Hava Durumu

Uç uç kelebek, yaldızlı böcek!

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2019 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2019 08:21

Mutlu pazarlar değerli okur-larım, Müzik, tiyatro, resim, edebiyat ve daha pekçok alanda ünlü sanatçı yetiştiren şehrimizde baleye gönül verenlerin sayısı da artıyor.
Yıllar önce Bursa'da ilk bale kursunu açan Ankaralı bale sanatçısı Dünya Egemen, Atatürk Stadı civarında Artış Apt. alt katında açtığı Pembe Pabuçlar Bale Okulu'nda bu sanat dalına start vermişti.
Kapandıktan çok sonra bu kez bale sanatçısı Neriman Bekiroğlu açtığı kursta bu sene 35. yılına başarıyla ulaştı ve geleneksel yıl sonu resitalinde öğrencileriyle birlikte izleyenleri büyüledi.
Etkinlik, Çocuk Nörolojisi Vakfı yararına AKKM (Merinos)'de gerçekleştirildi.


Resitalde yuva sınıfı miniklerden mezunlara dek yaşları 4-20 arasında değişen öğrencilerin yanı sıra eğitmen ve konuk sanatçılar da sahne aldı.
Kurs eğitmeni ve mezunu Dila Tan koreografisini hazırladığı 'Duyguların Renkleri'nde, yetişkin bale öğrencileriyle dans etti.
Resitalde koreografisi N. Neriman Bekiroğlu'na ait 'İki Yaramazın Rüyası'nda altın, inci, yakut, pırlanta ve zümrütleri temsilen öğrencileriyle sahnede kelebekler gibi uçuşup dans etti ve en büyük alkışı minikler aldı ve izleyiciler öğrencilik yıllarının unutulmaz 'Uç uç kelebek, yaldızlı böcek' şarkısını anımsadı.


Bekiroğlu; bale ile geçen 35 yılda 'torunlarım' diyerek ikinci nesil öğrencileri olduğunu söyledi. Türkiye'de ilk kez bale kursu mezunlarının dernek kurduğunu anımsatan Bekiroğlu, Mezunlar Derneği'nin sanata katkılarına değindi. Bekiroğlu, velilere ve öğrencilere, kendisini yetiştiren bale öğretmenleri Yüksel Ersin ve Dilek Sunam'a, eşine ve resitale katkı sunanlara teşekkür etti.
Bale sanatına gönül verenlere daha nice büyük başarılar..

MEYVE YEMENİN ZAMANI VAR MI?

Yaz geldi. Nefis meyveler tezgahlarda.
Yaygın iddialar aksine meyve yemek için günün en iyi zamanı yok. Yani kişiler günün herhangi bir saatinde meyveden aynı oranda faydalanabilir.
Prof. Dr. Alper Çelik, meyve yeme zamanı için özetle, "sabah ve öğle sonrası meyvenin insan sağlığını etkilediği konulu bilimsel kanıt yok. Uykudan önce bir şeyler yemek uykuyu kesintiye uğratabilir. Gece atıştırmalarında meyvelerin, özellikle işlenmiş yiyecek ve diğer yiyeceklere oranla, uykuyu olumsuz etkileme olasılığı daha düşük" diyor ve "muz, kayısı, hurma gibi yüksek magnezyum oranına sahip meyveler kişinin rahatlamasına ve daha iyi uyumasına yardımcı olabilir" diye ekliyor.
Prof. Çelik ayrıca, diyabetli kişi meyveleri ayrı şekilde yemekten ziyade, meyveyi protein, lif veya yağ oranı yüksek gıdalarla beraber tüketip yararlanabilir" diye konuşuyor.

YENİ BİR KİTAP

'ZAMANA DEĞEN SORULAR':- Genç yaşta yitirdiğimiz ünlü yazar Duygu Asena'nın 1980'li yıllarda yayınlanan ve büyük ses getiren röportajları Doğan Kitap'ta 'Zamana Değen Sorular' adlı bir kitapta toplandı.
Sezen Aksu, Azis Nesin, Sakıp Sabancı, Atilla İlhan ve pek çok ünlü ismin ilginç röportajları bu kitapta okurlarını bekliyor.

PAZAR NEŞESİ

'DAKTİLO:- Temel anılarını yazmak için daktilo satın almış..
Anılarını yazarken çok sinirlenmiş. Daktilo bozuk diye geri götürmüş. İşyeri sahibi:
"Neresi bozuk, kardeş?. Aldığında sapasağlamdı" diye tepki gösterince
Temel:
"Bozuk tabii. İki tane "a" yok, saat yazamıyorum ki!."

(Teşekkürler Yasin A. ÖZTÜRK)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.