Hava Durumu

Taşeron işçiler çok güç durumdalar

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2012 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2012 09:02
"Benim sıkıntım eşimin sıkıntısı. Önce bir anımı anlatmak istiyorum:
Çocuğumuz dünyaya geldiğinde eşim beni hastaneden çıkarmak için çalıştığı taşeron şirketten ücretsiz izin almak zorunda kaldı. Zaten durumumuz zor ve sıkıntılar içindeyiz, kirada oturuyoruz.
Neden eşime izin verilmiyor?. Ücretsiz izin almasaydı eşim beni hastaneden çıkaramayacak mıydı? Doğrusu çok merak ediyorum?..
Taşeron işçi olarak çalışanların izin hakları da doğru dürüst uygulanmıyor. Özellikle bu durumdan en çok kadın işçiler mağdur. Anne olmak gibi kutsal bir duyguyu sadece işini kaybetmemek için yaşayamıyorlar. Nedeni; taşeron şirketlerin işçilerine işten atma gibi bir korku oluşturuyorlar.
Eşim belediyede taşeron işçi olarak köle gibi çalışmakta.
Kölelik ise 'çalışma koşulları' ve 'yaşam düzeyleri' ile ilgili.
Belediyelerin yanısıra kurum ve kuruluşlarda da taşeron firmalar tarafından çalıştırılan işçiler var. Bunlar kayıt dışı çalıştırılanlardan biraz daha şanslı!
En azından büyük bir bölümünün sosyal güvencesi var.
Ancak; eşimi çalıştıranların da kendilerine göre uygulamaları var. Taşeron  firmaların 'bazıları' bir yıl sonra isim değiştirerek, çalıştırdığı işçilerin sosyal haklarının ve özellikle kıdem tazminatının yok olmasını sağlıyor.
İşçiler şirket değişikliği yoluyla yeni işe alınmış gibi işine devam ettirilmekte. Neden? Çünkü bir yılı doldururlarsa tazminat hakkı doğacak ama bir yılı doldurmadan sözleşmesi yenilenen işçilere tazminat verme gereği olmayacak.
Bu durumda tazminatlar da taşeron firmaların cebine kalıyor.
Belediye, hastane, okul ve birçok kurumda taşeronlaştırma alabildiğine yaygınlaştı.. Taşeron işçiler kadrolu işçilerle aynı mesaiyi yapmasına rağmen, hatta daha fazla çalışmasına rağmen ne yazık ki SSK primleri sağlıklı bir şekilde yatırılmıyor. Sürekli giriş çıkış yapıldığı için kıdem ve ihbar tazminatlarını alamıyorlar.
Hak ettiği izni kullanamayan ve taşeron çalışan eşim de bir insan. İzin kullanmak ve tatil en doğal hakkı. Eşim izin gününde de taşeronun verdiği ek göreve gitmek zorunda kalıyor. Gitmezse işten atılma korkusu içinde.
Büyükşehir Belediyemiz bize sahip çıksın. Binted şirketi gibi güvenlikler için de bir birim oluşturulamaz mı?
Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe sesimizi lütfen duysun artık. Saygılarımızla.." -
Gamze ALTIN



Yaya kaldırımlar istila edildi!..
"Osmangazi İlçesi, Emek semtinde, Koru Park'ın arkasında bulunan ve Akpınar mahalleine doğru giden caddede (Türkiye Kömür İşletmeleri İlköğretim Okulu'nun bulunduğu cadde) kaldırımlar resmen istila edilmiş bir durumda.
Emek Özel Polikliniği'nin hemen yanındaki 2 dükkan var: Bunlardan biri mermer atölyesi ki tüm mermerlerini kaldırımın üstüne yaya geçidine bırakıyor, bu nedenle de insanlar ana caddeye inerek yürümek zorunda kalıyorlar.
İkincisi de bir beyaz eşya tamircisi, tüm bozuk beyaz eşyalarını kaldırımın üstüne koyup yolu tıkamış durumda.
Bu konuda Osmangazi Belediyesi'nin bu işyeri sahiplerine gerekli uyarılarda bulunarak kaldırımları biz yayalara açmasını rica ediyoruz."                    
Hakan TURNA


Hakan’dan “Tilki gibi’
Bursa'nın yetiştirdiği ünlü sanatçılar arasına artık Bursalı genç gitarist besteci Hakan Adanur da eklendi.
Uzun zamandır beste çalışmaları yapan ve seslendiren Hakan, bu gece Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' isimli reyting rekorları kıran ünlü dizi filmde 'Tilki Misali' isimli bestesini çalıp seslendirecek.
Ayrıca genç ve yetenekli sanatçı Hakan Adanur'un albüm çalışmaları da İstanbul'da hızla devam ediyor.
Stüdyo çalışmalarının büyük bir bölümünü tamamlayan sanatçının beklenen albümü yakında çıkıyor.
Genç ve yetenekli müzisyenimize başarılar..
Yeni başkan Gülseren Hanım

Sanata gönül verenlerle ilgili bir minik haber daha: Türk Sanat Müziğini Sevenler Derneği'nin yapılan genel kurul toplantısında  Gülseren Canyurt başkan seçildi ve görevi eski Başkan Mustafa Kırcı'dan aldı.
Dernek bu gece seçimlerden sonraki ilk çalışmasına törenle başlayacak ve bestekar Erdinç Çelikkol nezaretinde yapacak.
Dernek çalışmaları her salı fasıl, her çarşamba gecesi de derslerle devam ediyor.
Başkan Gülseren Hanım'a ve yeni yönetim kurulu ile tüm üyelere başarılar.
E.Ö




Acaba unutuldu mu?
Dünkü sayfamızda yer alan bu yakınmaya ait fotoğraf teknik bir arıza nedeniyle yayınlanamamıştır. Okurlarımızdan özür diler, aynı konuyu bu kez gönderilen fotoğrafıyla sayfamıza alıyoruz.
...........
"Kükürtlü Mahallesi 7. Yurt Sokak başında Yurtkur Lojmanları önünde yapılan bir kazıdan sonra yolumuz bu halde bırakıldı. Aradan iki aya yakın bir zaman geçti. Ama onarılmadı..
Gerekli onarım belki unutulmuş olabilir, bu nedenle ilgililere anımsatmak için fotoğrafıyla köşenizde yayınlamanızı rica ederiz."
Sokak sakinleri adına Ömür ÇELTİKÇİ



Kükürtlü'den Osman K.'nın dikkatine...

Yayınlanması için gönderdiğiniz e-mail'de yakındığınız konuyu yansıtan belgelerin de bulunduğunu belirtiyorsunuz..
Ancak söz konusu belgeler bize ulaşmadı.
Ayrıca -gerekirse- size ulaşabilmem için telefon numaranızı da lütfen iletmenizi rica ederim.. - E.Ö


TELEKOM'un dikkatine
"Yıldırım ilçesinde Küçük Aralık Sokak'ta oturuyoruz. Sokağımızın hemen girişinde bulunan 26 kapı nolu Gökgöz Apartmanı önündeki asfalt yolda TELEKOM'a ait olan bir demir kapak yol seviyesinden epeyce aşağıda kaldığı için buradan geçen araçlarımız çok sarsılıyor ve arabalarımızın ön takımları hasar görüyor.
Şehrin bir çok yerindeki cadde ve sokaklarda bu tür demir kapakların yüksekte kalmış kenarlarında gerekli onarım çalışmaları yapıldığı için bu noktadaki yaşanan olumsuzluğun da giderilmesini rica ediyoruz.."         
Servet EKMEKÇİOĞLU



Alo, burası Osmangazi

SELVİLİ CADDE:- "16 Ocak 2012 tarihli gazetenizdeki köşenizde 'Selvili Cadde'den sevgiler ve üzüntülerle' başlıklı bir okurunuza ait şikayette Çekirge'deki Selvili Cadde'de yaşanılan sıkıntılar dile getiriliyor.
Bu caddede söz konusu yerdeki istinat yapısı Büyükşehir Belediyesi tasarrufunda ve projelendirme aşamasındadır.
İstinat duvarı inşaatı da Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca yaptırılacaktır.
*
CAMİ ÇEŞMESİ:- "10.1.2012 tarihli köşenizde 'Muradiye Cami önü araç yıkama yeri mi?' başlıklı okur şikayetinde Muradiye Mahallesi, 2.Murat Caddesi üzerinde cami kapısı yanında bulunan çeşmede araç yıkayanların neden olduğu rahatsızlık yansıtılıyor.
Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz şikayete konu olan sorunla ilgili gerekli araştırmayı gerçekleştirmiş ve cami kapısı önündeki hayrat çeşmede araç yıkayanların tespiti için takip başlatılmıştır.
Ayrıca uyarı yazılarının takibi de yapılacak ve araç yıkayanlar saptandığında gerekli cezai işlem yapılacaktır.
*
CAMİ VE ÇÖP:- "4.1.2012'de yayınladığınız 'Cami dibinde çöp yakılır mı?' başlıklı şikayette Ressam Şefik Bursalı Caddesi'ndeki Karaşeyh Camii'nin dibinde yakılan çöpler konu edildi.
Zabıta Müdürlüğü'müz sorunla ilgili araştırmayı yapmıştır.
Yetki ve sorumluluk sınırlarımız dahilinde arsa veya çöp konteynırlarında çalı çırpı, kağıt, çöp vb. malzemelerin yakılması yasaktır.
Yakanların tespiti halinde veya müşteki bulunması halinde kişi veya kuruluşlara ilgili maddeler dahilinde tespit tutanağı tanzim edilmektedir.
Ekiplerimiz gerekli araştırmaları yapmakta ve tespit edilen kişilere cezai işlem uygulayacaktır.
*
KONU TRAFİK'İN:- "5.1.2012'de yayınlanan şikayetlerde 'Darmstdadt Caddesi' ve 'Esentepe kavşağı rampasına hiç araç parkedilir mi' başlıklı okur şikayet yazıları üzerine gerekli araştırma yapılmış ve her iki semtteki araç parklanmalarının önlemi İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi'nin yetkisinde olduğu tespit edilmiştir.
Darmstadt Caddesi üzerinde otopark işletmesi ise BURBAK tarafından yapılmaktadır.
Buradaki araç parklanmaları ile ilgili şikayetin de Büyükşehir Balediyesi'ne iletilmesi gerekmektedir.
Duyarlı okurlarınıza ve sorunları bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim."
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.