Hava Durumu

Tematik havuzlarımızla şehrimiz çok güzelleşir

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2014 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2014 08:11
“Bursa Hakimiyet Gazetesi’ndeki köşenizde zaman zaman fotoğraflarıyla birlikte yurtdışından şehir yaşamına ait çok güzel örnekler yayınlayıp 
bizleri bilgilendiriyor ve ufkumuzu açıyorsunuz. 
Sizlere çok teşekkür ediyoruz. 
Ben de birkaç fotoğraf ile bir ricamı bildirmek istiyorum. 
Geçtiğimiz yıl Almanya’nın Stuttgart şehrindeki Bietigeim kasabasına iş amaçlı bir ziyaret gerçekleştirmiştik. 
Bu küçücük kasabanın te-mizliği, düzeni bizleri hayretler içinde bırakmıştı. Buradaki küçük bir tematik havuz da çok güzel ve estetik olduğundan ekipteki arkadaşlarımızın dikkatlerini çekmişti. 
Tarihi özelliklerinin yan ısıra Bursa için ‘su şehri’ deyip duruyoruz. 
Diyoruz da; bu tip sanat eseri yansıtılmış bulunan kaç tane havuzumuz var? 



Bursa’nın yerel ürünlerine vurgu yapan güzel     havuzlarımızın yenileri de şehrin muhtelif yerlerine yapılırsa hem şehir hayatımız renklenir, hem de güzel şehrimize gezmeye görmeye gelen turistlerin ilgilerini daha çok çekmiş oluruz. 
İlgililerin görüşlerine sunarım. Saygılar.” - Orçun AKDAĞ

Dağılıp gitmiş 
hız kesici setler


“Yunuseli’deki eski havaalanından Çeltik Köy’e giriş yolunda mezarlık yanında, sol tarafta yeni bir engelliler okulu yapıldı.
Bu okulun önünde üç ayrı yerde üçer-beşer metre ara ile hız kesici demir setler konulmuştu.
Setlerin üçü birden dağıldı gitti. Aralarında kalan boşluklardan sollama yaparak geçmeye çalışan bazı araçların şoförleri karşıdan gelen araçlarla çarpışma tehlikesinde kalıyorlar. Hız kesici demir setler yaklaşık üç-dört aydır bu şekilde.  Sayın yetkili makam sahiplerinin dikkatlerine sunuyor ve duruma el atmalarını rica ediyorum.”
Sevginur ÇÖLAK

Köşe lokanta önüne 
delinatör konulsun


“Eski havaalanı sınırının yanından Adalet Mahallesi’ne giren yolun devamındaki 3. Yiğit Sokak’a tek yön ve-rildi. 
Tek yöne girip trafik uyarı levhasına riayet ederek Bulgaristan Konsolosluğu binası önüne çıkmak isteyen araçların şoförleri tam yol ayırımında yukarıdan gelen araçları göremiyor. 
Sebebi de köşedeki lokanta önünde devamlı olarak araçların park etmeleri. (Genellikle beyaz bir minibüs) Bu şekilde park etmiş araç yüzünden çıkış 3.Yiğit Sokak’tan çıkış yapacak araç sürücüleri için görüş tamamen engelleniyor. 
Yol da oldukça dar olduğu için konsolosluk binası önüne doğru çıkıp yol almak başlıbaşına bir mesele.. Bu sokağı bütün araçların yanı sıra büyük yeşil halk otobüsleri de, servis minibüsleri de kullanıyor..
Bu nedenle sokaktan çıkış köşesinde bulunan lokantanın önüne kırmızı direkli uyarıcı ve park yasağını belirten delinatörlerin konulmasını ve böylece bu köşeden çıkış yapmak isteyen araç sürücülerine güvenli bir şekilde yola devam etme imkanı verilmesini rica ediyorum.”
Suat OCAKÇILAR 

Sn.Başkan Mustafa Bozbey’in dikkatine

“Nilüfer ilçemizdeki Ulaşım Sitesi sakinleriyiz..
Evimize, işimize gidip gelirken inşaat çalışmaları devam eden Podyum Park tesisleri önündeki ana caddeyi kullanmak zorundayız.
Bu tesislerde ek çalışmalar yapılıyor ama ana caddemizdeki asfalt zeminlerde de üç ayrı noktada büyük bozulmalar, derin çukurlar var.. Bu durum yaklaşık iki aydan bu yana aynen devam etmektedir.
Bu tesislerin önündeki caddede yapılan çalışmalar yüzünden cadde kenarında kazılan çukurlardan biri toprakla dolduruldu.
Yine bu tesislerin önünde trafik sinyalizasyon ışıklarına gelmeden önce üç yol kavşağındaki cadde karşıdan karşıya iki karış kadar genişlikte yarılmış ve öylece bırakılmış bir halde ve gereken asfalt onarımın yapılmasını bekliyor.
Buradan gelip geçme zorunda kalan bütün araçlar derin çukurlara dikkat edip ne kadar yavaş ve dikkatli şekilde ve yavaşça girip çıksa da ön takımlar berbat oluyor.
Bir komşumuz da oldukça alçak olan aracı ile buradan geçerken benzin deposunun hasar gördüğünü söyledi.
Ricamız en kısa zamanda burada gerekli onarımın yapılması.. Saygılar..”
Bölge sakinleri 

BursaRay seferleri
sıklaştırılsın...


“Nilüfer İnsaniye bölgesinde oturuyorum.
Hafta başında şehir merkezine çıkmam icap etti. BursaRay’ı kullanmak istedim. Ama inanın çok pişman oldum. Çünkü vagonlarda o kadar kabalalık bir yolcu kitlesi vardı ki değil oturmak; ayakta duracak yeri zor buldum. Ve inanmanızı isterim; ayakta yolculuk ederken tutunma yerlerine ulaşamadım, tutunamadım. Diğer yolcularla sırt sırta ve sanki balık istifi gibi seyahat ettim.
Üstelik şehre gidiş ve dönüş saatlerim mesai başlangıç veya bitiş saatleri değildi. Öğleye doğru gittim, saat 15.00 sularında da dönüş yaptım.
Bir de mesai başlama veya bitiş saatlerinde seyahat etseydim acaba nelerle karşılaşırdım?..
BursaRay için yeni vagonlar alındığını okuyoruz. Alınmış bulunan bu yeni vagonlarla BursaRay seferleri daha sık sefer yapacak şe-kilde tanzim edilemez mi..
Başarılı çalışmalar yapan Burulaş’ın bu sorunu da ortadan kaldırmasını talep ediyorum.
Saygılarımla..”
Ali Ruhi YILDIRIM
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.