Hava Durumu

Tophane Şehitliği nerede?

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2016 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 07:17
“15 Mart tarihli gazetenizdeki kö-şenizde Büyükşehir Bld.’nin gönderdiği bir cevap neşredildi.
Cevapta, Ziraat Okulu bahçesinde Şehit Mehmet’e ait kabrin Fethiye Mezarlığı’ndaki şehitliğe naklediği belirtildi..
Büyükşehir Bld.’nin cevabını okuyunca aklıma semtimizde bulunan ve üç yıl kadar önce kaldırılan     Tophane Şehitliği’nin akıbeti geldi.
Bilindiği üzere Tophane’de Osmangazi Türbesi bitişiğindeki Şehitler Anıtı Kurtuluş Savaşı sırasında, Bursa Yunanlılardan kurtarılırken şehit olan 14 askerimiz için yapılmış bir yerdi.
Şehitler Anıtı, bir kaide üzerine yerleştirilen mermi şeklinde, kabirler de altındaydı. Osmangazi ve Orhangazi türbeleriyle Tophane semtimizin tarihi değerini daha da yüceltiyordu.



Bursa’nın kurtuluş günlerinde burada merasim yapılır, bir manga asker ihtiram atışı yapardı. Sünnet törenleri öncesi de çocuklar buraya getirilir ve dua ederlerdi.
Çok iyi hatırladığıma göre o günlerde 14 kahraman askerimizin Ankara Yolu üzerinde Hacivat Deresi civarında şiddetli bir müsademede şehit düştükleri, bu itibarla şehitliğin de yine Hacivat Deresi civarında bir noktaya nakledileceği bazı yetkililerce ifade edilmişti.
Fakat o günlerden bugüne Tophane Şehitliği belirtilen bölgeye nakledildi mi, nakledilmedi mi, yeni bir şehitler anıtı yapıldı mı, yapılmadı mı; bu nedense açıklanmadı. (Bir açıklama yapıldıysa da af dilerim, dikkatimden kaçmış olabilir).
Şehitliklere ayrı bir ihtimam gösteren ve takdirlerimizi kazanan Büyükşehir Bld. Bşk.Sn.Recep Altepe’nin veya bu konuyla ilgili diğer makam sahiplerinin lutfedecekleri bu konudaki açıklamayı köşenizden okuyabilirsem çok memnun olurum.
Bu yazımı 18 Mart Çanakkale Zafe-ri’nin kutlandığı gün neşretmeniz ricasıyla hürmetlerimi sunarım efendim.” 
Adının açıklanmasını istemeyen bir semt sakini

İlginç bir iğne iddiası


“10 Mart’ta Çekirge Devlet Hastanesi acil servisine iğnemi olmak için başvurdum. Fakat iğnemi yapmadılar. Bunun nedenini de bilgisayara bakıp ‘sizin borcunuz var’ dediler. 
Çok şaşırdım. İtiraz ettim. Bunun üzerine 600 10 00 no’lu telefona başvurmamı belirttiler.
Verdikleri tlf. no’sunu hemen aradım. ‘Borcum var mı ve neden kaynaklanmış?’ diye sordum. 
Az sonra bana verilen yanıtta böyle bir borcumun görülmediği söylendi!.
Bu nasıl iş, anlayamadım. Sağlık kuruluşları arasında bir iletişim zafiyeti mi var?
Ya iğne olmaya değil de hayati önem taşıyan bir durumda hastaneye başvursaydım ölüme mi terk edilecektim?.”
Süleyman YILDIRIM

Çanakkale geçilmez!..


Şanlı Türk tarihimizin dönüm noktası olan ve ulusal bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi’nin bugün 101. yıldönümü. 
Kurtuluş Savaşımızın önsözü sayılan Çanakkale Zaferi’ni yaratan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, canlarını korkusuzca ortaya atıp ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi sonsuz şükran ve saygıyla anıyorum.
Mekanları cennet olsun.
ERDAL ÖZDÜR
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.