Hava Durumu

Tarihimize ve tarihi kişilere biraz saygı

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2015 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2015 07:30
Okuyucum Sn. Faysal Çağlayan’dan gelen bir iletiyi ve talebi köşemizden sayın yetkililere iletmek, paylaşmak istiyorum.
Özetle şunları yazıyor:
*** 
“Dünyaca meşhur bir zâtın bir kerameti olarak manevî tevatürle nakledilen Hazret-i Gavs’e bu mübarek ramazan gününde Allah’tan rahmet diliyorum.
İşte böyle harika kerametlere mazhar bir Zat’ın torununun toprağa verildiği Bursa surlarındaki tarihi mezarlık ve çevresi orasını gören vatandaşların yüreklerini sızlatıyor. 
Çünkü her tarafı otlar ve ağaçlarla kaplanmış. 

Gönderdiğim fotoğrafımda da bu her haliyle bakımsız ve ormana dönmüş bir manzara var ve ziyaretçileri gerçekten çok üzüyor. 
Bu otlar ve yükselmiş ağaçlar temizlenebilirse çok daha hoş ve bakımlı bir durum alır. Tarihimize ve tarihi şahsiyetlerimize saygımızı göstermemiz gerekmiyor mu?.
Hürmetler.”
Faysal ÇAĞLAYAN

***

GEMLİK'E DOĞRU!.


“Gemlik’e giderken Atatepe yakınlarında Orhan Veli’nin ünlü dizesi ‘Gemlik’e doğru denizi göreceksin, şaşırma’ yazılı levhası vardı. Buradan her geçişte Bursa’yı dizelerinde işleyen şairle övünüyorduk. Bir zaman sonra Gemlik Bld. Bşk. dizelerin yanına fotoğrafını koydurdu. Gemlik Bld. Bşk.’nın Orhan Veli dizeleri yanında yer alması anlamsızdı. Ardından levha tümüyle kaldırıldı. Orhan Veli dizelerinin olduğu levhanın büyültülüp eski yerine konmasını şairimizin fotoğrafının da levhada yer almasını istiyoruz. Teşekkürler.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

ŞADIRVAN ŞIRIL ŞIRIL


“18.Mayıs.2015’te gazeteniz köşesinde tarihi bir mekanda üzen bir konuya dikkat çekmiştim. Yerli-yabancı turistlerin uğrak yeri tarihi Kozahan’ın yanındaki İç Kozahan avlusundaki mermer şadırvanda suyun kesik olması vurdumduymazlığın bir örneğiydi. (Fotosunu da göndermiş ve yayınlamıştınız) 
O gün öğrendiğime göre suyu tasarruf amacıyla kesmişler. Oysa bunun çözümü basitti.  Bir devir daim motoruyla havuzun içindeki su fıskıyelere verilebilir ve aynı su,  sarfiyat yapmadan şadıvana işlerlik kazandırabilirdi. Hafta sonunda bir meslektaşımla aynı yere gidince mutlu doldum. İşaret ettiğim şadırvanda fıskıye şırıl şırıl çalışıyordu. Sağ olsunlar. Tarihi ve ‘su şehri’ Bursa adına bir eksiği sonunda gidermişler.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir öğretmen

***

BUTTİM ÜSTGEÇİDİ NEDEN YAPILDI?..


“Köşenizi takip ediyorum. Hatta belki hatırlarsınız; birkaç tane de şikayetimi yayınladınız. 
Yazılarıma yanıt alamadığım gibi, bazı taleplerimiz de yerine getirilmedi. Köşenizde her gün birbirinden değerli yazılar çıkıyor. Bursalı hemşehrilerimiz şehirlerine sahip çıkıyor, olumsuzlukları bildiriyor, öneriyor. Ama çok defalar bu yazılara olumlu-olumsuz yanıt yok. 
Halk nasıl Bursamız’a sahip çıkıyorsa, yetkililer de vatandaşların güzel önerilerine sahip çıkmalı ve mutlaka yanıt vermeliler. 
Örneğin köşenizde BUTTİM kavşağıyla ilgili şikayetleri yakın zamanda yayınladınız. 
Ben de işyerimin servis aracıyla bu güzergahı kullanıyorum. Akşam saatlerinde trafik sıkıştığı için servisimiz aradaki köy yollarını kullanarak Yakın Çevre Yolu’na ulaşmaya çalışıyordu. Kavşak açıldı ama buna rağmen sıklıkla ara yolları kullanmaya devam ediyor. 
Dün de ana yoldan gitmesini istedik. BUTTİM’e gelince bu yeni kavşak yapıldığı halde arka arkaya kısa aralarla iki  trafik sinyalizasyon devam ettiği için trafik akışı yine durdu. Bu ışıklarda uzun süre vakit kaybediyoruz. Servis şoförümüz yine ara yolları kullanacak ve içimiz dışımıza çıkmaya devam edecek. Bu arterde üstgeçitler olacak mı? Yanıt yok. Yetkililerden yanıt bekliyoruz. Sinyalizasyonlar devam edecek ve trafik tıkanmaya devam edecek mi, yoksa ek çalışmalarla vadedildiği gibi kesintisiz bir ulaşım sağlanacak mı?. Eğer yapılmayacaksa BUTTİM üst geçidi niye yapıldı?. Saygılar.”
İsminin açıklanmasını  istemeyen bir okurum




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.