Hava Durumu

Toprak kayması ile kaldırımda tehlike

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2014 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2014 07:28
“Nilüfer ilçemizdeki Beşevler bölgesinde Gültekin Caddesi’nden Bilginler Caddesi’ne yürümek için kullandığımız yaya kaldırımında bir süre önce toprak kayması yaşandı. Yayalar açısından bir takım olası üzücü kazalar yaşanmaması için kaldırımın acilen onarım programına alınmasını rica ederiz.
Çünkü her geçen gün çökme durumu biraz daha artıyor.



Aynı ilçede Özlüce bölgesi taraflarındaki bir okulun istinat duvarı da geçen hafta içinde okul bahçesine doğru çökmüş ve öğrenciler derste olduğu için büyük bir şans eseri ölen, yaralanan öğrenci olmamıştı.
Durumu çektiğmiz fotoğrafımızla ilgililerin dikkatlerine sunmayı görev biliriz.
Saygılarımızla..” - Serhan ERTEKİN ve çevre sakinleri

Ücretsiz ders kitaplarına ne oldu?..

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı ilköğretim öğrencilerine ücretsiz ders  kitaplarının dağıtımı okulların açıldığı günden beri bir türlü gerçekleştirilemedi, kitapların dağıtımı yapılmadı..
Çeşitli tarihlerde bu konudaki yakınmalarımı bildirmeme rağmen ne yazık ki sonuç alamadım. Öğrencilerimiz de geçen bu süre zarfında ders kitapları olmadığından yeterli şekilde derslerini takip edememedi.
Bu durum sadece çocuklarımızı değil, değerli öğretmenlerimizi ve biz velileri de sıkıntıya sokmuştur.
Muradiye’deki 11 Eylül İlköğretim Okulu 4/C  sınıf öğrencilerinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için gazetenizdeki köşeniz aracılığıyla sesimizi sayın ilgililere duyurmak istiyor, dikkatlerine sunuyoruz.” 
Veliler adına
Ersin AKÇAKAYA   

Nilüfer’den bir yanıt

“27.10.2014 tarihinde köşenizde yayınlanan ‘Pazaryeri modern ama otopark yok’ başlıklı okur yakınması yazı üzerine ilgili birimler gereken incelemeyi yapmıştır. Söz konusu olan Konak Mahallesi’ne bölgesel otopark yapımı işi önümüzdeki  2016-2017 stratejik plana alınmıştır. 
Belirlenecek tarihte bölgede proje hayata geçirilecektir.
Bilginize sunarız.
Nilüfer Belediyesi
Basın Bürosu

Vodafone’un dikkatine!

Okurumuz Şule İlgün’ün ilginç bir ‘iddiası’ var.
Söz konusu firma yazılı bir açıklama gönderirse, köşemiz açık tabii.

“Eşim Fahri İlgün’ün vefatı sonrası onun adına kayıtlı olan ve çocuklarımın kullandığı üç ayrı cep telefonun iptali için Vodafone bayiine 7 Temmuz’da gidip başvurduk. Bayi, bize ‘13 Eylül’de gelin.. Eylül 15’e kadar mirasçılar için geçerli’ dedi.
13 Eylül’de tekrar aynı bayiye giderek iptalini istedik ve iptali yaptırarak telefonları çocuklarımın üzerine geçirttik. O güne kadar olan telefon konuşma ücretlerini de tamamen ödedik.
Fakat 28 Eylül’de iptal ettirip borçlarını da tamamen ödediğimiz telefonlar için firmadan yeniden üç fatura daha eşimin adına gönderilince şaşırdık.
Tekrar iptal işlemini yaptırdığımız bayiye gidip araştırdık.
Bayi, ‘Vodafone iptal işlemini 16 Eylül tarihinde yapmış’ dedi. Yani biz 13 Eylül’de başvurduğumuz halde, 16’sında bu işlem yapılmış. Bigün farkla da eşime ait toplam 95 küsur liralık faturalar, ödediğimiz halde bize tekrar ikinci kez gelmiş oldu.
Bunun üzerine firmanın genel merkezindeki ilgililerle konuştuk. Hiçbir olumlu gelişme olmadı.
Bizler iptal işlemini kendi adımıza zamanında yaptığımız halde işlemin firma tarafından üç gün sonra yapılarak faturaların ikinci kez ödememizi istemesi mantığa ne derece uygun?.
Bunda büyük bir yanlışın olduğu kanısındayız ve firmanın dikkatine sunarak bu yanlıştan dönmesini istiyoruz.” 
Şule İLGÜN

Lastikleri yaran demir uzantılar 

“Nilüfer ilçesi, İhsaniye semti, Barbaros Caddesi üzerindeki Şaypa Market’in bulunduğu sokağın hemen köşesindeki zeminde uzun zamandır atıl duran ve köşeleri sipsivi kalmış olan iki adet demir uzantılar nedeniyle aracımızın bir lastiği yarılarak tamamen kullanılamaz hale geldi. 



Oradaki bir vatandaş zaman zaman başka sürücülerin de bu tatsız olayla karşılaştığını belirtti. 
Muhtemelen burada eskiden var olan bir reklam panosuna ait olabileceğini düşündüğüm ve şu an kullanılmayan bu demir uzantıların kaldırılması konusunda yetkililerin yardımını rica ederiz. Böylece maddi kayıpların önüne de geçilmiş olacaktır..
Saygılarımla..”
Aykut İLDENİZ

Ada kavşağında tuş olan tabela

“Nilüfer, Ataevler Mahallesi, Merkez Edebali Camii önünde dört yol ağzında bulunan ada dönüşlü kavşağa demir ayakla dikilip konulmuş olan bir trafik işaret uyarı levhası adeta tuş olmuş şekilde yerde yakıyor.
Demir ayağın dibinden kopan uyarı levhası iyi ki oradan geçen bir aracın ve yaya vatandaşın üzerine devrilmedi.
Ordukça yoğun bir trafik aşına sahne olan kavşaktaki bu durumun giderilmesi yerinde olacaktır.
Sn.Bld. yetkililerine saygıyla hatırlatıyorum.”
Cenap ÖZDEMİR
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.