Hava Durumu

Trafik sorununa çözüm önerileri

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2019 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2019 08:25

"Kent trafiğine kavşak düzenlemeleri rahatlık getirdi. Yetkilileri kutlarım.
Nilüfer yönünden gelip yakın çevre yoluna girişte Acemler'deki dönüşü kullanan kişiyim.
Yakın çevre yoluna girişte şehir merkezinden Mudanya Cad. ile direkt bağlantı öngörülmediği için yoncalı kavşaktan dönüş yapılarak Çekirge'den aşağıya inen caddeye çıkılması gerekiyor.
Oysa köprüden hemen sonra sağa köprünün altına doğru Mudanya Cad.'ne İzmir yönüne inme dönüşü var. Buradan dönen araçlar Çekirge'den gelen caddeye dönüşü engelliyor. Dönüş zaten 1 şerit olduğu için Mudanya Cad. her nekadar son çalışmalarla rahatlasa da Ataevler'e kadar sıkışabiliyor. Bu nedenle:
1. Bu kavşakta İzmir yönünde dönüş yapılan çıkış kapatılmalı.
2. Çekirge yönünden gelip İzmir yönünde Mudanya Cad.'ne girecek araçlar çevre yolundan dönüş yapıp Mezarlıklar Müd. önünden Mudanya Cad.'ne çıkmalı.
3. Mezarlıklar yanından Mudanya çıkıştaki dönüş de tek şerit olduğu için Mezarlıklar Müd. önünde ilave 1 şerit açılmalı. Böylece 2 şerit yeni çevre yolundan Mudanya Cad.'ne çıkış yapabilsin.
4. İzmir yönünden gelen araçlar da kavşağa zaten 2 şerit geliyor. Çekirge'den gelen caddeye de 2 şerit çıkacak şekilde kavşak ağzı genişletilmeli.
5. Çekirge'de yokuştan inen araçların hızı yavaşlatılmalı. hız kesici setler gerek.
6. Çekige'den iniş, Mudanya Cad.'nin bağlandığı nokta tek şeride düşürülsün. Böylece 3 şeritli olan köprü üstü trafiğinin 2 şeridi Mudanya Cad.'nden gelen araçlara, 1 şeridi de Çekirge'den gelen araçlara ayrılsın.
Böylece İzmir yönünden gelen araçlar hızla yakın çevre yoluna girebilir. Trafiğin geriye doğru sıkıştığı bu kısım açıldığında cadde trafiğinde büyük iyileşme olacağını sanıyorum.
İyileşmenin gözlemlenmesi için birkaç gün deneme yapılarak düşük bir masraf ve düzenlemeyle iyileşme sağlanabilir. Gönül ister ki uzun vadede 3 şerit yakın çevre yoluna direkt bağlantı olsun. Bu çözüm uzun süre rahatlama sağlar inancındayım. Saygılarımla." - Sercan ÇELİK

EKMEK FİYATLARI NEDEN ÇOK FARKLI

"Balat bölgesinde, Minareli Çavuş Mahallemizdeki bir fırında üretilen ekmekler 1 lira ücretle halka satılırken, Fethiye Mahallesindeki başka bir fırında 1 lira 25 kuruşa satılıyor.
Yine Minarali Çavuş Mahallesi'ndeki bir bakkal dükkanında da ekmeğin fiyatı birbuçuk lira olarak tüketiciye sunuluyor.
Ekmek fiyatlarını denetleyen kimse yok mu?. Belli bir gramaj ve fiyat istikrarı olmalı. Aksi halde bazı yerlerde ekmek fiyatı iki liraya çıkarsa şaşmamak gerek.
Saygıyla."

Mehmet BEKTAŞ

EMEKÇİ KADIN RESİM SERGİSİ

"Bugün saat 12.30'da TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Nilüfer Ana Sanat Grubu'na bağlı sanatçıların düzenleyeceği "Emekçi Kadın Yağlı- boya Resim Sergisi" açılıyor.
Nilüfer ilçesi, Akademi Caddesi No:8'deki BOAB Yerleşkesi'nde açılacak olan sergi 20 Mart 2019 tarihine kadar izlenime açık tutulacak.
Yağlıboya resim sergisinde birbirinden ilginç tablo yer alıyor.

LEYLEKLER BEKLENİYOR!..

Avrupa Leylek Köyleri Birliği içerisinde ülkemizi temsil eden ve Bursa'nın parlayan yıldızı haline gelen Karacabey, Eskikaraağaç Mahallesi'nde, ilçe belediyesi her yıl yinelenen Leylek Festivali için ön çalışmalara başladı.
Köyde, ilki geçen yıl yapılan yuva temizliği bu yıl da Karacabey Belediyesi ekiplerince titizlikle gerçekleştirildi.
Bir yandan Eskikaraağaç Mahallesi sokakları temizlenirken, diğer yandan yuvalara çıkan ekipler, leylekler tarafından yuva malzemesi sanılarak yuvaya taşınan yabancı cisimleri topladı.
Leyleklerin özellikle saman balyaları, misina ve naylon poşetleri yuva malzemesi olarak kullanması, ne yazık ki yumurtadan çıkan yavrular için ölümcül bir risk oluşturuyor. Geçtiğimiz yıllarda her defasında bir yavrunun ölümüne veya sakat kalmasına neden olan bu duruma karşı Karacabey Belediyesi, baharda leylekler gelmeden yuvalardan risk oluşturan bu materyalleri topluyor.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki dere ve göl kenarına bırakılan olta artıkları, ağ ve misinalar, naylon ve plastik gibi pek çok ürünün, leylek ve benzeri kuşlar tarafından yuva malzemesi olarak kullandığını ve bunun yavruları öldüren sonuçlara neden olduğunu üzücü şekilde tecrübe etmiştik. Bununla ilgili leylek köyümüz başta olmak üzere, civar bölgelerde bilgilendirme çalışmaları ile atıkların çöpe atılmasının önemine değindik.
Ancak bu esnada da ekiplerimizle yuvaları tek tek temizleyerek, riski en aza indirmek istedik.
2 yıldır bu sebepten olan ölümleri ortadan kaldırdık. Bizler bunu her yıl yavru dönemi öncesi yapıyoruz. Diğer şehirlere de örnek olmasını dileriz'diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.