Hava Durumu

Terminal zabıtası

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2012 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2012 08:28

Zabıta noktası var, ışıkları devamlı yanıyor ama içinde kimseyi göremiyoruz. Çünkü jaluzi perdeler sıkıca kapalı.

Geceleri alt kattaki zabıta noktasının kapısı kapalı, kilitli. Zaten koskoca Terminal'de bir tek zabıta elemanı varmış. İddialara göre görevli memur da yatıp uyuyormuş.
Esnaf işi gücü bırakıp sorunu olan vatandaşa yardım etmek için çabalayıp duruyor.
Kontrolü ve vatandaşa yardımcı olunması için ilgililerin dikkatini çekeriz. Saygılar."
Terminal'den bir grup esnaf
 


Ayırıcılar kırılınca..

"Her sabah Organize Sanayi Köprülü Kavşağı'nı kullanarak Kavaklı Cd. üzerinden Bursa yönüne gidiyorum.
Sabah 7:30-8:00 arasında Kavaklı Cd. trafiği bir süredir çok sıkışıyor. Son bir haftadır gözlemlediğime göre bu sıkışmanın sebebi Bursa yönünden gelip Ata Bulvarı'na girme çabaları. Bu esnada her iki tarafta da trafik durarak bu uygunsuz geçişler gerçekleşiyor.
Oysa Bursa yönünden gelen araçlar Ata Bulvarı'na girmek için sadece köprü üzerinden dönüp tekrar bulvara giriş yapmaları gerekmekte sadece 60 metre mesafe bu şekilde
yavaş da olsa trafik aktığı için yoğunluk olmamakta idi ne zaman plastik yol ayırıcılar kırıldı (gerçi kırılmadan da plastik olduğu için büyük araçlar ezerek geçmekte) bu yoğunluk arttı. Artık Belediye mi bir çözüm bulur yoksa Trafik Şb.Md.mü bilemem?. Lütfen en kısa sürede bu uygunsuz durumdan dolayı trafik sıkışıklığı bitsin."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur
 

 

94 Peronu

"Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kent içi ulaşımı sağlayan 94 numaralı hat otobüslerine ait peronun üzerindeki çatının yarısı kopmuş gitmiş, öylece duruyor.
Yağışlı havalar başlamadan peron çatısının onarılması gerekir.
Bir diğer konu:
Peronlardan Terminal'e doğru giderken solda güzel bir mermer çeşme var. Çeşme çatısına da kırmızı ve büyük bir bez parçasını birisi fırlatıp atmış. Yaklaşık üç hafta önce de dikkatimi çekmişti. Halen o şekilde aynen duruyor.
Modern Terminal'de önemsiz gibi nitelenebilecek bu olumsuzlukları görmek insanı rahatsız ettiği için ilgililere duyuruyorum.
Yayınlanırsa mutlu olurum."
Petek ANILAN
 

 

Geri dönüşüm toplanmıyor

"Yıllar önceden geri dönüşümlü atıkların ne demek olduğunu, ne faydalar sağlayacağını anlattık ve onları da bu atıkları toplamaya alıştırdık.
Ben Namazgah semti, Işıklar Cad. sakiniyim. Yakın zamana kadar geri dönüşümlü atıkları toplayan bir ekip vardı ve gelip alıyorlardı.
Ama son zamanlarda toplama yapan ekip ortadan yok oldu.
Araştırmam sonucu, geri dönüşümlü atıkları toplayan firma ile yapılan anlaşmanın bittiği belirtildi. Ne zaman yeni bir anlaşma yapılacağı bilinmiyormuş.
Şimdilerde Türk ekonomisine katkı sağlayacak olan geri dönüşümlü atıklar heba olup gidiyor, çok üzülüyorum.
Sayın yetkililerin bu konuda harekete geçip tekrar eskisi gibi büyük fayda sağlayan atıkların toplatılması için harekete geçmelerini rica ediyorum."
Em.Öğretmen Aysel TÜFEK
 


Ata'nın 13 fotosu karanlıkta!..

"Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrin en önemli ana caddesi olan Çekirge'ye giderken Çelikpalas yanındaki tarihi Müze Evi'nin duvarlarında tam önüç tane büyük boy ve poster şeklinde fotoğrafları var.
Fakat birbirinden güzel ve anlamlı, poster şeklindeki bu fotoğraflar yakına zaman öncesine kadar geceleri özel elektrik donanımıyla pırıl pırıl aydınlatılırken şimdi tümü de zifiri karanlıklar içinde.
Geçenlerde çocuklarımla uzun yürüyüş yaptık. Atatürk Evi Müzesi önünden geçerken bu duruma tanık olmak bizleri gerçekten çok üzdü.
Durup bizzat yakından inceledim. Posterleri aydınlatmak için daha önceden oraya monte edilen demir aparatlar aynen o şekilde duruyor ama hepsi de pas içinde. Bazıları da kırık dökük bir halde. Bir kısmının içinde ampulleri de var. Ama yanan tek bir ampul yok.
Bu durumu fotoğraf makinemle tesbit etmek istedim. Ama ortam çok karanlık olduğu için bunu başaramadım. Flaş yetersiz kaldı. Ve sadece o anda caddeden geçen araçların far ışıkları çıkmış..
Şehrimizdeki pekçok tarihi yapı geceleri pırıl pırıl aydınlatılırken (hatta uzaklardaki pekçok semt parkı bile) kentin en önemli ana caddesinde ve tarihi bir mekanın önündeki posterlerin böylesine karanlıkta kalması, aparatları olduğu halde aydınlatılmaması eminim tüm Bursalılar'ı da üzüyordur.
Buradan geceleri hiçbir yetkili gelip geçmez mi, görmez mi bu durumu?.
Üzüntü veren konuyu sayın yetkillere anımsatmayı bir görev bilirim.
Saygılarımla.. "
- Muhammet KÖSLE
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.