Hava Durumu

Stat Meydanı'ndaki heykele ne oldu?..

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2014 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2014 07:05
Okurumuz H.Önder Kargı'dan gelen bir mail'de yer alan fotoğraf beni yıllar öncesine götürdü.
Önder Bey'in kısacık notunda şu duyarlı satırlar var:

"Stadyum Meydanı'nda SSK Müdürlüğü eski binası karşısında bulunan güzel bir heykel vardı. Heykelin üzerinde de Atatürk rölyefleri bulunuyordu.
Bu heykel o yıllarda Stadyum Meydanı’ndaki trafik akışını engelliyor 'iddiası' ile   büyük bir titizlikle parçalara ayrılarak yerinden kaldırılmıştı..



Bu heykelin akıbeti acaba ne oldu?..
Yerinden titizlikle söküldüğüne göre kesinlikle bir yerlerde heykele ait parçalar koruma altına alınmıştır diye düşünüyorum.
Eğer parçaların yeri biliniyorsa bu heykelin yine özen ve titizlikle şehrimizin başka bir bölgesine; örneğin Gökdere Bulvarı'nda uygun bir yere nakledilmesi yerinde bir davranış olur.
Sayın yetkililerin dikkatlerine sunuyor ve aynı duyarlılığı onların da göstermelerini rica ediyorum..." - H. Önder KARGI

20-A yetmiyor D-/1-B 
Heykel Önü'ne çıksın


"Bizler Vatan Mahallesi'nin üst kesimlerinde oturuyoruz..
Uzunca bir süredir yaşadığımız sorun artık çekilmez bir hal aldı..
20/A hattında çalıştırılan otobüs sürekli olarak dolu geliyor. Binemediğimiz için duraklarda kalıyoruz, Otobüs çok kalabalık olduğu için bizleri almıyorlar.
Geçen gün Devlet Hastanesi'ne gidecektim.. Arka arkaya iki otobüs de çok dolu geldi. Ben ve benim gibi bekleyenler otobüse binemedik. Durakta kaldık.
Vatan Mahallesi ve özellikle Millet Mahallesi'ne yüzlerce yeni konut yapıldı ve bunun paralelinde nüfus da çok arttı.. Fakat maalesef ulaşım konuksu dikkate alınmıyor ve düzeltilmiyor.
Sorunumuza çözüm bulunmasını rica ediyorum.."
Ali BENGÜ

Osmangazimizde kentsel dönüşüm
 
"Osmangazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Dündar kentsel dönüşüme Soğanlı ve Santral Garaj Mahalleleri'nden başlıyacaklarını ve buradaki dönüşümün diğer mahalleleri tetikleyeceğini söylüyor..
Ben de dileklerine katılıyor ve gönlüm istiyor ama bunun çok uzun yıllar alacağını düşünüyorum.
Çünkü tetiklemiş olsa Doğanbey Gazcıları, Kent Meydanı Uluyolu, Merinos Parkı Küplüpınar Mahallesini tetiklerdi...
Hızlı dönüşüm olabilmesi için benim görüşüm belediyenin tıpkı Çifte Havuzlar Mahallesi gibi diğer mahallelerde de bulvar gibi geniş yollar açması, yeşil alanları belirlemesi gerekir.. Artı, buralarda da üç dört mahallenin kesiştiği noktalara belediyemiz örnek blok daireler yapmalı ki halkımız ve müteahhitrimiz gözleriyle görsünler, daire fiyatları ortaya çıksın, müteahhitde, halkda hesabını ona göre yapsın.
Aksi taktirde ne Sayın Mustafa Dündar'ın, ne de bizlerin ömrü kentsel dönüşümü görmeye yetmez. 
Ayrıca halkımıza şimdiden kentsel dönüşüm doğru bir şekilde anlatılmalı,dairesine karşılık bire bir daire alamayacağı belli bir miktar ödemenin olacağı anlatılmalıdır."   Hüseyin ACAR

Kavaklı Cadde yine üzüntüler vermesin

"Osmangazi'deki Tophane semtinde bulunan Kavaklı Caddesi birkaç yıl önce arnavut kaldırımı taşlarıyla tekrar düzenlendi. 
Bu tarihi yapılarla dolu mahallemizdeki Üftade Camii gibi pek çok önemli cami ve tarihi eserlere hem estetik, hem de konforlu yollardan ulaşır olduk. 
Ne var ki bu yolun bazı bölgelerindeki araçların park etmelerini önlemek için konulmuş beton mantar taşlar yerlerinden sökülmüş. 
Bazı yerlerde de Arnavut taşları arasındaki dolgu malzemesi boşalmış ve bölgesel çökme ve dağılmalar oluşmaya başlamış. 
Caddemizin yeniden eski bozuk ve üzüntü veren haline dönmemesi için ilgili yolda tamir ve bakım çalışmaları yapılabilirse çok yerinde ve zamanında bir önlem alınmış olacaktır. 
Güzelim caddemize kısa zaman içinde müdahale edilmezse çok yakında harabe hale gelebilir. Çok geç kalınmadan yetkililerin dikkatine arz ederim."
Özcan EFEOĞLU



'Bir daha asla!..'

Bugün, 'Dünya İnsan Hakları Günü'.. 
Bu nedenle Nilüfer ilçesindeki Nazım Hikmet Kültürevi Yaraltı Sanat Galerisi'nde geçmişiyle yüzleşme cesareti gösteren toplumların deneyim ve eylemlerini ortak bir demokrasi kültürünü oluşturma mücadelesini elealan 'Bir Daha Asla: Geçmişle Yüzleşme ve Özür' adlı ilginç bir sergi açılıyor.
Saat 19.00'da açılacak serginin büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.

TEŞEKKÜRPANOSU

Turkcell'den Esra Gençtürk'e

"Turkcell firmasının Zafer Plaza'da bulunan işyerinde görev yapan Esra Gençtürk isimli çok kibar, saygılı ve sorunları hemen çözmek için büyük gayret gösteren duyarlı bir elemanı var.
Hafta başında bir işim düşmüştü. Hemen sorunumu çözdü. Gösterdiği yakın ilgiye çok teşekkür ediyor ve tüm çalışanlara örnek olmasını diliyorum."
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir hanım

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.