Hava Durumu

Sosyal tesislerde hafif alkol olmalı

Yazının Giriş Tarihi: 24.10.2014 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 08:14
Tarihi ve doğal değerlere sahip olan, ünlü sanayi kuruluşları bulunan, kaplıcasıyla, turizmiyle, tarihi hanlarıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’de yerini alan Bursa’da, Büyükşehir Belediyemiz’in halkımızın hizmetine açtığı çeşitli bölgelerdeki sosyal tesisler takdire şayan.
Fakat bu tesislerde bir eksik var.
Bu da; alkollü içecek servisinin yapılmaması.
Madem ki; şehrimiz böylesine tarihi, turistik değerlere sahip bir yer, o halde bu olanak da sağlanmalı. Çünkü yerli yabancı turistler ve misafirlerimize servisteki bu eksikliği, bu uygulamayı anlatamıyoruz.
Geçen hafta sonu yabancı misafirlerimizle Kumla’ya gittik. Dönüşte Atatepe Sosyal Tesisleri’ne uğradık. Her şey çok güzel..

Fakat, konuklarımız yemekte alkol almak isteyince ‘yasak’ uygulamanın nedenini anlatmaktan aciz kaldık. Konuklarımız da buna çok şaşırdılar.
Halbuki, kentimizin turistik potansiyeli de düşünülerek sosyal tesislerde ‘hiç olmazsa’ belirli bir limitte, hafif alkollü içki servisi de yapılabilmeli.
Hatta bunun için sosyal tesislerin içinde ayrı bir bölüm de oluşturulabilir.
Madem ki şehrimiz turizm açısından çok önemsenen değerlere sahip o halde belirli bir limitte, hafif alkol servisi de sosyal tesislerde uygulanmalıdır.
Önerimin dikkate alınacağını umarım.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***  

ÇOÇUK FELCİ İÇİN SERGİ AÇILIŞI


Demirtaş Rotary ve Interact Kulübü, 24 Ekim Dünya Polio ( Çocuk Felci ) Günü nedeniyle çocuk felci konusunda farkındalık yaratmak ve Rotary’nin çocuk felcini dünyadan silmek için yaptığı çalışmaları topluma duyurmak amacıyla sanatçı Tarık Aker’in “Türkiye’m” isimli fotoğraf sergisini bugün akşam üzeri Korupark Sergi Salonu’nda izlenime açıyor. Sergi 25-26 Ekim tarihlerinde de izlenebilecek..
Sergide ilginç fotoğraflar yer alıyor. Fotoğraf meraklılarına duyuruyorum.
E.Ö

***

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR


İLAVE IZGARA: “17/10/2014 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde yayınlanan ‘Erdal Abi’ adlı köşenizde yer verdiğiniz  ‘Bir foto öykü ve ilginç gözlemler’ başlıklı okurunuza ait bir yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
İlgili yazıya konu olan Soğukkuyu Mahallesi, 1.Çiğdem Sokak’taki göçük ile Hürriyet Ticaret Sanayi Odası İlköğretim Okulu yanında su biriken yerlere ilgili kurumumuz tarafından ilave ızgaralar yapılmıştır.” 
**
FERİBOT ve ULAŞIM:09/10/2014 tarihli köşenizde yer verdiğiniz ‘Feribottan inince otobüs sıkıntısı’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Güzelyalı ile Emek BursaRay istasyonu güzergahında 1/GY hatlı toplu taşıma araçları Kurban Bayramı süresince Pazar-Resmi Tatil programında çalışmış ve Güzelyalı Feribot İskelesi’nden kalkışlarda belirli saatlerde 10-15 dakika sefer sıklığında hizmet vermiştir. 
Ayrıca Güzelyalı Atatürk Caddesi’ndeki durakları kullanan F/1 Terminal ve 2/U Uludağ Üniversitesi otobüsleri de bu mevkilere gitmek isteyen yolculara hizmet vermektedir. 
Sefer sayılarının artırılması ve otobüs tahsisi konusunda, bölgenin fiziki yapısına, bütünleşik bilet sisteminden gelen verilere ve araç filosuna bağlı olarak çözüm üretilmektedir.” 
**
KAPAK İHALESİ:16/10/2014 tarihinde gazetenizdeki köşenizde yayınlanan ‘Rögar kapakları’ başlıklı okur şikayeti ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Şikayete konu olan ve Nilüfer İlçesi’nde bulunan rögar kapakları da dahil olmak üzere, rögar kapaklarının asfalt kotuna getirilmesi işi bünyesinde ihale çalışmaları devam etmektedir. 
İhale süreci tamamlandıktan sonra gerekli çalışmalar başlatılacaktır.  Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld.Basın  Halkla İlşk. Şube Md.

***

İKİ AHIR VE AĞIR KOKU


“Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi, Şanlı Cadde, Kuloğlu Sokak’ta bulunan  iki adet inek ahırınden çevreye yayılan kokular yüzünden şikayetçiyiz..  
Çevreye yayılan kokulardan dolayı sokak sakinleri olarak pencerelerimizi açamıyor  balkonlarımıza çıkamıyoruz. Sokağımızda koku çok ağır.. 
Şikayetimizi defalarca Belediye’ye bildirdik ama ne yazıktır ki değişen hiç bir şey olmadı. 
Belediyemizden gereken tedbirlerin alması için rica ediyoruz. Burası bir yerleşim alanı ve bu tür yerlerin yerleşim alanlarından uzak olması gerekiyor. 
Lütfen bizler artık dikkate alınsın. 
Büyükşehir Belediyesi veya Osmangazi Belediyesi’nden bunu rica ediyoruz.”
Kuloğlu sokağı sakinleri

***


IHLAMUR PARKI AYDINLANACAK

“22 Ekim 2014’te köşenizde Nilüfer ilçesi, Konak Mahallesi’ndeki Ihlamur Çocuk Parkı ile ilgili ‘Parkımıza aydınlatma yapılmasını istiyoruz’ başlıklı okurunuza ait bir talep yazısı üzerine inceleme yapılmıştır. 
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğümüz konu hakkında bir araya gelmiş sorunun çözümü için gereken çalışmaları başlatmıştır. 
Parka elektrik hattı çekilecek ve gerekli LED aydınlatma yapılacaktır. 
Bu çalışma için yapılacak ihalenin ardından parkta aydınlatma sağlanacaktır.”
Nilüfer Bld. Basın Bürosu
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.