkilileri, yaptırım gücü kullanmalı, veya odalar tek çatı altında, ya da birbirine yakın meslek dallarıyla birleştirilerek Oda ve başkan sayısı azaltılıp daha güçlü bir hale getirilmeli.
Tahminim; her ilde 30-40 Oda ve başkanı var. Oysa bu sayı 3-4'e indirilip Oda'lar daha güçlü hale getirilebilir.
Güçlü olduklarından ötürü de üyelerinden yüksek miktarda aidat istemeyecekler o zaman.
Örneğin; bakkallar, sebzeciler, peynirciler, lokantacılar vb. gibi gıda türü satış yapanlar tek çatı altında, tuhafiyeciler, ayakkabıcılar vb. tek çatı altında toplanarak daha güçlü olabilirler..
Bazı Oda'ların ustalık belgesindeki ısrarcılığı da bence yanlış. Bakkal gibilerinden değil de gerçekten ustalık gerektirecek mesleklerden ustalık belgesi istenmeli. Örneğin; elektrikçiler, su tesisatçıları, tv, bilgisayar vb.gibi tamircilerden ustalık belgesi istenmeli.
Ayrıca şu sıralar belediyenin küçük esnaftan pazar günleri işyerini açabilmesi için pazar ruhsatı istediğini duyuyorum.
Belediye kendine gelir elde etmek için küçük esnafı kullanıyor. Oysa küçük esnaf yıllardır meclisten marketlerin pazar günleri kapatılması için yasa çıkmasını beklerken belediyenin küçük esnafı kapatmaya çalışması, siftahsız dükkan kapatan küçük esnafı bir kat daha üzüyor.
Oda başkanlarının belediyenin bu uygulamaları için acilen bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyor, saygılarımı sunuyorum."
- Hüseyin ACAR



Daha da kötü olmadan

"Bursa'nın en önemli ana arteri olan Çakirge Caddesi kaldırımlarından bir görüntü. Kaldırım birden çökmüş. Daha da göçeceğe benziyor. Çekirge Caddesi Final Dershanesi önündeki ana kaldırımda bu olumsuzluğun daha da genişleyip derinleşmemesi için gerkeli onarım yapılmasını rica ederiz."         
- Sevilay AKIN



Konumuz, BursaRay
"Büyükşehir Belediyesi'nce BursaRay doğu etabı çalışmaları hızla sürüyor.
Yıldırım ve Büyükşehir Belediye başkanlarımıza teşekkürler.
Ama Bursa için çok önemli 700 yıllık Cumalıkızık, Hamamlıkızık Köyleri ve Değirmenönü Mahallesi’ni istasyon konusunda mağdur eden değişikliğin daha sağlıklı düşünülüp yapılması gerekirdi.
Bölgede 40 bini aşan mahalleli ve köylü istasyon değişikliğinden büyük rahatsızlık duymakta ve mesafenin uzak kalmasından dolayı mağdur.. Soruna duyarlı davranacağını düşündüğüm belediye başkanlarımız ve yetkilileri bu kararı tekrar gözden geçirirp bölge halkını sevindirmelerini bekliyoruz."
Necmettin SUSAM




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.