Hava Durumu

Tarihi lisemizin görüntüsü bozulmasın

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2015 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2015 07:51
“Bursa Erkek Lisesi binası uzun süreden beri bakım bekli-
yordu.
  Bu tarihi yapı için gerekli olan restorasyona başlanılması çok sevindirici.
Geçenlerde yapılan çalışmaları gözlemlerken bir şey dikkatimi çekti. Bahçeye açılan demir kapının eski halinin alt kattaki camlardan biri olduğu, sonradan camın iptal edilerek kapıya dönüştürüldüğünü ve dolayısıyla binanın görüntüsündeki simetrinin bozulduğu kanısına vardım.



 Aslında çirkin bir görüntü oluşturan bu kapının tahmin ettiğim şekliyle cama dönüştürülmesiyle görüntü bütünlüğünün sağlanarak yapının orijinal haline dönüşeceğini umuyorum. İnşallah düşündüğüm gibi olur.
Saygılarımla..” - Ali ÖNER 

Atatürk anıtında büyük saygısızlık

 “10 Kasım saat 16 sularında Cumhuriyet Alanımızdan geçerken dikkatimi çekti ve gerçekten çok üzüldüm.
Her 10 Kasım’da büyük önderimiz Atatürk’e ait heykelin çevresindeki dört köşede meşaleler yanar ve izcilerimiz de geç saatlere kadar büyük bir ciddiyet içinde saygı nöbetleri tutardı. 
Ama maalesef ne meşaleler vardı ne de saygı nöbeti..
Daha da üzüldüğüm bir nokta var ki hem gençlerimize hem de sayın ilgililere sesleniyor ve dikkatlerini çekmek istiyorum.
Anıtın çevresi çelenklerle doluydu. Ama önündeki pist bazı gençlerimizce paten ve kaykay pisti haline getirilmişti. Çok yazık!.
Böylesi önemli bir günde bu saygısızlık değil de nedir?..
Gerçekten üzüntü verden bir manzaraydı.. Ve kimse de bu gençleri uyarmıyordu.
Hadi diyelim bazı nedenlerle meşale konmadı, saygı nöbeti tutulmadı.. Ama bir belediye zabıta memuru burada görevlendirilip anıt çevresindeki platformu paten ve kaykay pisti haline getiren gençlerin bu saygı-
sızlığını önleyemez miydi?.
Siz ne dersiniz sayın ilgililer?..”   
Turgut Alp GÖRÜN 

27/A neden geç kalıyor?

“Muradiye-Kaplıkaya arası çalışan 27/A toplu taşım otobüsü son zamanlarda hareket saatlerine hiç uymuyor. Çünkü uzun zaman duraklarda bekliyoruz.
Özellikle Huzurevi sakinleri sık sık Muradiye Devlet Hastanesi’ne tedavi ve  kontrole bu araçla gidiyor. Fakat zamanında gelmeyen otobüs nedeniyle olumsuz hava şartlarında Huzurevi durağında bekleşip duruyor. 
Bu arada duraktaki otobüs geçiş saatleri listesi de sökülüp atılmış. BOİ yetkililerinin dikkatine sunarım.
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur  

Emek-Mudanya’ya bir otobüs daha

“Emek istasyonuyla Mudanya arası çalıştırılan toplu taşım otobüsleri saatte üç ayrı sefer yapıyor. Bu da yolcuların beklemesini, hem de araçlarda yolcu yoğunluğuna sebeb oluyor. Araçlara bir takviye yapılıp seferlerin 4’e çıkartılması için ilgililerin harekete geçmesini dilerim..
Ayrıca; Mudanya’dan gelen otobüsler istas-
yona yaklaşık 300 m. kala uzakta yolcu indiriyor. Yaşlı, hasta ve küçük bebekleri olan anneler uzun mesafe yürümek zorunda. Önümüz kış. Yolcular güçlük çekecek. Durağın istasyona yakın bir noktaya alınmasını diliyorum.”
Burhan DÖLEN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.