Hava Durumu

Sn. Altepe ve Sn. Dündar’a!.. O kavşak lütfen genişlesin

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2016 00:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 00:59
“Osmangazi ilçesinde, Hürriyet ve Adalet Mahallesi’ni birbirine bağlayan çok dar bir ana cadde var. Bu caddenin Kardelen Kestane Şekeri imalathanesi karşı köşesindeki viraj anormal derecede, çok dar. 
Kavşakta karşılaşan büyük araçlar BOİ veya halk otobüsleriyle, kamyon sürücüleri yola devam edebilmek için adeta akla karayı seçiyor. Zorlukla geri manevralar yapıyorlar. Bazıları da yüksek kaldırıma güçlükle çıkıyor ve yol ancak açılabiliyor ve araçlar ondan sonra yola devam edebiliyorlar. Diğer araçlar  da bekleşip duruyor.
Devreye yeni giren halk otobüsleri de eskilerinden daha geniş olduğu için durum daha vahim bir hal alıyor.



Oysa kestane şekeri imalathanesinin karşısında geniş bir yaya kaldırım ve resmi bir kuruma ait bahçe var. Bursa’da çeşitli semtlerde istimlak yapılıp yeni yeni yollar açılırken bu ana caddenin kendi kaderine terk edilmesi gerçekten çok garip. Belirttiğim resmi kurumun bahçesinde de, ekilen biçilen hiçbir şey ve faaliyet yok..
Bu mesele hangi belediyeyi ilgilendirir, bilmiyoruz? 
Bu yüzden Bursa Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerinin Sayın Başkanları Recep Altepe ve Mustafa Dündar’ın yaşanılan sorunu dikkatlerine sunuyor ve kavşağın genişletilmesini saygılarımızla talep ediyoruz.”
Suat KARTAL ve arkadaşları

Kumla’nın derdi hiç bitmiyor!..

“Küçük Kumla’da altyapı çalışmaları geçen sene çok hızlıydı. Bu sene nedendir bilinmez; biraz gevşek gidiyor. Sahil Caddesi’nin yarısına doğalgaz borusu döşendi ve sonra işler stop!. 
Hatırladığıma göre 8 yıl önce Edirne için doğalgaz borusu hat döşeme ihalesi açılmıştı. Ve 1 TL’ye, evet sadece 1 TL.’ye bu işi yapacağını söyleyen şirkete verilmişti.  Basında bu olay geniş şekilde yayınlanmıştı. Firma bu sembolik bedel karşılığında doğalgaz sayaç okuma ihalesini almıştı. 
Küçük Kumla’da ise işler kaplumbağa hızıyla sürüyor. Bu gidişle de doğalgaza kavuşturulabilmesi inanınız çok zor. 
Ayrıca bu güzel sahil kesimi plakasız mobilet tipi motosikletlerle doldu. Egzozlar çok gürültülü. Çok süratle seyrediyorlar ve her an bir kazanın olmaması mucize.. Bazılarında araç plakası da bulunmuyor.
Sahil yolunda Yunuslar Heykeli bulunuyor.. Oradan yine sahil yolundaki Şok Market’e kadar oturma bankları var. Neden derenin oradan başlanmadı da banklar tam ortaya yerleştirildi? Anlayamadık?. Banklar mı bitti, para mı bitti belediyemizde bilinmez?. 
Kumla’nın diğer sorunu da artan başıboş köpekler.. Sadece Kumlalı sakinler onları besliyor. Şimdiye dek belediyenin köpeklere bir parça kuru ekmek bile verdiğini görmedim.” 
H.B.

Kömür denetimi yapılacak mı?

“Karakış geldi, geliyor. Vatandaş ısınma sorunu ile yine baş başa.. Dar gelirli insanlarımız doğalgazla ısınma nimetinden yararlanamadıkları için yine kömür ve odun sobalarını kullanacakları kesin..
Böylesi bir durum şehrimizin yine kesif bir hava kirliliği ile karşı karşıya kalacak olmasına işarettir..
Çünkü bunun en belirgin örnekleri geçtiğimız kış sezonlarında yaşandı. Şehrimizde pek çok semtte kalitesiz kömür yakıldığı için oluşan hava kirliliği nedeniyle rahatça nefes alınabilecek yerleri bulmak bile zorlaştı. Solunum yolu hastalıkları da arttı..



Hatırlanacağı üzere şehrimize Orhaneli taraflarından kalitesiz kömür girişlerini önlemek için Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Orhaneli Caddesi’nden Bursa’ya giriş güzergahında ciddi önlemler almıştı.
Bu sene de acaba bu denetimler devam edecek mi?. Çünkü bu önemli konuda vatandaşlarımızı rahatlatacak haberleri duyamıyoruz. Endişeliyiz.
Kalitesiz kömürün şehre girişiyle ilgili denetimlerin yapılması şarttır. Ben bir vatandaş olarak bunu hatırlatmakla kendimi yükümlü addediyorum. Saygılarımla.”
Naci T. ÖZDEMİR 

BOİ’den otobüs durağı isteği



“Yıldırım ilçesi Mollaarap Mahallesi’nde ana cadde üzerindeki Kerpiçhane belediye otobüs durağının karşılığı yok. 
Yağışlı havalarda tek taraftaki kapalı durakta bekleyenler karşı yönden gelen otobüse yetişip binebilmek için kontrolsüz bir şekilde aniden caddeye fırlıyorlar.
Vatandaşların bu davranışı zaman zaman tehlikelere de sebebiyet verebiliyor.
Belediye Otobüs İşletmesi’nin sayın yetkililerinden Kerpiçhane Mahallesi ve çevre sakinleri olarak belirttiğimiz noktaya kapalı bir durak ihdas edilmesini çok rica ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.”
Ö.T.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.