Hava Durumu

Tarih, korunarak yapılmıştır!..

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2016 01:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 01:48
“1940’larda Kireç Ocakları’ndan Bursa ovasına bakınca Çekirge Cad. altında Atatürk Stadı ve alt çaprazında Merinos Fabrikası’nın yere yapışmışçasına duran kırmızı kiremitleri ile yine biribirinden yeşilliklerle ayrılmış Emir Sultan ve Yıldırım Mah.’ni görürdük.

Stadyum ve Merinos, Kurtuluş Savaşımız sonrası Cumhuriyetimizin; emperyal güçlere karşı; ‘Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak’ diye haykırışıdır sanki. Biz Cumhuriyet kuşakları böyle düşünüp umutlandık hep. 
Merinos; sanayi devrimimizin başlangıcını, stadyum ise Atatürk’ün ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ özdeyişini anımsattı algılama yetenekli Bursalılara.  

***

Osmangazi İlçe Bld. Bşk. döneminden bu yana olumlu işlerınden dolayı, kusurlarını görmezden geldiğimiz Sn. Recep Altepe’nin; Bursa’nın büyük meydan ihtiyacını karşılamak için Atatürk Stadı’nı yıkacağını öğrendik. (Yanlış anımsamıyorsam İlçe Bld. Bşk. döneminde ‘Atatürk Stadı yıkılamaz’ benzeri sözleriyle ‘tarih yok edilmemeli’ diyenlerin gönlüne su serpmişti).



Bursa’nın iki bin yıllık surlarını restore eden; Bali Bey Han, Ördekli Hamam Muradiye Külliyesi ve çok sayıdaki Osmanlı eserini günyüzüne çıkaran ve Balkanlar’daki Osmanlı eserleri ni ayağa kaldırma çalışmaları nedeniyle kendisini kutlarız..
Ama!.. Sn. Bşk. kusura bakmasın. Bursa’ya Kent Meydanı kazandırmak gibi bir gerekçeyle Atatürk Stadı’nın yıkılması fikrine karşıyız. Tarih; yıkılarak değil, korunarak yapılmıştır. 
Ümitle rica ediyoruz, 75 yıl önce bu milletin alın terinden artırılarak yapılmış bu stat, sağlıklı yeni nesillerin yetiştirilmesi için amatör sporcularca  ebediyen kullanılmalıdır. Saygılar.” - Osman ARIKAN 
 

Hastane girişinde büyük tehlike var


“Çekirge’deki SGK Hastanesi acil giriş kapısı önündeki dar yol ve kaldırımlar birçok tehlikeye gebe..
Buraya yaptırılan simit-poğaça satan kulübenin yanı sıra seyyar simitçiler ve başka seyyarlar da yayaların geçişini engelliyor. Yayalar da mecburen daracık  yola çıkıp yürüme zorunda kalıyorlar. 
Burası acil girişi olduğu için süratle gelen araçlar her an yayalara çarpabilir. Nitekim böyle bir olay da geçenlerde yaşanmış. Hasta getiren bir araç üç kişiye çarpmış. Bereket ağır bir olay yaşanmamış.
İlgililerin gerekli önlemi acilen almaları gerekiyor.” - İsmail TANTEKİN

Şemsiyeli Kız altın kız oldu


“Bir süredir görevli olarak gittiğim Adana’dan döndüm. Hafta başında Zafer Plaza’ya uğradığımda Cumhuriyet Cad. girişindeki Şemsiyeli Kız Heykeli altın rengine boyanmış, çok güzel olmuş. Şemsiyesinden de sular damlıyordu. Altın Kız bölgeye farklı bir ambiyans kazandırıyor.
Fakat karşı tarafta bulunan Cemal Nadir’in büst ve çevresi hâlâ bakımsız bir halde. Büstün hemen yanına bir işyerinin de kliması konmuş. Büst zaten küçücük bir yerde. Bursanın bir değeri olan sanatçı Cemal Nadir’e de hiç olmazsa Şemsiyeli Kız heykeli kadar önem verilmelidir.. İlgilileri duyarlılığa davet ediyorum.” - Nurdan S.     
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.