Hava Durumu

“Tam yerine denk geldi manzara koyduk..”

Yazının Giriş Tarihi: 02.05.2015 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.05.2015 08:23
İşte bir hafta sonu daha..  Tatilinizi bu bahar günlerinde gönlünüzce geçirmenizi diliyorum sevgili okurlarım.
Başarılı etkinliklerle dikkati çeken TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Basri Akyıldız’dan hafta arasında bir  davet aldım.
8-9-10 Mayıs 2015 tarihlerinde TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi yürütücülüğünde 3. Köprüler Viyadükler Sempozyumu düzenlenecekmiş.. Akademisyenler,  uygulayıcılar ve firma temsilcilerini bir araya getirecek olan sempozyum öncesi gerçekleştirilecek bir tanıtım toplantısı da var.
Başkan Akyıldız’a teşekkür ediyorum. 

Bu davet aklıma,  geçenlerde İspanya’nın tarihi ve turistik kentlerinden biri olan Bilbao’ya giden bir okurumun yaptığı ilginç bir gözlemin  özlemiyle gönderdiği ilginç bir fotoğraf ve minik bir yazıyı getiriverdi.  



Arşivime aldığım yazı ve fotoyu aradım, buldum.  Ve ünlü komedyen Levent Kırca’nın bir dönemler TV’de zevkle izlenen Olacak O Kadar  programındaki jenerik müziği olan İlhan Şeşen’in  unutulmaz bestesi  ‘Tam yerine denk geldi manzara koyduk’  şarkısıyla köşeme alıyorum bu iletiyi..
Yazı ve bu ilginç foto tam bir Bursa sevdalısı olan okurum  teknoloji yatırımları uzmanı Levent  Koşar’ın  ve özlemini de şu satırlarla yansıtıyor:

“ Bilbao’da  yürüyüşe de çok fazla önem veriliyor. 
Denilebilir ki şehir sanki yayalar için kurulmuş. Nehrin iki yakasını birleştiren bu estetik köprünün bir tarafından araçlar geçiyor. Diğer tarafı da beton tavan ile gölge yapacak ve yağmurdan yaya vatandaşları koruyacak şekilde özel olarak projelendirilip inşa edilmiş.. 
Yaya yolu neredeyse araç yolu ile aynı genişlikte. Ama yine de yetmemiş ve bisikletliler için de ayrıca gidiş-geliş için özel bir yol yapılmış. 
Şehir çok büyük olmasa da yürüyerek veya bisikletle her yere güven içinde araç trafiğine karışmadan gitmenin mümkün olduğunu gördük.  Bu tip yolların sayısı Bursa’da artırılabilse yayaların şehir ile daha çok bütünleşmesi ve güvenli yaya yolculukları da sağlanmış olacaktır
Saygılarımla”.. –

Evet, değerli okurum Sn. Levent Koşar ve Basri Akyıldız’a teşekkür ediyorum.
Geçmişte çok kısıtlı olanaklarla nice harikalar  yaratan Mimar Sinan’ın torunları olan değerli mühendislerimiz ve  mimarlarımızla Bursa’da da yaratılacak böylesi  güzellikleri görmek ve yaşamak dileğiyle.. 

Eski muhtardan güzel şarkılar

Çekirge Mah.’nin yakın zamana dek  muhtarı olan Mehmet Taşkeser geçen salı gecesi Tayyare Kültür Merkezi’ndeki bir konserde güzel sesi ve usta yorumuyla seslendirdiği ‘Sesimde şarkısı aşkın figan olup gidiyor’ isimli hüzzam eserle büyük bir takdir topladı.
Bursa Türk Sanat Müziği Sevenler Derneği’nin şefi bestekar  Erdinç Çelikkol yönetiminde uzun zamandan beri hazırlandıkları konserinde kadın bestekarlarımızın ünlü eserleri solistler ve koristler tarafından  başarıyla icra edildi.
Türk müziğimize gönül veren dernek solistleri, koristleri ve saz sanatçılarına daha nice başarılar...

‘Başlangıcından Bugüne Bursa Dergileri’

Bursa’nın son dönemde yetiştirdiği genç ve başarılı edebiyatçı, dergici Nevzat Çalıkuşu  kıymetli bir araştırmaya imza attı.
Uzun bir araştırma döneminden sonra, titiz bir çalışma ile oluşan araştırma kitabı, ‘Başlangıcından Bugüne/ Bursa Dergileri’ adını taşıyor.
272 sayfalık eser Bursa Büyükşehir Bld. yayınları arasında.
İlk kez 1886’da  Feraizcizade Mehmet Şakir Efendi tarafından yayınlanan ‘Nilüfer’ isimli dergiden sonra  bugüne kadar şehrimizde yayınlanan dergi sayısı 252’yi buluyor.
Kültür sanat, edebiyat,  meslek, tarih ve çeşitli dallarda yayınlanan dergiler için Nevzat Çalıkuşu  ‘ülkemizde dergicilik Tanzimat dönemiyle başlamış. Bursa dergiciliği ise Feraizcizade Mehmet Şakir Efendi ile start alıyor..
Derginin ilk basıldığı matbaanın olduğu sokak  da şimdi Feraizcizade Mehmet Şakir Sokak olarak biliniyor. 
Sokak, AVP  Devlet Tiyatrosu arka sokağında Muradiye dolmuş durağının olduğu yol.” diyor.
Şehrimizde yayınlanan dergilerden pek çoğunun kapak fotoğrafları ve yayınlayanların da çeşitli görüntülerinin bulunduğu eser,  Bursa basın yayın dünyasında meraklılara okurlara yeni ufuklar açacak bir çalışma.
Bursa Büyükşehir Bld. yayınları arasında çıkan kitabı için değerli dostum Nevzat Çalıkuşu’nu kutluyorum.
Çünkü bu araştırma bugüne dek Bursa’da bu konuda yapılan ilk,  tek ve çok kapsamlı bir çalışma.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.