Hava Durumu

Uğur Böceği’nin rayları soldan döşenemez miydi?

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2014 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2014 08:20
Altta bir okurumun gönderdiği oldukça ilginç bir görüşü yansıtan önerisi var. Sizlerle paylaşıyorum...
Ama bu görüşe göre tramvaydan inen yolcular bu kez daha da yoğun bir araç trağiği içinde kalmaz mı?.. ‘Elçiye zeval olmaz’ derler. Yayınlıyorum ama bu da ayrı bir sorun elbet..
Okurum sayın H.B. şunları yazıyor:
...
“Uğur Böceği tramvayına veya Cumhuriyet Caddesi’ndeki nostalji tramvayına ne zaman binsem aklıma çok ilginç bir ‘nedeni bilinmez uygulama’ geliyor. 
Bilindiği üzere her iki tramvay da yolun sağ tarafından yol alıyor. Bu arada otobüs durakları da tek yönlü trafik olduğundan yolun sağ tarafında hareket halinde. 
Bu yüzden Uğur Böceği’nin geçtiği yolların yüzde 98’i tek yönlü yol ve otobüs durakları da sağda olduğundan büyük bir karmaşa var. 
Çünkü şehir içi toplu ulaşımında çalıştırılan otosüsler de birinci şeritten değil, ikinci şeritten yolcu alıp yolcu indirmeye mecbur kalıyor.
Örneğin; otobüsten indiniz. Kaldırıma çıkmanız gerekirken önce rayların üzerinden atlamak zorundasınız. 
Otobüsten inen yolcu zaten önce bir afallamakta. Bir adım attığı an raylar üzerinden geçen tramvay vatandaşın adeta burnunu sıyırmakta. Bu arada boşalmış BuKart’ını hemen doldurtmak için durakta inen bir kişi otobüsten bir fırlıyor ki o an Uğur Böceği neredeyse üstünden geçecek. Raylar üstünden sadece tramvay geçmiyor. Özel araçlar da geçiyor, insana çarpabilir. 
Merakım şu:
Tramvay hattı için ray döşenirken yetkililer acaba tek yön trafik akışı olan caddelerde rayları yolun soluna döşemenin daha mantıklı olacağını düşünmedi mi?. 
Çünkü tek yönlü trafik olan caddelerin sol tarafında ne bir otobüs durağı var, ne de bekleme yapan araç. 
Tüm araçlar sağdan yolcu alır ve indirir. Veya bekleme yapar. 
Eski Bıçakçılar Çarşısı karşısında aynı yerde hem otobüs durağı, hem tramvay durağı mevcut. Geçenlerde orada otobüsümü beklemekteydim. 
Bir özürlü de tekerlekli aracı ve yanında annesiyle bekliyordu. Otobüsleri geldi. Otobüs raylar üzerinde değil de ikinci şeritteydi. Kadıncağız özürlü yakınının tekerlekli arabasını yükseltiden zorla indirip raylar üzerinden geçirdi, tekrar yükseltiye çıkardı. O an otobüs hareket etti. Arkasından bağırdı. Otobüs durdu, rampasını açtı ve kadıncağız güçlükleri aşa aşa özürlü arabasını otobüse sokabildi. 
Allah korusun ama bu gidişle tramvayın bir kazaya karışmasından endişe duyuyorum. Saygılarımla.” - H.B.

Üniversite ve Özlüce

“Daha önce İzmir yönünden gelenler için Uludağ Üniversite köprüsünden veya üniversiteden Özlüce’ye doğrudan giriş ve Özlüce’den çıkış vardı. 
Daha sonra bu yol iptal edildi. 
Sadece giriş için pek çok yerden dönerek yapılan bir güzergah oluşturuldu. Şimdi üniversiteye giriş kapısı da yapılıyor. 
Peki, şimdi Özlüce’ye giriş nasıl olacak? Üniversite mahallemizin yolu olan yerin yanını Çağdaş Eğitim Kooperatifi’ne vermişti. Buraya bir özel okul yapıldı. Uğur Mumcu Caddesi’nden tam kampusa girecekken İzmir Yolu’na yönlendiriliyor. 
Bir okula arsa verilebiliyorsa, mahallemizin giriş çıkışı için de eskiden olduğu gibi yine bir yol verilemez mi? İyi dileklerimle.”
Özgür ER 

Yılmaz Akkılıç tabelası ne oldu?

“Nilüfer, Ataevler bölgesindeki Dört Mevsim-Yılmaz Akkılıç Parkı’nın banka ATM’leri karşı köşesinde bulunan ve bir ahşap zemine yazılan tabelası ikiye ayrılmış, bir kısmı kopmuş ve yerinden tamamen çıkmak üzere.
Yılmaz Akkılıç, bölgemize modern bir kütüphane kazandırmış değerli bir komşumuzdu. Parka onun adının verilmesi çok vefalı bir davranıştı. 
Ama tabelanın son zamanlardaki bu hali doğrusu insanı üzüyor.
Nilüfer Bld. Park Bahçeler Şb. yetkililerinin dikkatine sunuyor, gereken düzeltmenin en kısa zaman içinde yapımını rica ediyorum. Saygıyla.” Dilek BOZUFUK

Tabelalar yerlerde  sürükleniyor

“Nilüfer, Barış Mahallesi, Ali Rıza Bey Caddesi üzerinde bir süre önce yapılan çalışmalarla yaya kaldırımları yeniden düzenlendi.
Yapılan düzenleme çalışmaları sırasında cadde kenarları üzerindeki yaya kaldırımlarda bulunan trafik uyarı işaretlerine ait levhalar yerlerinden sökülmtş idi..
Kaldırım çalışmaları tamamlandı ama şimdi yerlmerinden sökülen bazı trafik uyarı işaretlerine ait levhalar cadde kenarlarına atılmış bir şekilde öylece duruyor.
Kaldırım düzenleme çalışmaları tamamlandığına göre trafik uyarı işaretlerine ait levhaların da tekrar gereken yerlere takılması gerekmez mi?.
Dikkatlere sunarım.”
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur

Karagöz’e teşekkür

“Çok yeri harap hale gelen Mudanya’daki Mütareke Müze Evi, yapılan restorasyon çalışmalarıyla bugün saat 11.00’deki törenle tekrar açılıyor.
Restorasyon çalışmaları Büyükşehir Bld. ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşti.
Ancak emekli olduktan sonra Mudanya’ya yerleşen emekli Tümgeneral Sayın Yaşar Karagöz’ün bu konudaki çabaları da yadsınamaz. Sn. Karagöz, tarihi evin harap köşelerinin fotoğraflarını çekerek köşemize göndermiş ve bu görüntüler köşemizde çeşitli tarihlerde sık sık yayınlandıktan sonra ilgililer harekete geçmişlerdi.
Bu nedenle Büyükşehir Bld. yetkililerinin yanı sıra Sn. Karagöz’e de duylarlılığı nedeniyle teşekkür etmek gerekir.- E.Ö


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.