Hava Durumu

Siz olsanız ne yapardınız başkan?

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2012 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2012 08:37
"Kemerçeşme Mah. Gazi Cad.'ne yoğun taleplerimiz sonucu bir boş arsanın kıyısına otobüs durağı konuldu. Önü, arkası açık. Her yeri araçlarla kuşatılmış durumda. Bu araçlar tümü servis otobüsü ya da kamyon.
8 Mart akşamı Terminal'den hareket eden ve Siteler’e giden 18-B hat no'lu otobüsü beklemek için ailemle bu açık durakta aşırı yağmurda bekledik. Sırılsıklam olduk.
Ulaşım Planlama Sistemi isimli internet sitesinden aldığım 18-B hattının bu duraktan geçiş saatlerine göre otobüsün 20.19'da gelmesi gerek. Biz saat 20:05’te duraktaydık. O karanlıkta araçlarla kuşatılmış ve hemen dibindeki büyük boş arsada her tür tehlikeli ortamda tam 40 dakika otobüs bekledik. 20:19’da gelmesi gereken otobüs 20:45’te Gazi Caddesi başında göründü.
Ama ne görünme!.
Şoförü karanlık ve kullanılamayan durakta bizi görememe ihtimaline karşı duraktan çıktık, kaldırımı geçip yol kenarına park eden araçları da aştık. Ama otobüs öyle bir geliyor ki durağa 50 m. kala bizi görmesine rağmen o hızla duramadı. Ve bize hafif bir gülücük yollayıp yoluna devam etti.
Vergilerimizle ulaşıma bu kadar para yatırılıyor. Garaj altı bölgelerine bu yatırımların çok küçük bir bölümü geliyor. Ama duyarsız kişiler yüzünden yararlanamıyoruz..
O gece gideceğimiz yere de gidemedik. Hala sinirden ellerim titreyerek bunları yazıyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye soruyorum:
Siz ailenizle bu karanlıkta, aşırı yağmurda açık durakta 45 dakika otobüs bekler misiniz ve bekleyip de otobüs durmazsa ne yaparsınız?."
- Erdinç ŞAHİN  



Trafik için bir öneri!

"Nilüfer'de Carrefour önündeki akaryakıt istasyonu yanında Acemler yönündeki ilk sağa yani bu AVM'ye dönüş yolu hafta sonlarında yoğun trafikte tıkanıyor. İzmir yolu ve kavşakta yoğun dönüşlerle burada uzun araç kuyrukları var. Bu da ana yolda akışı durduruyor.
Buradan 'anayola çıkış yasak' levhasına rağmen, sorumsuz sürücüler bunu önemsemiyor, büyük keşmekeş yaşanıyor. Müdahale eden yok. Buradan çıkanlara ceza yazacak bir trafik ekibi veya bir Mobese kamerası olsa en az üç günde yazılan cezalarla devlet bütçesine büyük katkı sağlanır.
Çözüm; AVM'ye bu yoldan giriş kapatılmalı. Çünkü bir ilerde sağ dönüş Odunluk Kavşağı var. Orhan Veli Kavşağı’yla AVM'ye dönüş arası böylece rahatlar.
İlgililerin dikkatine sunarım."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur



Alo, burası UEDAŞ

SÖKÜLDÜ:- "28.2.2012'de yayınlanan 'elektrik panosu açık,tehlike saçıyor' başlıklı okur uyarısı incelenmiş ve Yeni Yalova Yolu’na yakın Doğu Çevre Yolu’nda, direkteki şantiye panosu aynı gün sökülüp güvenlik sağlanmıştır."
*
OSMANGAZİ HEYKELİ:- "28.2.2012'de yayınlanan 'Osmangazi Heykeli neden karanlıkta?' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir. Şehreküstü Meydanı'ndaki Osmangazi Han Heykeli'nin aydınlatılması şirketimizin değil ilgili belediye sorumluluğundadır."
Bilgilerinize sunarız."
İbrahim GERİM/ UEDAŞ
İşlm.Md.- Hıdır TEKİN
/Dağıtım Hizm.Yönt.




Sn. Kaymakam, Celadet Teyze’ye lütfen ilgi!

"Mudanya Güzelyalı beldesi, İlköğretim Mah. Kevenoğlu Sitesi, F Bl. No:5 Kat:1'de 90 yaşında çok ihtiyar ve hasta bir komşum var. Bakacak kimsesi yok. Komşusu olarak ona yardımcı olmaya gayret ediyorum.
Teyzemiz üç aydır Mudanya Ziraat Bankası Şubesi'nden maaşını alamıyor. Kendisinin rapor alması ve bankaya gitmesi gerekiyormuş. Elektrik ve suyunun kesileceğine dair ihbarlar geldi. Elimizden bir şey gelmiyor.
Celadet Özbek isimli teyzemizi huzurevine yatırmak için muhtarımızla harekete geçtik. Mudanya Kaymakamlığı'na bir ay kadar önce başvurduk. Ancak gerekli işlem bir türlü yapılamadı.
Dilekçemize acilen yapılacak gerekli işlemin hızlandırılmasını çok rica ediyoruz.
Çünkü Celadet Hanım'ın durumu her geçen gün biraz daha güçleşiyor.
Ben yakın komşusuyum. Gerekli inceleme yapılacaksa ilgili görevlilere yardımda bulunabilirim.
Duyarlılık gösterileceğini umuyorum.
Saygılarımla."
Nebahat ŞEN


Yıldırım Belediyesi görmüyor mu?

"Yıldırım'a bağlı İsabey Caddesi ve Gürsu'daki Yenidoğan Mahallesi arasındaki ana yol öyle bozuk ki girenler pişman. Bozuk yol yüzünden araçlarımızı yakında hurdaya çıkarmak zorunda kalabiliriz.
Yıldırım Belediyesi yolun yürekler acısı halini hiç görmüyor mu?."
Selahattin CİRİT



Belediyelerin davetiyelerinde eksiklik var!..

"Bursa belediyelerinden kentte düzenlenen sergi etkinlikleri için devamlı davetiye alıyorum. Teşekkürler.
Fakat bu davetiyelerde önemli bir eksik var. Örneğin serginin yeri ve açılış tarihi yazıyor ama serginin kaç gün açık kalacağı belirsiz. Oysa sergi davetiyelerinde  kapanış tarihleri de yazılır. Kural budur.
Çalışan bir insanım. Her zaman açılışlara katılma olanağım yok. Devetiyelere sergi kapanış gününe ait bir tarih konulsa ona göre uygun bir zamanımda şehre çıkıp bu etkinliği izleyebilirim.
Önemli olan sadece sergi açmak değil, onun daha çok kişiye izletilmesidir.
Bu önemli eksiğin giderilmesi gerekir.
Saygılarımla.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur



Teferrüç, ücra bir kasaba garajı değil

"Bursa'da turistik potansiyeli en fazla yer Teferrüç semtindeki Teleferik İstasyonu. Yerli ve yabancı turistlerin yaz-kış büyük rağbet ettiği bu istasyonun çevresi ise Bursa gibi tarihi ve turistik bir şehre hiç yakışmıyor. Adeta Anadolu'nun en ücre kasabalarındaki bir otobüs garajı gibi.
Bu çevrenin açılıp ferahlatılması, yeniden düzenlenmesi ve örnek bir yer haline getirilmesi gerek. Çünkü burası Bursa turizmi için çok önem taşıyor.
Büyükşehir ve Yıldırım belediyelerinin sayın başkanlarına saygıyla duyuruyorum."
Ecz.Oryal KAHRAMAN




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.