Hava Durumu

Sonuç?.. Elde var sıfır!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2019 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2019 08:27

"Okurunuz Kardan Kara'nın neredeyse bir yıldan bu yana Osmangazi, Yeşilova Mah.'nde bulunan Sönmez İlkokulu yolunda kaldırıma park eden araçlar ve öğrencilerin tehlike içinde olduğunu belirten bariyer talebi yazı ve çırpınışlarını ilgiyle okuyorum.
(Gazetemiz arşivindeki bu konudaki fotoğrafı da yayınlıyorum. E.Ö)
Vatandaşın sorununa ilgi gösterilmemiş olacak ki yazılar sanırım üç kez yayınlandı.
Sonunda köşenize gönderilen yanıtta konunun Büyükşehir Bld.'ne ait olduğu belirtildi.
Ama sonuç?. Elde var sıfır..
Vatandaşımız başka hayatlara da dokunan önemli bir talebi sorumluluk örneği olarak bildiriyor ve adeta 'git sorununa başka kapıda cevap bulmaya çalış' mı deniliyor, doğrusu merak ediyorum?.
Ben Nilüfer sakiniyim. Köşenizi her gün merakla okuyorum. Bu fotoğrafı benzeri yüzlerce sokaktaki gibi Acıbadem Hastanesi yanındaki cadde üzerinde çektim. Nilüfer sokak ve caddeleri kaldırımlarında pek çok beton top var.
Bu yüzden, araçlar çok yerde kaldırımlar üzerine park edemiyor.


Her ne olursa olsun Nilüfer Belediyesi Alo Şikayet hattına talepte bulunsak belediye personeli sorunun çözümü için seferber oluyor. Arayıp bilgi veriyor ve çözemeyecekleri sorun olursa onun da takipçisiyiz diyorlar.
Nilüfer ilçemizi böylesine sevmemizin nedeni, halkın taleplerinin olumlu olarak yanıtlamada canla başla seferber olunması ve olanaklar içinde soruna çözüm bulmaya çalışılması.
Yeşilova Mahallesi'ndeki tehlikeli sorunun önlemi için Büyükşehir Belediyesi'ne de bu beton toplardan talep edilmeli önerisinde bulunuyorum. Umarım sorun bu sefer daha üst makamlara pas edilmez ve çözümlenir.
Biz de bu mutlu sonucu köşenizde keyifle okur, bu tehlikeli durumun ortadan kalkarak Osmangazi'li okurunuzun da gülümsediğine şahit olurken öğrencilerin okula güvenle gittiklerini okuyarak huzur duyarız.
Saygıyla.."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER

Bursa UÜ Eğitim Fakültesi, yeni bir uygulama başlattı.
Eğitim Fakültesi'nde Rehberlik ve Psikolojik Danışma Lisans Programı'ndaki 4. sınıf öğrencileri 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersinde rehber öğretmensiz okullarda gönüllü görevle öğrencilerin yararlanması için Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Çerçeve Programları'ndaki etkinliklerin gerçekleşmesini sağlıyor.


Gölyazı Ünallar İlk-Ortaokulu'nda bir araya gelen Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü'nden Doç. Dr. Rüçhan Uz ve Öğretim Görevlisi Edip Koşar, okul müdürleri Mehmet Pektaş (Gölyazı), Naşit Gündoğan (Hasanağa), Mahmut Özhan (Şirinevler) ile Nilüfer İlçe Rehberlik Araştırma Merkez Müd. Ekrem Selçuk, özellikle öğretmeni olmayan okullar açısından uygulamanın çok yararlı olduğu konusunda görüş birliğindeler.

ALO BURASI NİLÜFER

UYARILACAK:- "10.1.2019 köşenizde 'Bu, elektrik bağlantısı mı?' başlıklı okur uyarısındaki Konak Mah. Mutlu Sokak çevre sakinlerinin şikayeti incelenmiş olup, bu durumla ilgili Ergünkent İnşaat firmasına şantiye elektrik kazısı için E-5103 kayıtla resmi yazı yazılmıştır.
Ayrıca; gereğinin yapılması için uyarı da yapılacaktır.
Duyarlı vatandaşımıza teşekkürler, size de çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz."
Nilüfer Bld.
Basın Bürosu

YAĞMUR SUYU GİDERLERİ AĞZINA KADAR TIKALI

"Nilüfer ilçesi, Beşevler Caddesi'nde Karafatma Heykeli'nden Carrefour istikametindeki Çoruh Sokak'a gelmeden önce birkaç yağmur suyu gideri ağzına kadar tamamen tıkalı.
Köşenize gönderdiğim fotoğraflardan birinde bu durum net bir şekilde görülebiliyor.
Bu yüzden sel suları giderler tıkalı olduğundan yollara dağılıyor ve çevre adeta göl halini alıyor.
Yağmur suyu giderlerinin periyodik olarak kontrol edilmesi gerekiyor.
Gereğini rica ederiz."
Bölge sakini
Ali Hazım PINAR

ALO BURASI OSMANGAZİ

ERTUĞRUL BEY KABRİ:- "Gazetenizin 15 Ocak 2019 tarihli sayısındaki köşenizde bir okurunuzun 'Hanlar Bölgesi ve Ertuğrul Bey Kabri' başlıklı şikayetine yer verilmiştir.
Yazıda bahse konu olan Cumhuriyet Caddesi'ndeki Ertuğrul Bey kabrine ait mermer tanıtım levhası, belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün ilgili ekiplerince, yıkanıp temizlenmiştir.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld.Basın Yayın
Halkla İlşk. Müdürlüğü

ÜÇ AYDIR KIRIK OLAN DURAK CAMI
"Köşenizde sık sık şehrin muhtelif yerlerindeki BOİ otobüs duraklarının bir camının kırık olduğuna dair şikayetler yayınlandı.
16.01.2019 Çarşamba günkü köşenizde Nilüfer ilçesi, Nilüfer Hatun Caddesi'nde mobilya ve ev eşyaları satan mağaza yakınında, sokak başındaki durağın yan camının kırılmış olduğunu, bunun da durakta otobüs bekleyenlere tehlike yarattığı belirtilmişti.
Bunun üzerine 'cam yenilendi' şeklinde bir teşekkür mesajı da yayınladınız.
Ama Beşevler semti, Konak Mahallesi, Bölge Parkı önündeki BOİ otobüs durağımızın bir camı yaklaşık üç aydır kırık. Birkaç kez köşenizde bildirim yaptık ama cam henüz onarılmadı. Belirttiğimiz cam lütfen yenilensin artık."
Çevre sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.