Hava Durumu

Tarihi lisede tarihi pilav

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2018 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2018 07:36

Şehrimizin simge öğretim kuruluşlarından biri olan tarihi Bursa Erkek Lisesi'nin 135. yıl geleneksel Pilav Günü pazar günü çeşitli etkinliklerle gerçekleştiriliyor.
1923 yılında şehrimize gelen ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ziyaret ettiği okul, ünlü siyasetçilerin, tanınmış iş- adamlarının, ünlü tıp mensuplarının, sanatçıların ve ünlü sporcuların yetiştiği bir yer olmuştu.
Bu okuldan yetişen öğrencilere romancı Reşat Nuri Güntekin de öğretmenlik yapmıştı. Ayrıca okul tarihindeki bu ünlü isimler arasında şair Orhan Şaik Okyay, öykü yazarı Sait Faik Abasıyanık ve ünlü tarihçi Kazım Baykal da yer almıştı.
Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği'nin büyük çabalarıyla okulda yapılan büyük restorasyondan sonraki tarihi Pilav Günü sabah saat 9.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk koyma ve saygı duruşu ile başlayacak..
Okuldaki tören saat 10'da Dernek Başkanı Cevdet Ulu ve Okul Müdürü İrfan Poyraz'ın konuşmalarıyla devam edecek..
Daha sonra en küçük liseli ve eski mezunlar adına da günün tarihi önemini yansıtan konuşmalar var. 70 yaş üzerindeki mezunlara anı plaketleri, 60- 50 ve 40 yıllarını dolduran eski mezunlara da anı belgeleri verildikten sonra ve hazırlanan geleneksel pilav konuklarına sunulacak.
Ve bu sene ilk olarak Atatürk anıtındaki törenlere Tarihi Bursa Kız Lisesi de katılıyor. Daha sonra bu okulda da mantı günü düzenlenecek. Bursa Kız Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Belgin Asa mantı gününe tüm eski mezunları beklediklerini söyledi.

Sargın: 'İznik, ıhlamur kokacak'

Baia Hotel'deki Sönmez Medya Buluşmaları'na dün konuk olan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın tarih ve doğa güzellikleriyle dolu ilçede turizme ayrı bir önem verdiklerini belirtirken "beş yıl sonra ilçemiz ıhlamur kokacak' dedi.
Sargın, İznik Gölü sahillerinde büyük bir çalışma başlattıklarını, yeni düzenlemelerle ilçeye daha farklı güzellikler kazandırılacağını, hilal şeklindeki sahillerin bir bölümünü palmiyeler, bir bölümünü gül bahçeleri ve bir bölümünü de ıhlamur ağaçlarının süsleyeceğini seyledi.

44 bin nüfuslu ilçeye hafta sonu gelenlerle bu rakamın 80 bin kişiye yaklaştığını belirten Belediye Başkanı, ilçede 200 kişinin 15-20 ayrı atölyede çini ürttiklerini, bu özel ürünlerin Arap ülkelerine ihraç edildiğini de sözlerine ekledi.
Zeytin ve üzümüyle ünlü İznik'te artık kivi ve mandalina,portakal gibi narenciye ürünlerinin de yetiştirildiğini ifade eden Başkan ayrıca göl suları içinde kalan 1600 yıllık bazilika kalıntılarının da Turizm Tanıtma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla değerlendirilmeye başlandığını, bu konuda arkeologların sualtında kazılar yaptığını sözlerine eklerken bazilikanın da yerli ve yabahcı turistler tarafından gelecekte çok önem taşıyan bir tarihi eser olarak İznik'e kazandırılacağını belirtti.

Bursa'nın genç müzisyenleri

"Yıldırım Bld. Meslek Edindirme Kursları Müzik Branşı eğitmen ve kursiyerleri bir müzik şöleni düzenledi.
Gitar, piyano ve keman melodileriyle sunulan gecede yetenekli müzisyenler konukların büyük beğenisini kazandı.
Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki gösteride, gitar öğretmeni Ayfer Öztürk, piyano öğretmeni Arzu Pulat, piyano öğretmeni Barış Kerimoğlu ve keman öğretmeni Didem İvme ile kursiyerler, müziğin en güzel melodilerini Yıldırımlılar için seslendirdi.
Yıldırım Bld. ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müd.'nce yürütülen YIL-MEK kurslarında, Anadolu ezgilerinin yanı sıra klasik batı müziği de icra eden kursiyerler alkış yağmuruna tutuldular.
Sanat ve sanatçı kenti Bursa'nın yetiştirdiği genç müzisyenlere daha nice üstün başarılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.