Hava Durumu

“Şimdi şarkı söylemek lazım!..”

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2014 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2014 08:44
“HAYAT zorlaşınca, çıkmaz sokaklarda soluksuz kalınca/ AZALINCA manadan, seyyar sevdalarda parçalanınca/ DİL yetmeyince, göz görmeyince, gönül hissetmeyince/ KIRILINCA camdan kalp, dönüp yalnızlığa kilitlenince/ O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz/ O zaman şarkı söylemeli çığlık çığlığa/ O zaman yüreğin yükü hafifler belki biraz/ O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz...”
....
“DERT bitmeyince, bildiğin çektiğine yetmeyince/ DÜŞMANINDA kendini yakalayınca, bi daha kin gütmeyince/ DİL yetmeyince, göz görmeyince, gönül hissetmeyince/ KIRILINCA camdan kalp, dönüp yalnızlığa kilitlenince/ O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz/
O zaman şarkı söylemeli çığlık çığlığa/ O zaman yüreğin yükü hafifler belki biraz/ O zaman şarkı söylemek lazım avaz avaz..”
****        
Mutlu bir pazar tatili diliyorum sevgili okurlar.
Üstteki satırlar Minik Serçe Sezen Aksu’nun en güzel şarkılarından birinin sözleri..
Bu şarkıdan yola çıkarak şimdi bir müjde verelim:
Sanat ve sanatçı kenti Bursa’da Türk müziğine gönül verenler lütfen dikkat..
Ses getiren başarılı etkinliklere imza atan Uludağ Türk Sanat Müziği Korosu 2014-2015 yılı çalışma dönemine start verirken müzik sevdalılarına da kapılarını sonuna kadar açıyor.
Kültür Bakanlığı Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçısı Şef Hilmi Bozdemir tarafından çalıştırılan Koro, yapılacak yetenek sınavı ile yeni solist ve koristleri bünyesine katmaya hazırlanıyor..


Bunun yanı sıra dernek bünyesinde enstrüman kurslarına ağırlık vereceklerini söyleyen Dernek Başkanı Bahadır Öztabak enstrüman öğrenmeye ve çalmaya meraklı olan kursiyerlere de ayrı bir müjde daha verdi ve onları enstürman derslerine katılmaya davet etti.
Başarılı Başkan ut, keman, kanun, ney, gitar, bağlama ve yan flüt derslerinin uzman öğretmenler tarafından verileceğini ifade ediyor..
Uludağ Sanat Derneği, Türk Sanat Müziği Korosu için 20 Eylül 2014 tarihinde yapılacak yetenek sınavına katılmak isteyen adaylar, yarın akşama kadar derneğin sosyal medyadaki hesaplarından (uludagsanatderneği) başvurularını gerçekleştirebilecekler.
Türk Sanat Müziği’ne gönül veren, sesine, kulağına güvenen, enstüman öğrenmeye istekli ve koroda yer almak isteyen herkesi seçmelere davet eden ULSAD Başkanı Bahadır Öztabak, “Herkese açığız. Hangi okulda okuyor ya da hangi işte çalışıyor olursanız olun, koroda şarkı söylemek istiyorsanız, yeterli müzik kulağınız da varsa ve de sesinize güveniyorsanız herkesi ULSAD Korosu’nda görmek istiyor ve her yeni sezonda koromuza yeni sesler, yetenekler katmaya çalışıyoruz’ diyor.
Evet, ‘Şimdi şarkı söylemek lazım’ diyor ve stres dolu yaşamda ruhunuzu Türk sanat müziğimizin en güzel nağmeleriyle arındırmak istiyorsanız Uludağ Türk Sanat Müziği Korosu sizleri bekliyor.Nice güzel şarkılara efendim.

***

OKULLU OLDULAR SINIFLARI DOLDURDULAR

“2014-2015 eğitim öğretim yılı yarın sabah resmen başlıyor. 
Geçen hafta başında da anasınıflarına kaydolan miniklerin ve 1. sınıfa başlayacak öğrencilere kaydoldukları okullara alışabilmeleri için maraton coşkulu törenlerle başlatılmıştı. 

İşte bir fotoğraf ve sevimli, minik öğrenciler.. Onlar da Nilüfer Eğitim Kurumları’nda okula merhaba dediler.
Ama şu tatlılıklarına bir bakın.. Onlara ve diğer tüm öğrencilere eğitim-öğretim yılları ve yaşamları boyunca böylesine mutluluklar içinde olmalarını diliyorum.
Ayrıca tüm öğretmenlerimize de kolaylıklar, başarılar..

***

YENİ BİR KİTAP

‘ALDATMAK’ - Brezilyalı ünlü yazar Paulo Coelho edebiyat alanındaki yirmi sekizinci yılına ‘Aldatmak’ isimli bir aşk romanıyla girdi.
Daha önceleri de beğenilen şarkı sözlerini kaleme alan yazar son kitabı ‘Aldatmak’ta mükemmel bir yaşam içinde olan İsviçreli gazeteci Linda’nın yaşadığı yer, evliliği, kocası, çocukları, mesleği, gençlik aşkı Jacob’la karşılaşma anından sonraki yapay mutluluğuyla en büyük eksiği olan tutku arasında bir seçim yapmak zorunda kalmasını akıcı bir dille kaleme almış. Ünlü yazarın kitabı Can Yayınları tarafından okurlarına sunuluyor.. Çarpıcı bir serüven. Kitapseverler beğenecektir umarım..

***

GÜZEL SÖZLER

“Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, hiç kimse fazla bir şey düşünmüyor demektir.” W.LIPPMAN
“Dün yaptığınız şey size hâlâ çok iyi görünüyorsa, bugün yeterli değilsiniz demektir.” Earle WILSON
“Öğrenmek, akıntıya karşı yüzmektir. İlerleyemezseniz gerilersiniz.” Çin Sözü
“Unutulmak istemiyorsan, ya okunacak şeyler yaz, ya da yazılmaya değer şeyler yap..”Benjamin FRANKLİN
(Teşekkürler Güliz ÇAKIR)

***


KAMYON ARKASI EDEBİYATI

“Mevzuya bakma, mazi derin..”
“Ayrılık okları çıkmış yayından, her an vurulmaya hazır ol kalbim.”
“Ben seni İstanbul Boğazı’nda değil, Ankara ayazında sevdim.”
“Ölüme gidelim dedin de mazot yok mu dedik?.”
“Gönlünde yer yoksa ayakta bile giderim..”
(Teşekkürler Erdoğan GEDİZ)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.