Hava Durumu

Şifa niyetine her gün portakal suyu için!..

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2016 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2016 08:12
“Mutlu, sağlıklı pazarlar
Malum; havalar her gün sürpriz yapıyor. Güneş bir açıyor, sıcaklık artıyor. Ertesi gün bir bakıyorsunuz; yağmur, fırtına ve buz gibi bir hava.. Bu da gribe açık bir davetiye tabii.
Geçenlerde ekranıma düşen bir yazıyı arşivime almıştım. Paylaşmak istedim. Yazıda böylesi günlerde gripten korunmak için Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Neriman İnanç, her gün içeriğinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal suyunun içilmesini öneriyor.



Grip salgınlarına karşı vücudu korumak için C vitamininin önemine dikkat çeken Prof. İnanç ‘bir bardak portakal suyu içindeki C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir’ diyor.
İnanç, vücutta yapımı mümkün olmayan ve dışarıdan alınan besinlerle vücuda giren C vitamininin azalmasıyla özellikle gribal hastalıklara davetiye çıkarıldığını belirtirken potasyum, folat, B1, B2, B6 vitaminleri ve çeşitli mineralleri içeren portakal suyunun soğuklarla birlikte azalan enerjinin ve sürekli yorgunluk hissinin giderilmesi için tüketilmesi gerektiğini vurguluyor ve  her gün içilecek portakal suyu ile kişinin hastalıktan korunacağını dikkat çekiyor. 
Yetişkin bir insanın günlük ortalama 60 mg civarında C vitaminine ihtiyacı olduğunu söyleyen İnanç ‘bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya yeter’ derken portakal suyunda bulunan flavonoidlerin kanser hücrelerinin gelişimini engellediğini, kılcal damarları beslediği, antialerjik ve antimikrobik olduğunu belirtiyor. 
Prof. İnanç portakaldaki flavonoidlerin bir türü olan naringin vücuda alınan gıdaların yağ yakımını sağladığını, içindeki petkinin bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesine, kolesterolün düşürülmesi ve kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olduğunun altını önemle çiziyor. 

Yeni çıkan kitaplar


‘TÜRKÇENİN RENKLERİ:Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, ilköğretim öğrencileri için atasözleri ve deyimlerle ilgili yeni bir kitap yayınladı. 
‘Türkçenin Renkleri’ isimli 400 sayfalık kitap Kırmızı Kedi Yayınları’nca  kitapçı vitrinlerinde.  
‘MÜZİSYEN PORTRELERİ’:Yapı Kredi Yayınları’nca hazırlanıp okurlara sunulan ‘Müzisyen Portreleri’ adlı kitap Fİliz Ali tarafından geniş bir araştırmayla oluşturulmuş. 
Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerinin yanı sıra dünyaca ünlü orkestra şeflerini de ilginç yanlarıyla tanıtan kitap, müzikseverlerin kitaplıklarında bulunması gereken bir eser.

Güzel sözler


“Anahtar gibi sadece kaybolunca aranan beri olmak istemiyorsan ‘nasıl olsa paspasın altındadır’ rahatlığı vermeyeceksin kimseye.”
“Kırıldığını belli etmeyen insanları üzmeyin. Çünkü onlar sizi kaybetmemek için susar. Aptal oldukları için değil.”
“Aslında insanlar seni hayal kırıklığına uğratmıyor. Sadece sen yanlış insanlar üzerinde hayal kuruyorsun.” Montaigne 
(Teşekkürler Nusret OKAY)

Pazar neşesi


AH ŞU TEMEL!:Öğretmeni Temel’e sordu:
‘Söyle bakalım Temel.. Amerika’da saatler Avrupa’ya göre neden 5 saat geridir?’
Temel cevabı bilmese de yine hazır cevaplılığını konuşturur: 
‘Amerika daha geç keşfedildi da ondan öğretmenum!’
(Teşekkürler Aylin PELİT)
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.