Hava Durumu

Stuttgart’tan sevgilerle..

Yazının Giriş Tarihi: 07.09.2016 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 07:20
“İşlerim için Avrupa’nın hemen her ülkesine çok gittim. En son gittiğim Almanya’nın Stuttgart şehrinden çektiğim fotoyu paylaşmak istiyorum. 
Stuttgart Mercedes, Porche ve daha birçok otomotiv teknolojileri devlerinin merkezi olmasıyla refah ve huzur içinde yemyeşil bir şehir. Bu özellikleriyle de Bursa ile benzerlik taşıyor. Bulunduğumuz süre içinde en ufak bir gürültü patırtı kavga veya olumsuzluk yaşamadım, görmedim. Tam bir huzur kenti. 
Şehrin hemen her yerinde devasa yeraltı otoparkları yapılmış. Kaldırımda, yürüme yollarında tek bir araç yok. Otoların sorunsuz veya ücreti karşılığı park edecekleri yerler tanımlı. 
Tek bir yerde hatalı parkla ilgili bir gözlemim oldu. Hemen çevrede bulunanlar polise şikayet ettiler. Onlar da gelip fotoğrafladı ve cezai işlem uyguladı.



Böyle olduğu için trafik sıkışmadı, yayalar yollardan yürümek zorunda kalmadı, gürültü patırtı da yaşanmadı. Benzer şekilde Bursamız’da araç park alanlarının yerler boyanarak tanımlanması, kaldırıma ve hatalı noktalara araç park edilmemesi konusunda kapsamlı bir işbirliği yapılması konusunda yetkili birimlerin çalışması gerektiğini düşünüyorum. Saygılar.” 
Rahim AYDIN

Pazar kurulunca trafik akmıyor


“Nilüfer, Ataevler bölgesi, Gazi Caddesi üzerinde çarşamba günleri kurulan pazaryeri yüzünden bu semtten geçmek isteyen ve rampa tırmanacak araç şoförleri usulsüz park eden araçlar yüzünden çok güç durumlarda kalabiliyorlar.
Özellikle geniş halk otobüsleri pazaryeri karşısındaki marketin önünden geçerken oldukça dar caddede sağlı sollu, usulsüz ve özensiz park eden özel araçlar yüzünden yola devam edemiyorlar.
Bazen şoförler arasında tatsız olayların yaşandığına da şahit oluyoruz.
Pazarın kurulduğu çarşamba günleri bu kesimde bir zabıta veya trafik memurunun görevlendirilmesi ve usulsüz park etmek isteyen şoförleri uyarması yaşanılan sorunu tamamen ortadan kaldırabilir..
Sayın yetkililerin dikkatine saygıyla sunarız.”
Çevre sakinleri

Emirsultan gözlemleri


“Geçen hafta arkadaşlarla cuma namazına Emirsultan Camii’ne gittik.  Çevreyi de dolaştık. Üzücü manzaralar var. Mesela, cami dışında doğu tarafında çeşmelerin olduğu küçük parktan şehrin kuzeyine bakınca çevre maalesef çok bakımsızdı. 
Cami avlusuna da dikkat. Çünkü avlu kenarında gölgelik yerlerde birçok dolap vs. gelişigüzel konmuş, öylece bırakılmış.  
Emirsultan Camii ve Türbesi turistlerce ziyaret edilen önemli bir yer.
Bu mevzulara eğilinirse yerinde olur sanırım.”
 Atıf  OTACIOĞLU

O sokaklar tek yön yapılmalı


“Namazgah Meydanı’ndan Topuz Cad. rampasına açılan ara sokaklara bir tedbir alınmalı. 
Dimdik rampanın kenarları otopark gibi kullanılıyor. Araçlar inip çıkarken zorluk yaşanıyor.
Dimdik rampaya açılan birbirine paralel sokaklardan geçişlerde de büyük problem var. Çünkü bu sokaklar zaten çok dar. İki tarafa da araçlar park ediyor.  Sokaklarda karşılaşan araçların yaşadığı zorluk sayın yetkililerce bizzat görülmeli.
Birbirine paralel daracık sokaklarda tek yön uygulanmalı. Bir sokak giriş, bir sokak da çıkışa olmalı. Sokak başlarına gerekli trafik uyarı işaretleri acilen konmalı. Saygılar.”
İbrahim ÖZGEN


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.