Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafikte bir kördüğüm!..

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2017 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2017 07:35

Değerli okurlarımdan trafikle ilgili çok sayıda sorun bildirimi ve çözüm önerileri alıyorum.
Bunları yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş'ın ve şehrin ilgili dinamiklerinin dikkate alacağını umuyorum.
Daha önce de yayınladığımız İstanbul Caddesi (Yalova Yolu) Demirtaş Köprüsü Tofaş Fabrikası önündeki kavşağın kapatılmasıyla birlikte iş çıkış saatlerinde örneğin hafta içi 18:40 sularında 'U' dönüşü yapmak isteyen araçların yoğunluğuna sahne oluyor.


Yerleşim yoğunluğu artan Demirtaş'tan gelen araçlar, Anatolium ve Şehirlerarası Otobüs Terminli'ne dönmek isteyen araçlar ve buna 'U' dönüş yapmak isteyen araçlar da dahil olunca bu kesimde trafik adeta kördüğüm oluyor ve 500 metrelik yol bazen yarım saatte zor aşılabiliyor.
Buradaki sorun, kavşak kapatıldığından beri devam edip gidiyor ve adeta kördüğüm gibi oluyor..
Okuyucularım, şerit genişletmesi olmadan ve kalıcı yatırımlar yapılmadan buranın hiçbir şekilde çözümlenemeyeceğinde aynı görüş içindeler.
Hatta İstanbul yönünde zaman zaman dönüşteki tıkanıklık üç şeridi de kapatacak şekille dönüşüp ana yoldaki trafiği de adeta felç ettiğini bildiriyorlar.
Başkan Alinur Aktaş'tan T-2 tramvay hattı inşaatı nedeniyle 'ben yaptım oldu' anlayışıyla bütün yükün bu kavşağa verilmesinin yol açtığı sıkıntılara çözüm bulunması için bürokratlarını ve teknik ekibini bu alana yönlendirmesi rica ediliyor.
Aynı zamanda Sayın Valimiz İzzettin Küçük'ten de ricaları var. Diğer kilitlenen kavşaklarda görevlendirilen trafik ekiplerinin trafiğin hızlanmasında çok olumlu etkileri olduğu gibi bu alana da yoğunluk yaşanan saatlerde birkaç ekibin yönlendirilmesi.
Dikkatli okurlarım bir de şunu eklemişler:
Asıl sorun Otobüs Terminali'ne dönüşteki yoğunluk nedeniyle oluşan yönde.
Kavşağın çevresindeki mevcut araç parklanmalarının kesinlikle önlenmesi ve buraya araç park ettirilmeyek şerit kaybedilmemesi için ilgililerin acil desteği isteniyor.
Elçiye zeval olmazmış.
Ben de bu güzel öneri ve dilekleri Sayın Valimiz İzzettin Küçük ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'la paylaşıyorum.. E.Ö

BUSKİ buna el atmalı

"Çekirge Mahallesi, 1.Çağla Sokak 23 no'lu evimizin bahçe duvarında bulunan yurtdışındaki komşumuza ait su borusunda bir patlak oluştu.
Su kaçağının olduğu arızalı yer, sayaca gelmeden önce.
Sorunun giderilmesi için BUSKİ'ye başvurdum. İlgili ekip geldi ama 'bu arıza bize ait değil, gideremeyiz. Çünkü bahçedeki arızalar ev sahibine aittir. Size bu işi yapabilecek kişinin telefon numarasını verelim' dediler ve gittiler.
Söz konusu olan borunun arızası sayaç girişinden önce. Bunu BUSKİ ekiplerinin gidermesi gerekmez miydi?.
BUSKİ üst düzey yöneticilerinin dikkatlerine sunarım."
Ayşe Kuşkan SARUHAN

Cepte para kalmıyor...

"Akçalar Mahallesi (Köyü) sakinleri yüksek ulaşım ücretlerinden şikayetçiyiz.
Akçalar'dan Sanayi'ye kadar olan 30 kilometrelik yol için minibüsler 4 TL. alıyor. Öğrenciler için de bu ücret 2.80 TL.
Küçük Sanayi'den BursaRay'a bindiğimizde de ücret ödüyoruz ve şehri gidip gelişimizde toplam olarak 12 küsur lira ödüyoruz. Ve cepte paramız kalmıyor.
Ulaşım hizmetlerinde biraz indirim yapıldı ama bize hiçbir faydası yok.
Büyükşehir Belediyesi ulaşım hizmetleri yöneticilerinin dikkatlerine sunarız."
Bölge sakinleri

Saman satanaceza 'iddiası'

"Gemlik Belediyesi biz hayvan besiciliği yapanlara adeta ceza yağdırıyor. Besicilik yapan vatandaşlarımızın bu çalışması tamamen yasaklandı. Yapmaya devam edenlere 10 bin lira ceza verilecekmiş.
Aynı şekilde hayvanlarımızı beslemek için gerekli olan saman ve diğer maddeleri aldığımız yerlere bu satışların yasaklandığı ve devam ederlerse 10 bin lira da onlara ceza yazılacağı bildirilmiş.


Benim dört-beş adet keçim var. Ama onlara bir haftadan beri yedirecek birşey bulamıyorum. Gemlik Belediyesi'nin besicilik yapan bizlerin derdine eğilmesini rica ediyoruz.
Saygılarımızla.." Murat KAPTAN

Temizlik imandandır

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş bölgesi, Kırantepe su deposu mevkii yakın zamana kadar çöp ve inşaat atıklarıyla kent çöplüğü haline gelmişti.
Çektiğim fotoğraflarımı ve talebimi bir süre önce gazetenizdeki köşenizde yayınlamıştınız. Teşekkür ederim.


Bir teşekkürüm de köşenizde yaptığınız bu yayından hemen sonra Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerindeki görevlilere.
Burada yaptıkları temizlik çalışmalarıyla sorun şimdilik bitti.. Ayrıca buraya bir de 'Çöp Dökülmez' uyarı levhası konuldu. Bilindiği gibi temizlik imandandır.


Vatandaşlarımız da artık burasını bir çöplük haline getirmezler dilerim.
Saygılarımla.."Mümün DÜNDAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.