Hava Durumu

Üç yıldır budama bekleyen ağaç

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2018 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 07:53

"Nilüfer, Konak Mahallesi'nde zaten dar olan kaldırımların birçoğunu ağaç dalları kaplamış durumda.
Bu yüzden mecburen kaldırım yerine ana yoldan yürümek veya kimi yerlerde belimize kadar eğilerek ağaç dalları altından geçmek durumunda kalıyoruz.
Yıllar önce Almanya Bietigeim-Bissingen'de arkadaşımla beraber yürüyüşe çıkmıştık. Hiçbir sitenin ağaçları veya yeşillikleri ana kaldırıma taşmıyordu.
Arkadaşım daha önce de oraya geldiği için nedenini biliyormuş. Bana 'burada belediye öyle bir sistem geliştirmiş ki hiçbir şekilde dalların kaldırımlara taşmasına izin verilmez.
Gerekli olan budamaları ya site yönetimleri kesecek, ya da belediye gelip keser ama parasını cezasıyla birlikte aldığı için herkes burada dalları kendileri buduyor' dedi.
Türkiye'nin en modern belediyelerinin başında Nilüfer Belediyemiz geliyor. Ne var ki değil muhtelif sitelerin yeşil alanlarının kaldırıma taşmasının engellenmesi kendi sorumluluğunda olan parklardaki ağaçları bile yeteri sıklıkta budamıyor. Sonra da istenmeyen görüntüler oluşuyor.
Örneklemek gerekirse; Hakan Sokak, TELEKOM binasına yakın ağacın dalları 3 yıldır budanmadı.
Bölge parkının doğu cephesindeki UEDAŞ trafosunun önündeki sarmaşıklar da 1 yıldır budanmayı bekliyor. Zaten çok dar olan kaldırımda yürümek ne mümkün?.
Bu ve benzeri çağdışı görüntülerin oluşmaması adına Nilüfer Belediyesi'nin etkin çözümler geliştireceğine inancımı sürdürmek istiyorum.
Umarım köşenizden kalıcı faaliyetler hakkında yapılacak bilgilendirmeyi okuruz. Yoksa derdimiz benzeri yüzlercesi olan sokaktan iki tanesindeki birkaç dalın budanması değildir.
Saygılarımızla.."
İsminin açıklanmasını istemeyen bir okur

Alo,burası Büyükşehir

BULUNAMAMIŞ:- "27.06.2018 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi, Erdal Özdür'ün 'Vatandaş Hattı' köşesinde yayınlanan 'BUSKİ yoksa unuttu mu?' başlıklı okur yakınması kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
İlgili yazıda '..Nilüfer İlçesi Barış Mahallesi Nilüfer Hatun Caddesi'nde yol kazıldı çalışma yapıldı, derin çukurlar var. Araçlarımız hasar görüyor..' denilmektedir.
Bahsedilen adreste BUSKİ Genel Müdürlüğümüz Asfalt Bakım Onarım ekiplerince yapılan inceleme sonucunda kurumumuza ait herhangi bir kazı bulunamamıştır."

HEMEN BUDANDI:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde 4 Temmuz 2018 köşenizde yayınlanan 'Bir kazaya neden olmadan' başlıklı okurunuza ait uyarı yazısı, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.
Çalı Yolu'ndaki Üçevler kavşağını 250 metre kadar geçince yolun orta refüjünde tehlikeli bir biçimde büyümüş ve caddeye geniş şekilde taşmış olan çalılığın gerekli olan budamaları Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından yapılmış ve sorun giderilmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk.

"Erkenden ve kargalar kahvaltı bile yapmadan!..'

"Sabah sabah daha kargalar kahvaltısını bile yapmadan megafonlu bir hurda toplayıcısı 'aluruuum, alurum hurda aluruum' diye avaz avaz bağırarak her gün, aynı mahallede gezip duruyor..
Burası Yıldırım ilçesi, Beyazıt Mahallesi..
Hurda toplayıcısı bir pikap araç almış, megafonunu takmış ve günde beş altı sefer aynı sokkaklardan yüksek sesle bağıra bağıra geçiyor.
Bu tür sorumsuzca davranışlara nasıl izin veriliyor, anlamak imkansız?.
İnanın; iki yıldan bu yana hep aynı hurdacı, hep aynı senfoni(!)..
Doğrusunu söylememiz gerekirse Belediye Zabıtamız da duyarsız kalıyor bu işe.
Belediye Zabıta ekipleri hiç mi rastlamaz bu hurdacıya?.
Senelerden beri megafonlu hurdacı ne pazar tatili dinliyor, ne de bayram.. Adam çok azimli.. Çünkü yılın 365 günü çalışıyor.
Ülkemizde herkes böyle çalışsa kişi başına düşen milli gelirimiz 30 bin dolarlara yükselir.
Megafonlu kardeş; ben senin çalışmana değil, megafonuna karşıyım. Senin megafonla barığırıp beni ve bütün semt sakinlerimizi sabahın erken saatlerinde uyandırmaya ne hakkın var?. Bu işin de bir sınırı olmalı be kardeşim.."
H.B

Alo ,burası Osmangazi

YANLIŞ CEVAP:- "Gazetenizin 21.6. 2018 tarihli sayısındaki sayfanızda 'Çok Gürültü Yapan Makine!' başlığıyla bir okur şikayeti yayınlanmıştır.
Bahse konu Küçükbalıklı Mahallesi, Sanlı Caddesi bölgesinde belediyemizin yıkım ve iş makinesi çalışması bulunmamaktadır.
Okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Md.
NOT: Okurumuzun sorunu, belediyenin yıkım ve iş makinesi ile ilgili değil,bu bölgedeki metal ağırlıklı özel bir işyerinden kaynaklanıyordu. Dikkate sunarım.
E.Ö

Güzel İznik'te triatlon şenliği

Sporseverler haydi İznik'e. İlçede 6. Triatlon Yarışları pazar günü başlıyor.
İznik Bld. Bşk. Osman Sargın 'Doğa, tarih ve medeniyetin başkenti İznik'i sporun da başkenti yapmak için çalışıyoruz. Federasyonumuzla işbirliği yaptık. Hafta sonu oteller tamamen dolu. Tüm sporseverleri doğa ile iç içe olacak yarışların heyecanı için İznik'e bekliyoruz' diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.