Hava Durumu

Üç tanesi bir liraya simit olur mu?

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2012 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2012 08:48
"Şehreküstü semtinde pasta-simit üretimi yapan bir kısım esnafız. Ancak çok çok büyük sıkıntılarımız var.

Şehreküstü bölgesinde bulunan Kırcılar AVM, Fevzi Çakmak Caddesi Akuğur Market, Akbank, Yapı Kredi önü, Kapalı Çarşı ve Ulucami civarınde hemen her köşeyi adeta parselleyen ve 3 tanesi 1 TL'ye simit satan korsan simitçiler yüzünden biz çarşı esnafı olarak hiç iş yapamıyoruz.
Bu yüzden iki yıldır maddi sıkıntılar çekiyoruz. Ana caddelere Büyükşehir Belediyesi, Kapalı Çarşı ve etrafına da Osmangazi Belediyesi Zabıtası bakıyor.

Her iki belediyenin zabıta ekipleri de başları üzerinde taşıdıkları tabla ile simit gezdiren ve sabit köşeleri kapıp 3 tanesini 1 TL.'ye satan bu korsanları görmezden geliyor.
Bu konu hakkında yüzlerce kez her iki belediye zabıta teşkilatına telefonla  şikayetlerimizi dile getirdik. Fakat korsanlara hiç müdahale edilmiyor ve göz yumuluyor. Neden kimse bunlara müdahale etmiyor?.

O kadar serbest bir halde simit satıyorlar ki onları gören biz fırın ve pastaneler rekabete girip fiyat indirimi yapıyoruz. Ama yine de onlarla başa çıkamıyoruz. Biz esnafa kim sahip çıkacak?. Bizler vergilerimizi ödüyor ve sigortalı işçi çalıştırıyoruz. Masrafımız çok..
Bu yüzden artık işyerlerimizi kapatma noktasına geldik. Bu şehrin belediyesi eğer var ise harekete geçsin de görelim.

Veya sormak isteriz; zabıtamız yok mu? Hijyen konusunu denetleyecek sağlık denetleme teşkilatı yok mu? Korsan simit üretip satanların imalathaneleri neden tespit edilip denetlenmiyor? Vatandaşlar üç tanesi 1 TL'ye aldığı simitin merdiven altlarında ve sağlık, hijyen konuları meçhul şekilde ve vergi ödemeden, sağlıksız ortamlarda yapıldığını bilmiyor, satın alıp tüketiyor. Günümüzde hiç üç tanesi bir liraya simit olur mu?.

Bu meselede kimse görevini yapmıyor. Sağlıksız ortamlarda üretilen simitlerle halk sağlığıyla oynayan korsanların durdurulması ve önlenmesini diler, saygılarımızı sunarız.." -
Bölgedeki simit ve pasta üreticileri



Okur Hasan Uzun'a notu

Sn.Uzun; Mektubunuzda belirttiğiniz 'aksayan ödeme' konulu şikayet üzerine söz konusu kurumun Başkanı'yla hemen görüştüm. Sn.Başkan, gerekli incelemeyi yaptı ve daha sonraki bilgilendirmesinde sorunun sponsor firmalardan kaynaklandığının anlaşıldığını, bunun üzerine ilgili kurumlarla gerekli diyaloğun kurulduğunu ve sorunun en kısa zaman içinde çözümleneceğini belirtti. Bilginize..


Çamur ve pislik kaynağı

"Kükürtlü Mahallesi'nden bir şikayetimizi gönderiyoruz. Hem asfalt, hem de kaldırımımız tahminen üç haftaya yakın zamandır resimde gördüğünüz gibi.. Malum; yağışlarla geçmekte olan kış aylarındayız. Kükürtlü Mahallesi, Karagöz Sokak No: 27'deki Alpay Apartman’ın önündeki bu olumsuzluk tüm sokağın çamur ve pislik kaynağı gibi.. Sorunumuzdan kurtulmamızı rica ederiz.."
K. GÜVEN



Yeni otoyolda rota Atatürk Yolu olmalı

"Yeni projelendirilmeye başlanılan ve İstanbul-İzmir otoyolu güzergahının Hasanağa, Unçukuru, Doğanalan, İncilipınar köyleri rotasıyla Mustafakemalpaşa ilçesine ulaştırılmasını öneriyoruz.
Mustafakemapaşa'ya ulaşan yol zaten 'Atatürk Yolu' olarak bilinir. Ve çam ormanları arasından geçer.. Rota üzerindeki bu yolda yapılacak çalışma çok yerinde ve çok güzel olur.
Sayın ilgililerin işaret ettiğim bu bölgelere gelerek gereken incelemeleri yapmalarında büyük bir yarar olacağına muhakkak nazarıyla bakıyoruz."
Saygılarımızla."
Körekem Köyü Muhtarı
Mecit CAMBAZ



Acaba ne bekleniyor?

"Veled-i Habip Cami altında bir sokak ve harap bir yapı.. Binanın çeşitli yerlerine uyarı amaçlı 'Yaklaşmak yasak' tabelaları da var.. Sorduk öğrendik, tabelalardaki yazı 'Mail- i İnhidam' yani 'tarihi bir özelliği yoktur. Çökme ihtimali vardır' demekmiş.
Eee, o zaman çökmesi ve altında birkaç kişinin kalması mı bekleniyor acaba?.."
Çevre sakinleri


Yapı Kredi Bankası'nın dikkatine..

"Yapı Kredi Bankası'nın Nilüfer ilçesi, Ataevler Mahallesi'ndeki Özdilek Market otoparkında bir ATM cihazı var.
Bu cihazın geceleri sadece ekran ışığı çalışıyor. Tabelası ve çevre aydınlatması çalışmadığından ATM kuytu köşede çok karanlıkta kalıyor. Diğer bankaların ATM'lerinde sorun yok.
Kuytu bir yerde bulunan ve çok karanlıkta kalan Yapı Kredi ATM cihazındaki aydınlatmaların faal hale getirilmesi gerekir. Çünkü gece geç saatlerde bu ATM cihazından yararlanmak isteyen vatandaşlar tedirginlik içinde kalıyorlar.
Yapı Kredi Bankası yöneticilerinin sorunla ilgilenmelerini diler, saygılar sunarım."
Ceren A.


Uludağ ve kış turizmi

"Geçen pazar günü ailemizle birlikte Uludağ'a çıktık. Yollar berbattı. Ancak yollarda güvenliği o kötü hava koşullarında sadece kahraman jandarma ekiplerimiz sağlıyordu. Karayolları ekiplerini hiç göremedik.
Sarıalan ve civarındaki yollar ise çok bozuk.
Uludağ'da kış turizmine ağırlık verilirken ulaşım konusu da sıkı bir şekilde ele alınıp sorunlar giderilmelidir."
İlker YEŞİL


Turna'ya tebrikler

"Uzun zamandan beri Atatürk Caddesi üzerinde hem yayaları, hem de esnafımızı rahatsız eden bir konu üzerine kendisine başvuruda bulunup yardımlarını istediğimiz Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Sayın Mahmut Turna'nın çok büyük duyarlılığıyla karşılaştık.
Bunun üzerine sorunumuz alınan önlemlerle kısa zaman içinde çözümlendi.
Sayın Daire Başkanı Mahmut Turna ve ekibinin yardımlarına teşekkür eder, işlerinde başarılar dileriz.."
Bir grup esnaf



Alo, burası Osmangazi

GÜLLÜ SOKAK:- "5 Ocak 2012 tarihli gazetenizdeki köşenizde 'Bizim sokak da modaya (!) uydu' başlığı altında yayınlanan şikayette Çekirge, Güllü Sokak'taki bozuk yol konu ediliyor.
Fen İşleri Müdürlüğümüz gereken araştırmayı gerçekleştirmiş ve bu kazı çalışmasının BUSKİ Genel Müdürlüğü'nce yapılmış olduğunu saptamıştır.
Vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek için gerekli asfalt yama çalışması Belediyemizce yapılmış ve sorun giderilmiştir."
*
YUNUSELİ:- "5.1.2012‘de yayınlanan okurunuz Saim Akar imzalı 'Yunuseli mahalle merkezinde deveye hendek atlatmak' başlıklı şikayet üzerine Fen İşleri Müdürlüğümüz gereken araştırmayı yapmıştır.
Yunuseli Mahallesi meydanında bulunan park alanının mevcut imar planı koşullarına uygun olarak yapıldığı saptanmıştır.
Bu nedenle park alanında küçültme gibi bir düzenleme yapılması mümkün değildir.
*
OSMANGAZİ ALTGEÇİDİ:
- "5 Ocak 2012 tarihli köşenizde okurunuz R.Tolga Özdemir'in Atatürk Caddesi, Osmangazi altgeçidi merdivenleri üzerindeki çatıda meydana gelmiş olan olumsuzlukları konu alan fotoğraf ve yazısı üzerine gerekli inceleme yapılmıştır.
Söz konusu altgeçit Büyükşehir Belediyesi görev ve sorumluluk alanında olduğundan gerekli onarımlar ilgili kurumca yapılacaktır.
*
EMEK MAHALLESİ:- "5.1.2012'de yayınladığınız 'Emek Mahallesi çukurlar içinde' başlıklı yazıda okurunuz Hüseyin Pınar'ın şikayeti yer alıyor.
İlgili birimlerimiz şikayet üzerine bölgede inceleme yapmıştır. Emek, Adnan Menderes Mahallesi, Okul Caddesi'nin Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bir ana arter olduğu, buradaki hız kesici set ve asfalt yama çalışmalarının bu kurumca yapılacağı belirtilmiştir.
Emek, Zekai Gümüşdiş Mahallesi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki çukurlar ise BUSKİ Genel Müdürlüğü'nce yapılan kazı çalışmalarından geriye kalmıştır.
Mağduriyetlerin giderilmesi için kazı alanlarına temel malzemesi takviyesi yapılmıştır. Ayrıca ilgili kurumlar da konuyla ilgili bilgilendirilmişlerdir.
Yaşanılan sorunları duyarlılık gösterip aktaran okurlarınıza ve size teşlekkür eder, esenlikler dilerim.."
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bl.Bşk.






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.