Hava Durumu

Trafik uyarı levhaları kimi ve neyi uyarıyor?!

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2020 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2020 07:44

"Osmangazi ilçemizdeki Dürdane Mahallesi (Köyümüzde) uzun bir süre önce bölge sakinlerinin evlerine doğalgaz ulaşım hattı borularını döşemek için kazı çalışmaları yapıldı.
Söz konusu çalışmalar sırasında bu işte görevlendirilmiş bulunan ekipteki bazı elemanlar avuç dolusu paralar sarfedilerek belediyece yaptırılan birçok trafik uyarı levhalarından çoğunu bulundukları noktalardan söktüler ve bir tarafa atıp öylece bıraktılar.
Ancak daha sonra doğalgaz hatları yaptırılıp iş bittikten sonra trafik güvenliği açısından büyük önem arzeden uyarı levhaları bırakıldıkları yerlerde kendi kaderleri ile gerekli düzenlemenin tekrar yapılabilmesi için bekleyip duruyor.


Vatandaşlarımızın ödedikleri vergilerle yaptırılan bu uyarı levhaları, çalışmalar sonrası tekrar eski durumlarına getirilmediği için şimdilerde adeta çürümeye terkedilmiş bir vaziyette..
Konu ile ilgili sayın yetkkililerin harekete geçmelerini ve trafik güvenliği açısından çok önemli olan uyarı levhalarının tekrar güvenliğimizi sağlayacak şekilde yerlerine konulmasını önemle rica ediyoruz.
Saygılarımızla.."

- Bölge sakinleri

BARIŞ MAHALLESİ ÜVEY EVLAT MI?.

"BursaRay'ın Beşevler İstasyonu'ndan çıktıktan sonra Nilüfer ilçesi, Ataevler bölgesindeki Barış Mahallemiz'e ya çok dik bir yokuştan, ya da merdivenlerden inerek ulaşabiliyoruz. Mahalle sakinleri olarak bu konuyla ilgili büyük sıkıntılar yaşıyoruz..
Özellikle semtimizdeki yaşlı insanlar, engelli komşularımız, hamile ve çocuklu bayanlar, eklem rahatsızlıkları olanlar bu durumdan olumsuz şekilde çok etkileniyorlar.
Yaşadığımız bu sorundan kurtulabilmek için yeni semt muhtarımız ile yaptığımız görüşmede mahallemizin sıkıntılarını ve mahallemize inen merdivenlerin yanına bir asansör yapılması için Büyükşehir Belediyesi'ne gerekli başvuruyu yaptığı bilgisini aldık.
Fakat bir seneden fazla bir zamandır bu başvuru kaldırılmış olan rafta ihale sürecini bekliyormuş.

Beşevler Mahallesi tarafında hem engelli yolu, hem de asansör mevcutken, karşı mahalle olan Barış Mahallesi'nde bu konuda hiç bir şey olmaması da biz semt sakinlerini üzüyor ve 'biz üvey evlat mıyız?' diye düşünmekten de kendimizi alamıyoruz..
Sorunumuzu Büyükşehir Belediye Başkanı'mız sayın Alinur Akkaş'ın dikkatlerine saygıyla sunuyor, talebimizin gerçekleştirilmesi bekliyoruz."

Mahalle sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU

SORUN BİTTİ

"İhsaniye Mahallemizdeki Çilek Sokak'taki yolda geniş bir kesimi kapsayan bozuk asfalt zemin hakkındaki yazımızı gazetenizdeki köşenizde yayınladınız.
Bunun üzerine ilgili makamlar sorunu inceleyip burada gerekli asfalt onarımı hemen yaptılar.
Gazetenize, size ve sayın yetkililere sokak sakinleri olarak teşekkürler ederiz."

Adının açıklanmasınıistemeyen bir okur

LÜTFEN BİRAZ SAYGI

"Yıldırım ilçemizde, Gökdere Bulvarı'nda görülen bU manzara yaşadığımız mübarek Ramazan günlerinde insanı gerçekten çok üzüyor.Park alanındaki oturma grubu tahrip edilmiş, ayrıca yenilen
çekirdeklerin kabukları da ortaya savrulup çöp gibi atılmış. Yazık değil mi?.. Lütfen biraz saygı.."
Kevser C. GÜLER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.