Hava Durumu

Soğanlı’da hurdacılar sitesi!

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2012 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2012 08:46
"Soğanlı Mah. Nilüfer Cd. 751. Sokak'tan sesleniyoruz. Gönderdiğimiz fotodaki yer ne bir nakliye şirketi, ne de kamyonet otoparkı.
Burası 751. Sokak'ın tam ortası. Sokağımız fotoda izleneceği üzere adeta bir 'hurdacılar sitesi'ne çevrildi.
Sokağımızda gece gündüz oluşan gürültüden aşırı rahatsızlık duyuyoruz. Geceleri burada bakır tellerini çıkarma amacıyla kablo, satamadıkları yatak, kanepe ve bunlara benzer malzemeleri ateşe verip yakıyorlar..
Çevreye ve doğaya verdikleri zararın yanısıra mahalle sakinlerinin de can ve mallarını tehlikeye sokuyorlar.
Durumu defalarca Osmangazi Belediyesi'ne, zabıta müdürlüklerine mail ve telefon ile bildirmemize rağmen yetkililerden bir geri bildirim olmadı, çözüm üretilmedi. Son umudumuz yetkililere sesimizi sayfanızdan duyurmak oldu."
- Mustafa YILDIZ
****
Karacabey'in soğanı ünlüdür.. Soğanlı'nın da bu gidişle hurdacıları mı ünlenecek dersiniz?.



Alo, burası Osmangazi

BOMBA:- "17.2.2012'de 'Bomba mı düştü?' başlığıyla yayınlanan okurunuz Ertuğrul Saka'nın şikayeti üzerine Selimiye Mah. 1.Tahir Sk.'taki bozuk kaldırım  Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce incelenmiş ve gerekli onarım yapılıp sorun giderilmiştir."
ATLAR:- "Aynı tarihte yayınlanan Soğanlı Mah.Yaşar Sok. 14 no'ya ahır yapılarak atların beslendiği şikayeti üzerine yapılan inceleme sonrası şehir dahilinde ahır yapılıp hayan beslendiği için Faruk Bulu isimli kişiye yasal işlem uygulanmıştır.
Duyarlı okurlarınıza ve sorunları bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim."
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk.




UEDAŞ ve kesintiler

"Elektrik kesintileri UEDAŞ tarafından gazeteler kanalıyla kamuoyuna duyurularak yapılacaktı.1-2 defa bu uyarıyı yaptılar. Fakat son 2-3 haftadır Hamitler Mh. 5.Hakan Sk.'ta bazen her gece, bazen 2 gecede bir mutlaka gece saat tam 03:00 - 04:30 arası elektrik kesiliyor. Bunun sebebi nedir? Sn. Bakan Taner Yıldız geldiğinde elektrik kesintilerinin kamuoyuna duyurulacağı söylenmişti. Niye duyurulmuyor?."
Sokak sakini TAMER



Kültürpark ve Kitap Fuarı

"Pazar günü Kültürpark'a gittim. Çok kalabalıktı. Ama parkın her tarafı da halen araç trafiğine açık ve ciddi bir park problemi vardı. Yayalara yol bırakmayacak durumdaki araçların gürültüsü ve egzoz dumanından biraz olsun uzaklaşmak için gidilen Kültürpark'ta bu sorun bitsin artık.
Ayrıca; Fevzi Çakmak Cd. kenarında kökleriyle sökülen bitkiler caddeyle kaldırım arasında bariyer görevi yapıyor, yayaların caddeye çıkmasını engelliyordu. Yeni çiçeklendirme çalışması bu kadar yoğun yaya trafiğini kaldırmadı ve birkaç ay içinde yağışların etkisi, üzerine basılması, araç parklarıyla çamur deryası oldu. Muhtemelen tekrar çiçeklendirilecek ama durum değişmeyecek.
Açılan son Kitap Fuarı'na da değineceğim. Fuar alanı dışında seyyar satıcı işgalini 10 gün boyunca gören kimse olmadı. Dönerci, börekçi,köfteci vs. ne ararsanız vardı. Bunun engellenmesi çok mu zordu?. Bursa'ya bu hiç yakışmadı?."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur


Tahtakale cephesi

"Tarihi Tahtakale Çarşısı'nın hali yürekler acısı duruma dönüyor. Tuvaletler berbat. Dışarı çıkarılan mallarla yollar işgal altında. Güneş tenteleri de aynı. Araçlar dönemiyor. Geçenlerde Belediye Başkanı Mustafa Dündar geldi. Dışarıdaki mallar, sandıklar hemen içeri alınıp tenteler kapatıldı. Başkan gitti yine aynı şey oldu. Sayın Dündar Zabıta'ya işgaller kalksın emri verdi ama Tahtakale cephesinde değişen hiç bir şey yok."
Adının açıklanmasını istemeyen bir esnaf




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.