Hava Durumu

T-2 tramvay hattı adeta çile kaynağı

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2018 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2018 07:27

Değerli okurlar, Köşemize en sık gelen şikayetler arasında İstanbul Caddesi'nde (Yeni Yalova Yolu) bitmeyen yaya üstgeçitleri ve köprülü kavşaklar var.
Sürücü, hem de yayalardan çok şikayet alıyorum. Köşemiz el verdiğince yayınlamaya çalışıyorum.
Adının açıklanmasını istemeyen bir okurumdan aldığım bu ileti de önemli.
Açılışı çok geciken, adeta çile kaynağı olan T-2 tramvay hattı inşaatının en önemli adımlarından biri olan üstgeçitler ve köprülü kavşakların açılışını yakın zamanda görme umuduyla okurumun iletisini yayınlıyorum:

"16.4.2018 Pazartesi günü 14 sularında As Merkez önündeki yaya geçidinden karşıya geçmek için trafik sinyalizasyonundaki bas-geç düğmesine bastık. 3 arkadaştık. 4-5 kişi daha vardı yanımızda.
Yayalara yeşil yandı. Sağ ve sol şeritte birer oto yavaşladı ama aniden orta şeritten bir kamyonet tam gaz geldi. Hem kamyonete hem de en önde yürüyen beye bağırdık. Kamyonet frene bile basmadı ama yaya olan bey son anda duraksayıp feci ve ölümlü bir kazanın önüne geçildi.
Yanımızda karşıya geçmekte olan bir başka bey de 'daha birkaç gün önce gene benzeri bir durum oldu. Ben durabildim ama önümde yürüyen başka bir beye yeşil ışık yanmasına rağmen bir araç çarptı ve beyefendi yaralandı' diye konuştu.
Burası, Bursa'nın en güzel ve önem arzeden caddelerinden biri. Daralan şeridin kazanımı anlamında nasıl bir asfalt yapıldığını görüyoruz. Birçok noktada araçlar adeta havaya zıplıyor. Acilen sorunlu olan bölgelerin asfaltlanması ve şeritlerin eski kalitesine getirilmesi lazım.
Bu caddede inşaat sırasında birçok kaza oldu. Bunların görüntüleri gazetelere yansıdı.
Ama onca uyarı ve isteğe rağmen üstgeçitler bitirilemedi. Oysa ana karkas ve iskelet tamamlanmış halde. Daha ne bekleniyor?. Neden yayaların tehlike yaşamasına, ana karayolunun sık sık trafik ışıkları ile kesilmesine duyarsızız?
Sn. Büyükşehir Bld.Bşk. Alinur Aktaş göreve geldiğinde tramvay yolundaki sorunlarla öncelikli olarak ilgileneceğini söylemişti.
İşte en öncelikli sorunlar:
1.Caddedeki asfalt problemleri, 2.Tamamlanmayan yaya üstgeçitleri, 3.Bitmeyen köprülü kavşaklar.
Bu eksiklerin acilen giderilmesi gerekiyor. Umutla bekliyoruz.
Saygılar."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Lambalar yanmıyor!..

"Sokak aydınlatılması konusundaki bir şikayetimizi uzun süredir UEDAŞ'A bildiriyoruz ancak bir sonuç alamıyoruz.
Bizler, Nilüfer ilçesi, Kültür Mahallesi, Köşk Sokak sakinleri olarak aydınlatma lambalarımızın neden yanmadığını bilmediğimiz gibi, bir arıza varsa neden giderilmediğini de bir türlü öğrenemiyoruz.
UEDAŞ'ı sürekli şekilde arıyoruz, kayıt bildiriyoruz ama yine sonuç alamıyoruz.
Sayın yöneticilerin dikkatlerine sunarken sorunumuzun giderilmesini rica ederiz..
Saygılarımızla.."
Reşat KUMBASAR

Alo,burası Büyükşehir

GÜZELYALI'DAKİ SORUN:

"Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşesinde 16 Nisan 2018 tarihinde yayınlanan 'Güzelyalı sahilinde sivrisinek filosu' başlıklı okur yakınması, ilgili birimimiz tarafından incelenmiştir.
Yalı Mahallesi 19. ve 21. Sokaklar'ın altında bulunan menfezler yerinde kontrol edilmiştir.
Dere akıntısının denize kavuştuğu yerlerdeki taşlar, duvarı oluşturan diğer taşlardan biraz geriye konularak sağ ve sol tarafından denize akışı sağlanmıştır. Sivrisinekler, akan suya yumurta bırakmamaktadır.
Bölgedeki bütün sivrisinek oluşturabilecek kaynaklar periyodik olarak kontrol edilmekte ve larvasitle ilaçlanmaktadır.
Aynı şekilde yazıya konu olan yerde, kontroller devam edilecektir."

KUMLA'YA ULAŞIM:

"16 Nisan 2018 tarihli gazetenizdeki köşenizde 'Kumla, üvey evlat mı?' başlıklı okur şikayeti ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Toplu taşıma otobüs hattı oluşturulması veya güzergah değişiklikleri UKOME Kurulu kararı ile uygulamaya geçmekte olup, bu ve benzeri taleplerin Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na veya BURULAŞ'a imzalı dilekçe ile yapılması gerekmektedir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Bşk.

TEŞEKKÜR PANOSU

Yolumuz aydınlandı

"3 Nisan 2018 günkü gazetenizdeki köşenizde Nilüfer, Özlüce bölgesinde bulunan Ayvalı Dere yürüyüş yolunda yanmayan yeşil-beyaz renkteki aydınlatma armatürlerinin onarılması konusundaki talebim; Nilüfer Belediyesi'nce yerine getirilmiş.
18 Nisan 2018 akşamı itibarıyla gerekli onarımların yapılmış olduğunu görünce
bunu büyük bir sevinçle karşıladım..
Emeği geçen başta Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey olmak üzere Nilüfer Belediyesi Park Bahçeler Şube Müdürlüğü'nün tüm teknik elemanlarına teşekkür ederim."
Oğuz GÜREN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.