Hava Durumu

Teferrüç Mahallesi’ne ilgi gösterilmiyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2014 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 07:53
Burası, Teferrüç Mahallesi.. Yıldırım Belediyesi’ne bağlı bir semt. Bir buçuk - iki sene kadar önce gazetenizdeki köşenize buranın fotoğraflarını göndermiş ve yakınmamızı ilgililere iletmenizi rica etmiştik.. 
Yakınmalarımızı köşenizde yayınlayarak bize büyük yardımlarda bulundunuz. 
Bu fotoğrafları tekrar göndermemin sebebi ise bir buçuk- iki yıl kadar önce ilk kez gönderdiğim fotoğraftan bu yana maalesef hiçbir değişikliğin olmaması. 



Muhtar Bey bize o bölgenin çalışmalara dahil olduğunu, seçimden on gün sonra hemen yapımına başlanılacağını bildirmişti.. 
Ama maalesef seçimler geldi geçti ve aradan bunca zaman geçtiği halde hiçbir değişiklik olmamakla beraber ortam daha da kötüye gitmeye başladı. Muhtar Bey’in söyledikleri ne yazıktır ki doğru çıkmadı!.. 
Çocuklarımız hala aynı çamur deryası ve pisliklerin içinde oynamak zorunda kalıyorlar.. Ayrıca bu arsada kedi köpek leşlerine varana kadar akla gelebilecek her şey var. 
İkinci fotoğrafta görülen sokak ise Muhtar Bey’in evinin bulunduğu sokağın girişi. İlkokulun önüne tek bir tane mazgal koydular. Yağmurlu havalarda inanın çocuklarımız yine eskiden olduğu gibi suyun içinden geçerek perişan bir halde okula gidip gelme zorunda kalıyorlar. 



Son zamanlarda mevsim gereği yağışlar fazlalaştığından dolayı konulan mazgal da pek işe yaramıyor. 
Şenesen Sokak’a ise hiçbirşey yapılmadı. Oysa burası mahallemizin en işlek olan sokaklarından biri durumunda. 
Çocuklar (buna benim çocuklarım da dahil) eskiden olduğu gibi yine sulara ve çamurlara bata çıka okula gidip gelirken Muhtar Bey’in kendi oturduğu sokak şu an yapımda. Yapılan çalışmalar yüzünden bir haftadan fazladır sularımız da kesik.. 
Ayrıca; bahsettiğimiz sokakta at ve yasaklanmış olan tehlikeli köpekler de bulunuyor. 
Yakınmalarımızı yayınlayıp sayın ilgililere ileterek bizlere yine yardım ederseniz çok seviniriz. 
Daha önce de şikayetimizi dile getirdiğiniz için çok teşekkür ederiz.
Sayın ilgililerden de acilen konuya eğilerek yaşadığımız bu problemden bizleri artık kurtarmalarını çok çok rica ediyoruz. 
Saygılarımızı sunarız..” - Vahit KILIÇ

Yayalar için 
üsgeçit isteği


“Yeni Yalova Yolu üzerinde bulunan Tofaş Otomobil Fabrikası ile Ali Osman Sönmez Okulları arasındaki trafik sinyalizasyonlu yaya geçidinin yerine bir yaya üstgeçidinin yapılması çok daha yerinde olur. 
Çünkü, şu andaki yaya geçidi iki tali yol ve iki geliş gidiş yoldan oluşmaktadır. Bu geniş yaya geçidinde yayalar trafik sinyalizasyonundaki bekleme süresi ışığı bitmeden koşarak karşıya geçmeye çalışıyorlar. 
Bu durum yaya vatandaşlar için büyük tehlike arz etmektedir.
Konunun sayın ilgililerce dikkate alınmasını rica ederim. 
Yetkililerden ricamız, buraya bir yaya üstgeçidinin yapılması ve meydana gelebilecek muhtemel tehlikelerin böylece önlenebilmesidir..” 
Arif CEYLANER

Onarım 2015’te

“7 Kasım 2014 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan ‘Altınşehir’de yakamoz ve mehtap sefası’ başlıklı bir okur yakınması üzerine ilgili müdürlüğümüzdeki ekipler bölgede incelemelerde bulunmuştur. 
Yapılan incelemeler sonucu Altınşehir Mahallesi’nde bahsi geçen 228. Sokak’ın yanı sıra bölgedeki diğer ara sokaklarda da eksiklikler tespit edilmiştir. 
Ancak söz konusu Altınşehir bölgesine yapılması gereken imalatlar 2015 yatırım planına alınmış olup zamanı geldiğinde çalışmalar yapılacaktır.” 
Nilüfer Bld. 
Basın Bürosu 

Konteynır meselesi

“Bursa Hakimiyet Gazetesi’ndeki köşenizde 4 Kasım 2014  tarihinde ‘Konteynırlara yazık oluyor’ başlığı altında yayınlanan bir okur şikayetine yer verilmiştir.
Çöp konteynırları; kullanım ve boşaltım şartları nedeniyle çeşitli dış etkenlere (darbe, çöp suyu asidi, güneş ve belirli derecelerde ısıya) maruz kalabilmektedir. Plastik konteynırların kullanım ömrü ortalama iki yıl olup, eskiyen ve tamiri mümkün olmayan, kullanım ömrünü tamamlamış konteynırların sahiplerince yenilenmesi gerekmektedir. 
Tamiri mümkün olan metal çöp konteynırları ise Temizlik Müdürlüğümüz’de görev yapan ilgili ekiplerce gerektiği şekilde tamir edilmekte olup, 2013 yılı itibari ile 1208 adet konteynırın bakım ve onarımı yapılmıştır.
Ayrıca; söz konusu olan bölgede görev yapan temizlik firması yetkililerine de temizlik ekibi çalışanlarını uyarmaları ve onların da konteynırları hor kullanmamaları konusunda ilgili müdürlüklerimizce kendilerine iletilmiştir.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve sorunu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim..”
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld. Bşk. 

Sn. Abdurrahman Gelen’e not

Sn. Abdurrahman Gelen 
Gönderdiğiniz mail’de yer alan yazınız tamamen şifreli olarak geldi ve hiç okunmuyor.
Yazınızın altındaki telefon numaraları da aynı şekilde. Bu nedenle sizi bu köşeden bilgilendiriyor ve mail’inizi tekrar iletmenizi rica ediyorum. - E.Ö
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.