Hava Durumu

Teleferik biletinizi aman çok iyi saklayın

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2015 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2015 07:12
“11.6.2015 günü saat 13.20’de fiş no:0152 giriş bileti (kredi kartı ödemeli) 100 TL. ile dört kişi (2 tam, 1 öğrenci 9 yaş ve 1 özürlü) teleferikle Uludağ’a çıktık.
Bilet alırken veya teleferiğe binişte kimse bizi ‘biletinizi okuyun ve atmayın. Dönüşü de bu biletle yapılacak’ diye uyarmadı. 
Yani parayı verdik ve sadece özürlü belgesini gösterip çıktık. Ama Sarıalan’da  indirildik. Çünkü ileride bakım varmış. Götürmediler. Ama bizlere tam bilet kesilmişti.
Bir saat sonra kente inmek için tekrar teleferiğe geldik. 
Bilet sordular verdik. Üçümüz geçtik. Fakat yeğenim biletini kaybetmiş. Bir türlü onu bindirmediler. İtiraz ettim. Fiş gösterdim, anlattım ama hayır illa bilet alacaksınız dediler, münakaşa ettik. Bir yetkiliyle görüştürdüler. O da (bilet almak zorundasınız. Kameralar var, biletsiz geçiremeyiz’ dedi.

Çaresizlik üzerinde 6502536 yazan yeni bir bilet aldım. Kategori: Öğrenci. Gidiş dönüş fiyat yine 20 TL. (Oysa sadece dönüş için aldım). Etti mi 40 TL. Ödeme tipi:457640. Fiş no:0016 saat:14:17
Teferrüç’e ininca yetkililer ve güvenlikçilerle yine tartıştık. “Tam bilet parası alıp Sarıalan’da bırakıyorsunuz” dedim. Tekrar ödeme fişini gösterdim parayı geri alma amacıyla ama yok yok!.
‘Bu çocuk çıkarken bizimleydi. Siz de gördünüz, bize yol gösterdiniz’ diyorum  ama ‘hayır ille de biletle inilir’ diyor. Tartışma uzadı ama çözüm yok. Bileti inceledim arkasında normal gözle okunamayacak yazılar var. Zorla okudum (biletinizi yolculuk boyunca saklayınız) yazıyor. Eve ulaşınca zaten ilk bileti de bulduk.)
H Şimdi, kesilen ve dönüş için tekrar ve zorla alınan 20 TL.’lik biletin geri ödenmesini istiyorum.
H Bizden tam bilet parası alınıp yarı yola kadar çıkardıkları için ilk ödediğimiz 100 TL.’nın 50 TL:’lık bölümünün iadesi gerekiyor.
H Su arada adli makamlara sunulmak üzere 11.06.2015 günkü kamera kayıtlarının adıma verilmesini, o günkü kasa kapama ‘z raporu’nun ve taşınan yolcu sayısının tasnifi ile fazla çıkan paranın da bildirilmesini ve adıma verilmesini istiyorum.
Taleplerimin yerine getirilmesini dilerim. 
(Not: O günün tüm biletleri ve aldığımız ikinci iniş bileti fotokopileri de ektedir)
Abdülaziz ÖZEL

*** 

SARIALAN'DA YAŞANAN KABUS


“18 Haziran köşenizde Botanik Park’taki bisiklet trafiğini okuyunca ben de Sarıalan’daki tehlikeyi anlatmak istedim.
Yurtdışından gelen konuklarımı teleferikle Uludağ’a götürdüm. Sarıalan’a ATV denen motor kiralamacılar yerleşmiş. Çoluk çocuk, bilen bilmeyen kiralayıp milletin içine dalıyor. Çocuklar doğada rahatça gezer demiştik. Ama bu ATV’ler kabus oldu. Belediye bunlara ruhsat verirken sadece geliri düşünüyor ve sonrasını hiç umursamıyor galiba. Uludağ’dan ATV kaza haberleri almamız yakındır. İnsan bunlara özel bir yer ayırır ve yayaların dolaştığı yere sokmaz. Hele bir felaket yaşayalım, tedbir sonra mı alınacak?. Botanik’te de akülü bisikletler tam bir dehşet. 20-30 km hızla milletin arasında slalom yapıyorlar.”
Mehmet  VATANSEVER

***

TEŞEKKÜR PANOSU

ŞEMSİYELİ KIZ HEMEN ONARILDI


“Cumhuriyet Caddesi başına konulan ‘Şemsiyeli Kız Heykeli’nin kırık şemsiyesi ile ilgili olarak 17 Haziran günkü gazetenizdeki köşenizde bir uyarımı yayınladınız. Internetten okudum. Teşekkür ederim.
Heykel’deki kırık şemsiye gelişigüzel beyaz bir madde ile yapıştırılmış ve çok çirkin bir hal almıştı. 
Ayrıca heykelin su düzeneği de çalışmıyordu. Yazımda bunlara değinmiştim.
Büyük bir rastlantı sonucu aynı gün öğleden sonra oradan geçerken heykeldeki olumsuzluğun hemen o gün onarıldığını gördüm ve su düzeneğinde de temizlik yapılıyordu.
Gerçekten çok sevindim. 
Kent estetiğine gereken ilgiyi gösterenlere teşekkür ederim.”
Binnur KAYMAKÇILAR
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.