Hava Durumu

Üç topu da çıkar, masayı al!..

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2016 09:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2016 09:18
Büyükşehir Bld. Bşk. Recep Altepe, sportmen bir kişi. Yanı sıra bilardoyu da çok seviyor.

Fırsat yaratabilirse tatil günlerinde ver elini Narlı sahillerindeki Büyükşehir Belediye Sosyal Tesisleri. Tesisin Gemlik körfezine egemen salonundaki yeşil çuhalı bilardo masası başında elinde isteka ve usta vuruşlarla artarda sayı üstüne sayılar çekiyor.  

Başkanımızın bilardo merakı bu kez kentimize farklı bir turnuva getirdi.  Büyükşehir Bld.’nin ev sahipliğinde Türkiye Bilardo Federasyonu işbirliğiyle 18 ülkeden dünyaca ünlü 149 bilardo ustası ‘3 Bant Dünya Kupası’nda Bursa’da mücadele veriyor.



Altepe bazen karşılaşmaları izliyor ve ‘bu organizasyonla dünyanın gözü Bursa’da’ diyor.  

Bursa’da bilardo nasıl gelişti derseniz; anlatalım:

Bir zamanlar Bursa futbolunda fırtınalar estiren Akın Spor’un Defterdarlık Binası arkasındaki mütevazı lokali kentin ilk bilardo salonlarından biriydi. Diğer bir salon da Setbaşı Köprüsü başındaki Mahfel’di.
Mahfel, genelde yetişkin bilardo meraklılarının yeriydi.
Emekli öğretmenlerimizden Selçuk Sarandöl Mahfel’in yeşil çuhalı masasında isteka ile adeta dans eder gibi vuruşlarla şiirselleşen sayılar çekerdi.
Akın Spor Kulübü lokali ise okullarından kaçan lise öğrencilerinin buluşma noktasıydı.
Öğrencilerin Süleyman Amcası lokalin çalıştırıcısıydı.
   
Bazen bilinçsizce vurduğu topları dışarı atanlara kızar ve ‘üç topu da bir arada dışarı çıkar bilardo masasını al git’ diye tepki gösterirdi.    
Akın Spor Lokali’nde bilardo ustası olan Fahir Gürses, yıllar sonra çalıştığı Tofaş’ta kurulan bilaro timi başkanlığına kadar yükselmişti. Hey gidi günler hey!..

Yeni çıkan bir kitap

 ‘ZEUGMA-GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BİR GEÇİT’:-  Zeugma, göz kamaştırıcı mozaikleriyle tarihi aydınlatmaya devam ediyor. Yunan-Makedon, Sami ve Roma kültürlerinin harmanlandığı Zeugma’nın yüzyıllara yayılan zengin mirasına bugün arkeolojik kazılarla tanığız. 

2005’ten itibaren Zeugma kazıları başkanlığı yapan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kutalmış Görkay konuyla ilgili geniş bir araştırma kitabını görseller eşliğinde İş Bankası Kültür Yayınları’ndan piyasaya sundu..    

Cumartesi neşesi 

‘TEKRAR DENEYİN’:- “Temel ile Dursun promosyonlu meşrubat alırlar. Meşrubatı açan Temel hemen kapağa bakar. İçindeki ‘tekrar deneyin’ yazısını okuyunca kapağı kapatıp yeniden açar ve okur: 
Yine ‘tekrar deneyin’ yazısını okuyunca tekrar tekrar dener. Sonuç hep aynıdır.
Çok sinirlenen Temel: ‘Ula Tursun. Ha punlar pizi kandıriy!. İki saattir deneyrum hala pi şey çıkmadi.’ 
(Teşekkürler Recep YILMAZ)  

Güzel sözler

- “Gülün güzeli baharda çiçek verenidir. Dostun güzeli, vefası uzun sürendir.. İnsanın özeli, hiç umulmadık anda sana selam gönderendir.” 
- “Gençlikte günler kısa, yıllar uzun, yaşlılıkta yıllar kısa, günler uzundur.”
- “Taşı delen, suyun kuvveti değil, dalgaların sürekliliğidir.”
(Teşekkürler Ümran SÖNMEZALP)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.