Hava Durumu

Süpürge hortumuyla güvenlik!..

Yazının Giriş Tarihi: 13.08.2012 12:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.08.2012 12:34

Sanki her biri dahiyane (!) mühendislik eseri. Taksiri (kusuru) affedilmesi mümkün olmayacak hizmetler yumağı bunlar. Sonuçları bizleri üzecek düzeyde. Maalesef kimse görmüyor bunları. Fotoğrafa lütfen bakınız!. İşte yine harika (!) bir çalışma.
Şevket Yılmaz Hastanesi her yeniliği kapsayan bir kurum. Allah eksikliğini göstermesin. Burası da hastane morgu girişi. Buraya sabit lensli güvenlik kamerası konulmuş. Kamera için enerji gerekince hemen yandaki aydınlatma direğinden alınmış.
Ancak, bu işi yaparken yanlış bir uygulama, bir kusur var ortada!
7/24 aktif enerji yüklü kablo; elektrik süpürgesi hortumu içinden geçirilmiş. Üstelik kaldırımın üstünde, riskli bir vaziyette yola sarkıtılarak. Ucu da yağmur suyu kanalı içine verilmiş. Neticede olasılık dahilinde, kaldırımda yürüyen kişi hortuma takılıp düşse; hastane yakın, geçmiş olsun.
Veya bir araç tekeri hortumu ezerse ve elektrik  çarpmasıyla eks olunursa; morg yakın, Allah taksiratları affetsin. Bu bir kader olmamalı. Dolayısıyla taksirin (kusurun) faturası, taksirata kesilmesin. Dilerim aynı duyarlılığı sayın yetkililer de gösterir. Saygıyla.”
- Muhammet KÖSLE

 

Özlüce İlköğretim Okulu’nda sorun!.

“Nilüfer’deki Özlüce, Yüzüncü Yıl Mh. Ertuğrulkent bölgesi Bursa’da en çok göç alan  ve her gün yeni bir sitenin kullanıma açıldığı yer.  
Özlüce’de geçen öğretim yılı 3 ilköğretim okulu vardı. 1. sınıflarda öğrenci sayısı 30’un üstünde değildi. 18-30 öğrenci vardı. Bazı pilot okular da tam gün öğretim yaptı. Ama yoğunlaşan bölgede öğrenci sayısında patlama olacağı belliydi.
Bu durum dikkate alınıp bölgeye 2 okul açıldı 2011’de. Fakat şimdi manzara farklı. Özlüce İlköğretim Okulu kapanıp İmam Hatip Lisesi oluyor. Yani bölgemizdeki 3 ilköğretim okul sayısı 2’ye iniyor.
Üstelik yaş sınırının aşağıya çekilmesiyle potansiyel 1. sınıf öğrencileri artıyor. Normalde yeni sistemden dolayı ilköğretim (ilk 4 yıl) ve orta öğretim (ikinci 4 yıl) ayrı binalara taşınması gerekiyordu, bu gerçekleşmedi.  
Sonuç: şimdi sınıflar 50 kişi. Nasıl mı?.
Geçen yıl 3 okulda toplam 1. sınıf öğrenci sayısı 300 civarıydı. Şimdi sadece 2 okula kaydolması gereken 1. sınıf öğrenci sayısı 900 civarı. (e-okul kayıtlarına göre). Yani, Hüsnü Züber ve Emir Koop. İlköğretim Okulları’nın normal eğitimi için okullarına 16’şar tane daha 1. sınıf açması gerek.
Hadi diyelim, bu öğrencilerin bazıları değişik nedenlerle kaydolmayacak. Ama geçen yılki 5 adet 1. sınıflar ile 16 sınıf arasında çok fark var. Sınıflarda normal öğrenci sayısı olması imkansız.
Neden benim çocuğum 25 kişilik sınıfta değil, 50 kişilik sınıfta okuyacak?. Bu nasıl plan, bölgemizde düzgün giden okul zincirini neden bozdular?
Özlüce İlköğretim Okulu neden devam etmedi?. Hani her şey daha iyi olacaktı! Rakamlar yalan söylemiyor, herşey ortada.”
Adının açıklanmasını
istemeyen bir okur 

 

Toplu taşımada sorun bitmiyor

“TOKİ Hasanağa Toplu Konutları’nda oturuyoruz..
Burada 1584 adet daire var.( Her dairede en az 3 kişi otursa yaklaşık 5.000 kişi yapar) Ama maalesef toplu taşıma tamamen bir fiyasko ve çözümsüz bir halde.
Sorunun çözümü için defalarca imza topladık. Her yere başvurduk. Ama bir sonuç alamadık.
Cevaplar ‘metro`nun paraleline hizmet verilemez’ oldu.
Oysa birçok köye direkt Heykel Önü’nden otobüs seferi var. Ama çoğu kez bomboş gidip geliyorlar.
Bunun maliyet hesabı yapılmıyor mu??
Buradan Küçük Sanayii ve U.Ü.’ye kadar ulaşım var. Oysa biz bölge sakinlerinden çoğunun işyeri daha da ileride. Bu da hem ekonomik hem de zaman kaybı yaratıyor.
Toplu taşımda Bursa Türkiye’nin en pahalı şehri. Birden fazla araca binmek ekonomik sıkıntı yaratıyor.
Sorunu, ilgililerin dikkatine sunarım. Saygıyla”   
Özkan ONUR

 

Alo, burası Büyükşehir

SORUN BİTTİ:- “14/6/2012’de yayınladığınız ‘Toz üretim merkezi’ başlıklı okur şikayetine yanıt:.
Yıldırım’daki, İsmetpaşa Cd. ‘nde yaşanan sorun üzerine ilgili birimlerimizce altyapı çalışması ve asfalt kaplaması yapılmıştır.”
**
ESKİ ŞELALE:- 11/7/2012’de köşenizde yer alan ‘Yazıktır beyler, yazık, çok yazık’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
BUSKİ Gnl. Md.’nce ‘Muhtelif Yerlerde Tarihi Su Yapılarının (Çeşmelerin) Rehabilitesi ve Yeni Çeşmelerin Yapılması İşi’ kapsamında çalışmalar başlatılmıştır.
Yazıda belirtilen Tophane rampasında söz konusu yerde, eski şelale başındaki tarihi çeşme de programdadır ve rehabilitasyonu yapılıp hizmete sunulacaktır.”  
Büyükşehir Bld. Basın
Halkla İlşk. Şb. Md.

 

TEŞEKKÜR PANOSU

Hayır dua aldılar

“Kükürtlü Lions Kulübü ramazan nedeniyle semtimizde muhtaç ailelere gıda ve nakdi yardım yaptı. Bşk.Yeşim Hanım ve arkadaşlarıyla muhtaç komşularımızın evlerine kadar gidip teslim ettik. Hayır dua aldılar.
Allah kabul etsin. Kendilerini kutlarım.”
Mehmet TAŞKESER
Çekirge Mh. Muh.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.