Hava Durumu

Sönmez Ailesi’nden sağlığa büyük katkı

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2015 09:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 09:23
Mutlu pazarlar.. Yaşanan kutsal ramazan günleri içinde Bursa ve çevre iller için sağlık konulu hayırlı bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum.
Sönmez Holding kurucusu, merhum iş adamı Ali Osman Sönmez’in 1990’da temelini attığı ve 13 Ekim 1993’te de hizmete giren Muradiye Devlet Hastanesi yanındaki Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi bilindiği gibi kanser tanı ve tedavisinde dünyadaki gelişmeleri izleyip uygulayan, toplumda kanser bilincinin oluşması için çalışan, Sağlık Bakanlığı’na bağlı onkoloji konusunda hizmet sunan, tek özel dal hastanesi.
Bu önemli sağlık kuruluşu yakında Muradiye Devlet Hastanesi ile birleştirilecek.
Ama Ali Osman Sönmez ismi de bu kez daha büyük, daha modern, teknoloji açısından daha gelişmiş bir şekilde yaptırılacak süper bir sağlık üssünde yaşatılacak.
Bu süper sağlık kuruluşunda 250 yataklı bir genel hastane, 250 yataklı kadın-doğum, çocuk hastanesi, 250 yataklı onkoloji hastanesi bulunacak. 1100 araçlık bir otoparkın da projelendirildiği hastaneye ‘Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’ adı verilecek. 
Dün Baia Otel’de bu süper sağlık kuruluşu için Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile hayırsever merhum işadamı Ali Osman Sönmez’in oğlu Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve aile bireyleri arasında bir protokol     imzalandı.
Vali Münir Karaloğlu ve kalabalık bir davetlinin bulunduğu törende Bursa’ya yüzlerce sağlık ve eğitim kuruluşu kazandıran Ali Osman Sönmez saygıyla anıldı.
Celal Sönmez yaptığı konuşmada ‘varlıklı olmak Allah’ın bir lütfu. Ama varlıklı kişilerin de topluma katkıda bulunması gerek. Babam bana bunu vasiyet etmişti. Ben de oğullarıma aynı vasiyette bulunuyorum. Onlar da bu hizmetleri devam ettirecekler’ derken farklı bir gurur ve heyecan içindeydi.
Vali Karaloğlu ve Bakan Müezzinoğlu konuşmalarında Ali Osman Sönmez’i saygıyla andılar, Celal Sönmez ve ailesini kutladılar.
Evet, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi, yakın gelecekte Acemler bölgesinde yaklaşık 130 dönümlük bir arazide bu kez üç ayrı dalda hizmet verecek süper bir sağlık kuruluşu olarak hizmete     girecek.
Toplam 230 milyonluk bu dev yatırımın 50 milyonunu da Celal Sönmez ve aile bireyleri karşılayacak.
Ne mutlu onlara!. 
Hem baba vasiyetini yerine getiriyorlar, hem de hayırlı ramazan ayında toplum sağlığı için yine büyük bir katkıda       bulunuyorlar. 



Güzel sözler

“Yürüdüğü yolda iz bırakmayan o yoldan geçmiş sayılmaz.”
“Mürekkebi kullanılmamış kalem, mürekkebi tükenmiş kalemden daha boştur.”
“Kötülüğe karşı gözlerini kapayan, iyiliğe karşı gözlerini açan kadar görür.”
“Kendini beğenmişlik, aslında gizli kendini beğenmemişliğin açık isyanıdır.”
“Şerefli insanlar kendi hatalarının cezasını vicdanlarından alırlar.”
“Asıl sanat ağaçtan sandalye yapmak değil, elma yetiştirebilmektir”.
(Teşekkürler Yüksel YILMAZ)

Yeni çıkan bir kitap

‘AGAPİ’:- Romantik edebiyatın dünyada ve Türkiye’de en çok okunan yazarlarından ve New York Times ve USA Today gazetelerinin çok satanlar listesinde yer alan ve ABD’nin en çok okunan kadın yazarları arasında bulunan Sarah Jio’nun Pena Yayınları’ndan çıkan romanı ‘Agapi’nin ciltli özel baskısı kitapçılarda satışa sunuldu.
Kitapseverlere öneriyorum. Yaz tatilinde ilgiyle okunacak bir eser.

Pazar neşesi

RAMAZAN HOŞAFI:- “Nasrettin Hoca, sıcak bir ramazan akşamı, bir köyde ‘tanrı misafiriyim’ diyerek girdiği evde hemen iftar sofrasına oturmuş.
Ev sahipleri Hoca’yı bir güzel ağırlamışlar..
İftar sonrası evin hanımı elinde bir kepçe ve içinde buz parçaları bulunan büyük bir hoşaf tenceresi getirmiş..
Evin sahibi olan köy ağası kepçeyi daldırıp daldırıp buzlu hoşafı içmeye başlamış.. Kepçeyi elinden bırakmıyormuş.. Her yudumdan sonra da zevkten ‘ooof of, öldüm be öldüm’ diyormuş.
Hoca Nasrettin sonunda dayanamamış ve:
‘Ağam, demiş; ver şu kepçeyi biraz da biz ölelim artık!..”
(Teşekkürler Süleyman ÇIKRIKÇI)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.