Hava Durumu

THY bürosu önünde uçuş (!) serbest!

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2012 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2012 08:57
Okurlarımızdan bu kentte yaşayan ve herkesi çok yakından ilgilendiren oldukça ilginç fotoğraflar, yakınmalar alıyorum.
İşte buyurun efendim, bunlardan bir tane daha.
Sayın Alpay Şengil göndermiş. Kendisine gösterdiği duyarlılığı nedeniyle teşekkür ediyor ve ilgililerin dikkatine sunuyorum.
*
"Bursa'da ana caddeler ve diğer yollarda sıklıkla rastladığımız tuzak şekline dönmüş çukurlardan bıktık usandık. Bunlardan birine işaret etmek istiyorum:
Burası Kükürtlü Caddesi'nde trafik lambalarının tam önünde yaya geçişinden karşıya geçmek isteyenlerin muhakkak gelip geçtiği bir yer. Ama buradaki kaldırımda derin bir çukur var. 
İşin ilginç bir yanı da burası, Türk Hava Yolları bilet satış bürosu karşısında kalıyor.
Yani vatandaş olarak bu noktada karada da uçuş (!) serbest yani.. Ayağınız bu     çukura girerse ana caddeden gelip geçen araçlara doğru pike yapmanız işten bile değil.. Aman dikkat!."            
   Alpay ŞENGİL



Söyler misiniz; yaya nereden yürüyecek?

"Nilüfer ilçemizde Beşevler semtinde bulunan Yıldırım Caddesi'nde yol üzerindeki kaldırımlardan yaya vatandaşlar olarak yararlanamıyoruz. Çünkü bazı firmalar kaldırımlar üzerine araçlarını park edip bırakıyorlar.. Özellikle bu cadde üzerindeki bir kargo firması ile bir yapı firmasının araçlarını kaldırımlarına park ettiğini her zaman görebilirsiniz. Bu araçlar kaldırımları tamamen kapatıyor. Söyler misiniz; yayalar olarak bizler nereden yürüyelim?. Caddeye inip yürüyecek olsak bu defa da caddeden vızır vızır süratle gelip geçen araçların çarpma tehdidi altında kalıyoruz.
İlgili belediyeler ve yetkililerin bu konuya artık acilen bir çözüm getirmelerini rica ediyorum. Saygılar, peşin teşekkürler.."
Nalan TUNAMAN



Sayın Bakan ve UEDAŞ

"Gazetelerde okuduğum bir habere gere, geçenlerde şehrimize gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn.Taner, Bursa'da Limak Şirketi'nin yan kuruluşu olan ve kentimizde elektrik dağıtımı yapan UEDAŞ yöneticilerine büyük tepki göstermiş.
En önemlisi vatandaşa haber vermeden enerjisini kesmek ve sonra da açma bahanesiyle faturasına 'açma parası' eklemek. Sn.Bakan Taner bu uygulamanın yersiz olduğunu üstüne basa basa tekrar etmiş. UEDAŞ bu uygulamasıyla sadece enerjiyi kesmiyor ki, doğalgazla çalışan kombi sistemini durdurup bu kış kıyamette vatandaşı buz gibi ortama mahkum ediyor. Buzdolabındaki yiyeceklerin bozulması da unutulmamalı. Diğer elektrikli aletler de bunlara eklenir tabii. Peki bugüne kadar faturalara yansıtılan ve vatandaştan alınan 'açma paraları'nı nasıl geri alacağız?
Yoksa üstüne bir bardak soğuk su mu içeceğiz?.
Sn.Taner'den buna da bir açıklık getirmesini bekleriz. Ya bir yasa çıkartılsın bu konuda, ya da bir resmi yazıyla tüm ilgili birimlere bu yazı gönderilsin.
Nasıl faturalardan 'kaçak-kayıp' faslı çıkartıldıysa yeni faturalara 'habersiz enerji kesintisi yapılmaz' şerhini de koydursun.
Sayın Bakan'dan bir vatandaş olarak bunu da bekliyorum."                        Nevzat BALKAYA



218 yaşındaki doğal anıt ilgi bekliyor!

"Geçenlerde bir yakınımın kabrini ziyaret için Pınarbaşı Mezarlığı'na giderken gördüm. Resimlerini de çekip ilgililere duyurmanız için gazetenizdeki sayfanıza yayınlanması umuduyla gönderiyorum.
Eğer yayınlanacak olursa bir doğasever olarak gerçekten çok sevineceğim.
Bu eski servi ağacı üzerine konulan metalik künyede ağaç no'su:202 - envanter no'su: 119 - yaşı 1999 yılında 205 ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı yazıyor. Ağaç günümüzde 218 yaşında. Kesilemez plakası var. Doğal Anıt'mış.. Plakayı asan Büyükşehir Belediyesi.. Peki efendim, o zaman sahip çıkılması gerekmez mi?.. Ağaç alt kısımdan itibaren oyularak çürümeye başlamış.. Oldukça derin yarıklar var. Böyle durumlardaki ağaçlara gerekli müdahaleler yapılıp kurtarılabiliyor. Bunun örnekleri var..
Lütfen yapılacak olan çalışmada geç kalınmasın.
'Doğal Anıt' olarak kabullenilen ve bu şekilde tescili de yapılmış olan tarihi servi ağacı Pınarbaşı Mezarlığı yanındaki caddede bulunuyor. Yetkililer buradan geçerlerse rahatça görebilirler zaten. İyi günler dilerim.."
Ayşegül DİKMEN






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.