Hava Durumu

Sn.Bşk. hiç tanımadığımız kişilerin koluna giriyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2015 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2015 08:34
“Bir işim gereği Acemler metro istasyonundan BUSKİ’ye ulaşımı sağlayan yaya üstgeçidi ile yolun karşısına geçmek istedim..
Ancak yaya üstgeçidi merdivenlerinden çıkıp, köprüden geçmek ve merdivenlerden de inişte resmen akla karayı seçtim.
Nedeni; geçidin çok tehlikeli durumda olması. Geçidin üstü kapatılmamış ve açık olduğu için kar ve buzlanma ile adeta kayak pisti gibiydi. Köprü zemini ise ahşap ve çok kayıyordu. Merdivenlerden çoğu da yıpranmış.

Merdiven basamaklarını çıkarken, geçitte yürürken ve merdiven inişinde hiç tanımadığımız kişilerden düşüp kaymamak, merdivenlerden yuvarlanmamak için yardım istemek, o şahısların kollarına girip güvenliğimizi sağlamak durumunda kalmamız Bursa gibi bir kente ve yayaların çok olduğu bir üstgeçide hiç yakışıyor mu?.
Bu geçitten böyle havalarda sizin de tek başınıza yürüyüp tehlikeyi görmenizi isterim doğrusu.
BUSKİ’den istasyona gidecekler için de aynı şey var.
Aynı cadde üzerinde bulunan bazı yaya altgeçitlerinin üstü kapatıldığı halde her olumsuz hava koşullarına açık olan ve tehlike yaratan bu üstgeçit neden hiç dikkate alınmıyor?.
Büyükşehir Bld. Bşk. Sn. Recep Altepe’nin dikkatine sunuyor ve gereken iyileştirmelerle yaya güvenliğinin sağlanmasını saygıyla çok çok rica ediyorum.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir hanım okur

***

İDO’DAN BİR AÇIKLAMA


“1 Ocak 2015 tarihli köşesinde ‘Güzelyalı İDO İskelesi’nde Karanlık Çilesi’ başlıklı, okur şikayetine dönük olarak, aşağıdaki bilgileri sizinle ve yolcumuzla paylaşmak isteriz:
1-Sefer süreleriyle ilgili dile getirilen şikayete dönük olarak şunu belirtmek isteriz ki, filomuzdaki feribotların süratleri deniz otobüslerinin süratlerinden daha hızlı olduğu için, sefer süreleri de birbirinden farklılık göstermektedir. Yazıda belirtildiği üzere, İstanbul’dan saat 17:00’de Yenikapı’dan kalkan deniz otobüslerimiz ile 17:30’da yine Yenikapı’dan kalkan feribotumuz bu nedenle yaklaşık aynı sıralarda Bursa Güzelyalı’ya ulaşmaktadır. Farklı gemi tiplerinin hız limitlerinden kaynaklı bu fark dışında hava koşullarında aksi bir durum olmadığı müddetçe gemilerimizin sefer süreleriyle ilgili bir gecikme söz konusu değildir. 
2- Bir diğer şikayet konusu olan ‘Güzelyalı İskelesi çıkış koridorundaki aydınlatma’ konusunda ise söz konusu arızayla ilgili çalışmalara başlamış olduğumuzu belirtmek isteriz. Arızanın giderilmesiyle ilgili olarak montajlama işlemleri tamamlanmıştır, bu hafta sonu itibarıyla yolcu çıkış koridoru aydınlatma sorununu tümüyle gidermiş olmayı umuyoruz.
Bu vesileyle, İDO olarak tüm yolcu şikayetlerini dikkatle değerlendirerek, ilgili sorunları ivedilikle çözmek için çalıştığımızı, yolcu memnuniyetinin bizim için her zaman birinci öncelik olduğunu hatırlatıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Saygılarımızla..”
İDO Basın  Müşavirliği

***

SOĞUKKUYU'DAN İZMİR YOLU'NA ÇIKIŞ SORUNU


“Soğukkuyu yönünden gelen trafiğin İzmir yönünde Kafkas Pastanesi yanından İzmir Caddesi’ne çıkışı kapatıldı. 
Mudanya yoluna çıkmak isteyen araçlara ayrı bir güzergah verildi. Bu uygulama İzmir Caddesi’nde trafiği akıcı hale getirdi. Ne var ki yakın çevre yolundan İzmir Caddesi’ne çıkmak için 3 şerit gelen trafik BUSKİ yanındaki yolda tek şeride düştüğü için bloke oluyor. Uzun kuyruklar oluşuyor. 
İzmir Caddesi’ndeki trafiğin akıcı hale geldiğini de düşünürsek çevre yolundan geen trafiğin 2 şerit halinde İzmir Caddesi’ne çıkacak şekilde düzenleme yapılması buradaki trafik sorununu giderir. Carrefour önündeki sıkışıklık ise Beşevler’e ve İhsaniye’ye dönüş yapmak isteyen araç yoğunluğundan devam ediyor. 
Şehreküstü’deki gibi bir köprü ile Beşevler’e akıcı bir giriş yapılmasının kalıcı veya alışveriş merkezi önüne 3. şerit ilavesinin ilgili probleme geçici bir çözüm oluşturabileceğini düşünüyorum. 
Bursa’daki trafik problemini ortadan kaldırmak için yoğun yatırımlar gerçektiren Büyükşehir Belediyemiz’in dikkatine arz ederim.” 
K.DUMAN

***

YILDIRIM BELEDİYESİ'NİN DİKKATİNE!..


“Okurunuz Sayın M.Şeker 05/01/2015 tarihli gazetenizdeki köşenizde ‘Temenyeri Pazarı’na ne oldu?’ diye soruyor. 
Ben de ‘Temenyeri Pazarı ve Otoparkı’ projesi için Yıldırım Belediyesi’nin hâlâ neyi beklediğini ve sorunun neden çözüme kavuşturulmadığı hakkında bilgi verilmesini rica ederken Temenyeri Pazar ve Otoparkı’nın’ yapılmasını semt sakinleri olarak önemle talep ettiğimizi bildiriyorum.”
Hayrettin ACAR 

***

YAYA ÜSTGEÇİDİ İÇİN BİR İSTEK


“Nilüfer’deki Careffour önü ve Orhaneli yolundan özel aracımla sıklıkla geçiyorum. Burada karşı tarafa geçmek isteyen yayalar 3+3 toplam 6 şeridi geçebilmek için araçlar arasında adeta zikzaklar çiziyor. 
Careffour önünden Beşevler lambalarına kadar her yerden yayalar aracın önüne fırlayabiliyor. Bu yolun hem başına, hem de sonuna yaya üstgeçidi yapılabilirse hem yayalar için üzücü kazaların önüne geçilmiş olur, hem de sürücüler çok daha güven kazanırlar. 
Konuya sahip çıkılması ricalarımla..
Adem KAPUCU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.