Hava Durumu

Teşekkürler Sayın Başkan Altepe. Fakat...

Yazının Giriş Tarihi: 29.02.2012 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.02.2012 09:01
Bursa sevdalılarının büyük bir duyarlılık göstererek köşemizden yaptıkları uyarılardan biri de Karagöz Hacivat Anıtmezarı ile ilgiliydi.
Köşemizin devamlı okurları anımsayacaklardır; çünkü çok yazdık çizdik bu köşede.
Ve sonuçta bir yayınımız daha ses getirdi sevgili okurlar.
Duyarlı okurlarıma ve uyarılara duyarlı yaklaşımlar sergileyen tüm yöneticilerimize ben de teşekkür ederim.
Çünkü bu güzel, tarihi ve turistik şehir hepimizin.
Şairin dediği gibi 'Bursa için iğneyle kuyu bile kazılır...'
İşte adının açıklanmasını istemeyen yakın çevre sakini bir okurumdan gelen yazı ve fotoğraflar:
***
"Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye bir çevre sakini olarak gazetenizdeki köşenizden önce teşekkürlerimi sunuyorum.
Bursa'yı dünya çapında tanıtan Karagöz Hacivat gölge oyununun kahramanlarına ait Çekirge Caddesi üzerinde bulunan anıtmezar çevresinde bazı olumsuz durumlarla ilgili olarak Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde yayınlanan çeşitli yazılardan sonra nihayet buradaki künye şeklindeki mermer pano değiştirildi.
Çünkü künyedeki yazılar hiç okunmuyordu. Yerli yabancı turistlerin uğrak yeri olan bu noktadaki okunmayan yazılar için hatırlanacağı üzere çeşitli tarihlerde yeni bir mermer künye şeklinde pano yapılması için uyarılarda bulunmuştuk.
Nihayet bu yapıldı. Biraz geç oldu ama tekrar teşekkürler ederiz Sayın Altepe'ye.. FAKAT:
Yapılan bu çalışmada şu anda bazı eksikler var yine.
Ama 'herhalde daha çalışmalar tamamlanmadı' diye düşünüyoruz. 'Yok, hayır, tamamlandı' deniyorsa da lütfen bu eksikler de giderilmelidir.
Amacım da bu eksiklerin unutulmaması içindir.
Mesela; yenisi konulduğu için yerinden çıkarılan eski siyah mermer pano hemen yan taraftaki bir ağacın dibine boylu boyunca uzatılıp bırakılmış.
Eski panonun demir çerçevesine monte edilen ve eskiden aydınlatmayı sağlayan projektör düzeneği gayri faal ve paslı bir şekilde ve yine bu pano üzerinde uzun geldiği için sırıtıyor. Selvi ağacına çivilenen demir kilit parçası da olduğu gibi duruyor orada.
Yeni pano üzerindeki yazılar ise pek titizlikle yazılmamış gibi. Sondan ikinci satırdaki harfler irili ufaklı ve aynı hizada değil..
Anıtmezar arkasındaki gölge oyunu kahramanlarına ait mezar yerleri de elden geçiriyor. Onun için de Altepe Başkanımız'a teşekkürler. Ama mermer kaplama parçaları şimdiden birbirinden ayrılmış. Bazı köşelerin altına da gelişigüzel tahta parçalarıyla destek konulmuş..
Her şeye rağmen yakın bir çevre sakini olarak bu çalışma için Başkanımız'a tekrar teşekkür ediyorum.
Gördüğüm ve fotoğrafla tespit ettiğim kusurlar, eksikler yukarıda da temas ettiğim gibi herhalde daha bu çalışma bitmediği için öyle bırakılmış düşüncesindeyim...
Ama en kısa zaman içinde -yine aylar boyu sürmeden- bu eksiklerin ve kusurların giderilmesini beklemek sadece biz yakın çevre sakinlerinin değil, bütün Bursa halkının beklentisidir.
Hürmetlerimle.."
- Yakın çevre sakini olan ve adının açıklanmasını istemeyen bir okur



Patatesçinin bitmeyen sesi çıldırtacak!..

"İpekçilik'te Karaağaç Mahallesi 2. Çatal Sokak sakiniyim. Cumartesi ve pazar günleri sabah 9'da başlayan seyyar satıcı istilasından şikayetçiyiz.
Hoş hafta içinde de ne balıkçısı, ne karpuzcusu (yazları), ne overlokçusu, ne de akşamları bozacısı bitiyor.
Ama hafta içinde daha makul saatlerde bağırdıkları için herhalde insanlar daha anlayışlı olabiliyor.
Ancak, bizler çalışan aileler olarak takdir edilir ki hafta sonları geç yatıp geç kalkıyoruz.
Her cumartesi - pazar sabah 9'da 2-3 simitçi ve hoparlörle bağırıp duran  patatesçinin sesiyle yataktan fırlıyoruz. Birkaç defa uyardık ama avazı çıktığınca bağırıyor. Bitip tükenmez bu ses insanı çıldırtacak gibi.
Bırakın çalışan aileleri, hafta sonu dinlenmek isteyenler, hastalar, yaşlılar ve çocuklar maalesef bu teröre göz yummak zorunda kalıyor.
Zabıta'nın Heykel ve benzeri merkezi yerlerde gün içinde denetimler yaptığını biliyorum. Ama ara sıra da olsa gelip ara sokaklardaki seyyar satıcı terörü önüne geçmeye çalışmaları için ne yapmak gerekiyor?
İlgili makamların bu konudaki yardımları için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla."
Feray YILMAZ



Acaba var mı?

"Bazı hatlarda çalışan oldukça eski model özel toplu taşım otobüslerinde epeyce yaşlı sürücüler çalışıyor..
Ticari araçlarda insan taşıyan bu sürücülerin psikoteknik belgeleri, ticari araç kullanma belgeleri, SCR belgeleri acaba var mı?.
Ben SCR belgesi almak için sürücü kursuna bilgi sorduğumda belirli yaş sınırı var fakat siz bu yaş sınırına gelmediğiniz için alabilirsiniz demişlerdi.
Bu ticari araç kullananlar için de bazı kazanılmış haklar gibi ömür boyu devam eder uygulaması mı yapılıyor?
Belirli yaşlardan sonra refleksler, gözler zayıflıyor, Bursa'da nüfus yoğunluğu fazla. Toplu taşım araçlarıyla vatandaşlar yoğun şekilde taşınıyorlar. Trafik yoğun araç sayısı fazla.
Merakım, bu araçları kullanan şahıslarla kişisel bir sorun değil. Toplumu, insanları ilgilendiren, mal, can güvenliği ilgilendiren bir durum.
Vatandaşı yakından ilgilendiren ve oldukça önem taşıyan konuyu ilgili makamların dikkatlerine sunuyorum.
Saygıyla."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur



Lütfen onarın

"Özel Anadolu Hastanesi arkasındaki toprak zeminli sokak bölge sakinleri ve hastaneye gelenlerce otopark gibi kullanılıyor.
Burası bir süre önce asfaltlandı. Toz toprak bitti. Ama şimdi çok noktada derin çukurlar ve göletler var.
Onarımını rica ederiz."
- Veysel K.


Menekşe Sokak’ın sel suları, doğru Sunar Apartmanı’na

"Nilüfer'deki Cumhuriyet Mahallesi, Menekşe Sokak'ta 1997'de inşaatı biten Sunar apartmanımıza taşındık. Henüz yol yoktu. Alt- yapı hizmetleri sonra geldi. Yolumuz da yapıldı. Ama 6 yıl önce inşaat başlarken verilen plan kotuna göre binamız yoldan birbuçuk metre kadar aşağıda kaldı.
Bu yüzden Menekşe ve bağlı olan Mavi Sokak'ta oluşan sel suları eğim nedeniyle apartmanımızın bahçesine akıp dolduruyor. Giriş göle dönüyor. Başvurularımız sonuçsuz kaldı.
Geçen yıl, sorunumuzu yağmur suyu giderleri yapım programına aldırmayı başardık. Apartman giriş merdivenleri ve mermer yolumuzu da üç kez yaptırmak zorunda kaldık. Sokağa 400/500 metre kadar yağmur suyu gideri döşendi. Sevindik. Giriş kapımız önüne de 6 tane ızgara yerleştirildi. Etrafı betonlandı. Ama sel sularının %75'i tekrar bahçemize inmeye başladı.
Izgaraların bahçemize bakan taraflarına sıcak asfaltla, araçların altı çarpmayacak şekilde birer set yapılırsa sorun tamamen bitecek. Tek çare bu.
Bunun için bir/iki m3 sıcak asfalt gerekiyor.
BUSKİ'ye durumu bir yıl önce bildirip rica ettik ama sorun çözülmedi. Menekşe ve Mavi sokağın sel suları yine doğru bizim Sunar Apartmanı bahçesine girip göl oluşturuyor.
Sayın yetkililerin dikkatlerine saygıyla sunar, sorunumuzun çözümünü rica ederiz."
Mehmet YAHŞİ




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.