Hava Durumu

Tarzan Ali hem Uludağ'ı korudu hem şifa dağıttı

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2019 07:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2019 07:11

Mutlu pazarlar sevgili okurlarım; Geçenlerde Kent Müzesi salonlarında açılan "Uludağ'ın Popüler Tarihi" sergisinde Bursa'nın ve Uludağ'ın renkli simalarından olan ve 'Bursa Tarzanı' olarak anılan Ali Atay'ın o günlere ait büyük bir fotoğrafı da konuldu ve törene kendisi de katıldı.
Uludağ'ı masalsı bir dille anlatan sergide binlerce yıldır popüler ve doğal bir mekan olan sergi geniş ilgi topluyor..


Serginin kurgusunu hazırlayan sanatçı İlhan Özer bunun için birçok materyallin toplanmasýna yardımcı olan müze gönüllüsü Cengiz Ekiz'e teşekkür belgesi sundu. Aslen yorgancılık yapan ve her yaz sezonu sevdalısı olduğu Uludağ'dan kopamayan, giydiği ilginç giysileriyle dağ-tepe dolaşırken, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ve bol bol fotoğrafları çekilen ve günümüzde 73 yaşındaki Tarzan Ali ayrıca dağda piknik için ateş yakanları da sık sık uyarır, Uludağ için büyük bir özveri ve içkenlikle çalışırdı.
Bu arada çok nadir bulunan negatif kan grubuyla pek çok hastaya kanını vererek hayatlarını kurtaran Tarzan Ali bu özelliği ile de sık sık aranırdı.


Açılışa Bursa protokolü ve kalabalık bir izlemci kitlesi katıldı. Sergi sonunda müzisyenler Şebnem Aslan ve Kurtuluş Göksu, Frank Sinatra şarkılarını seslendirirken, davetlilere günün anısına eski kabinlerin faaliyette olduğu teleferiğin son seferine ait orijinal biletler de dağıtıldı.
Sergiye büyük emek veren İlhan Özer'e tebrikler..

AYKUT KUŞKAYA'DAN GÜZEL BİR KONSER

Büyükţehir Bld. Orkestrası, 'Gönüller Yapmaya Geldik' temalı konserinde, müziğin güçlü sesi, usta sanatçı Aykut Kuşkaya'yı ağırladı.
Kültür ve Sanat Daire Bşk. Orkestra Şb. Md.'nce TKM'de gerçekleţtirilen konserde Aykut Kuţkaya, birbirinden güzel eserlerin yer aldığı repertuarını sevenleri için seslendirdi.
Sözleri Yunus Emre'ye, bestesi kendisine ait olan 'Gönüller Yapmaya Geldim' parçasıyla yüreklere dokunan Kuşkaya'ya dinleyicileri de eţlik etti. Konserinde 'Yeni Bir Ţürkü', 'Kendim Ettim Kendim Buldum', 'Sessiz Gemi' ve 'Allah Sorar' gibi parçaları da söyleyerek eşsiz bir müzik ziyafetine imza atan Kuşkaya'nın konseri, Bursalı sanatseverlerin alkışlarıyla sona erdi.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN ŞAMPİYONLUĞA HAMLE!

Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonu olan minik öğrenciler geçenlerde yaşadıkları sevinci İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile paylaştı.
Canaydın İlkokulu'nun minik öğrencileri Türkiye Satranç Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 2019 Türkiye Satranç Şampiyonası'nda Bursa'ya çifte şampiyonluk getirdiler.
Canaydın İlkokulu 2/G sınıfı öğrencisi Yağız Kaan Erdoğmuş ve 2/L sınıfı öğrencisi Ela Aslan Küçükler kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldular. Minik şampiyonlar elde ettikleri başarı ile Bursa'nın gururu oldular.
Başarılı öğrencileri, okul müdürleri Serkan Demirci ile birlikte makamında kabul eden İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, kazandıkları kupayı kendisine takdim eden minik şampiyonların sevincine ortak oldu.
Her iki öğrenci de 2019 Yılı Türkiye Ulusal Takım Havuzu'na ilk sıradan girme başarısı gösterdi. Başarılarından dolayı minik öğrencileri kutlayan Dülger, öğrencilere Reversi ve Mangala seti hediye etti.
Antalya'da düzenlenen 2019 Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları'nda büyük çekişme yaşandı.
Türkiye'nin dört bir yanından 7´den 77´ye her yaş grubundan toplam 2 bin 636 sporcu bir hafta boyunca büyük bir heyecan ve dostluk içinde hamle yaptı.
Türkiye Küçükler Şampiyonası'nda 7 - 12 yaş kategorisinde ise bin 893 sporcu mücadele etti.

YENİ BİR KİTAP

YALNIZLIĞIN YARATTIĞI YAZAR SAİT FAİK:- Türk öykü sanatının önemli isimlerinden biri olan Sait Faik Abasıyanık'ın oluşturduğu eserlerini inceleyen ve yazarın itiraf edemediği gizemli ve büyük aşklarını, öykülerin geçtiği mekanları ve Burgazada'yı 'Yalnızlığın Yarattığı Yazar Sait Faik' isimli kitapta anlatan usta yazar Nedim Gürsel bu çalışmasıyla okurlara önemli bir kitap daha sunuyor.
Eser; Doğan Kitap tarafından yayınlandı.

PAZAR NEŞESİ

'KIRKALTI:- "Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin yanından geçen bir adam içerden sesler duyar. Birisi 'kırkaltı' diye bağrıp duruyor.
Adam tahta paravanın arkasından yükselen ve 'kırkaltı' diye kim bağrıyor diye meraklanır. Görebilmek için bir boşluk arar.
Sonra tahta paravanda bir delik bulur. Merakından kurtulmak için gözünü o deliğe dayar ve o anda gözünde müthiş bir acı hisseder. Aniden iri bir çivi batar gözüne..
Ve içerden tekrar bir ses duyulur.. 'Kırk yedi, kırk yedi..'
(Teşekkürler H.B.)

GÜZEL SÖZLER

*-"Aşk hayatınızdaki en derin acı ve yaşayabileceğiniz en tatlı hazdır."
*- "Yanlış ilişkiler için şükredin çünkü onlar size öğretirler, sizi değiştirirler, sizi güçlendirirler ve sizi doğru ilişkiye hazırlarlar."
*-"Yaşamımızda sadece tek bir mutluluk vardır. O da sevmek ve sevilmektir."
*- İçinde dans eden bir yıldız doğurmak için kaosun olması gerekir."
(Derleyen Muvaffak KAHRAMAN'a teşekkürler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.