Hava Durumu

Ulucami çevresinde üzücü bir manzara!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2015 06:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2015 06:58
“Uzun zamandan beri dikkatimi çeken ve gündeme getirmek istediğim bir konu var.
Ulucami’nin yan tarafındaki parkın ortasında bulunan, Kozahan tarafındaki süs havuzunun çevresindeki karo taşlarla döşeli zemin, aşırı derecede deforme olmuş durumda.

İnsanlar burada yürürken zorlanıyor ve bilhassa yaşlı insanlar için bu durum ciddi bir sıkıntı oluşturuyor.
Söz konusu zemin, güvenle yürüme rahatlığı kalmamış bir durum içeriyor. Ayrıca havuzun Kozahan tarafı da inanılmaz bir şekilde deforme olmuş ve hergün biraz daha erimeye devam ediyor.
Uzun yıllardır gerekli onarım yapılmayan zemine bölgeye her gün gelen yüzlerce yerli ve yabancı turist de görüyor, tanık oluyor..
‘Ulu şehir’ unvanıyla lanse etmeye başladığımız Bursamız’a bu görüntü doğrusu hiç yakışmıyor.
Olumsuzluğun giderilmesi için ilgili kurumlar hemen harekete geçmeli. Dün çekmiş olduğum fotoğrafı da yazıma ekliyorum.
Öneri olarak o bölgenin tarihi dokusuna uygun olacağını düşündüğüm zemin düzenlemesi için Ulucami bahçesi içinde kullanılan doğal taş uygulaması mükemmel olur düşüncesindeyim.
Saygılar sunuyor ve konuya eğilecek sayın yetkililere peşin teşekkürlerimi sunuyorum.”
Hürol BOZKURT

***

ATATÜRK EVİ MÜZESİ'NE LÜTFEN DİKKAT


“Çekirge Caddesi, Çelikpalas Oteli yanındaki tarihi Atatürk Evi Müzesi’nin ana caddeye bakan duvarlarına konulan ve Atatürk posterlerini aydınlatan aydınlatma lambaları bir süredir perişan halde. 
Kablolar, ampuller yerlerinden çıkmış aşağıya doğru iyice sallanıyor. Şiddetli bir rüzgarda buradan gelen geçenlerin başlarına düşebilir. 
Bu arada bina önündeki bu görüntü ana caddedeki önemli bir müzemize de doğrusu hiç yakışmıyor.
Bu çirkinliği ve oluşan tehlikeyi gören kimse yok mu?.
İlgililerin uyarıma ilgi göstermesini dilerim.
Saygılar.”
Arife DİNÇ

***

TERMİNALİMİZ OTEL DEĞİLDİR


“Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali son zamanlarda saat 19.00-19.30 saatlerinden sonra sabah erken saatlere kadar adeta bir otele dönüyor.
Otobüslerini bekleyen yolcuların yararlanacakları oturma yerlerinde gecenin bir vaktinden sonra hep aynı kişiler yatıp uyuyor. 
Bunun yanı sıra olumsuz davranışlar içindeki kişiler de Terminal’de ddolaşıp duruyor. Zabıtanın buna çare bulmasını, önlem almasını istiyoruz.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir esnaf

***

O CADDE OTOBAN MI? 


“Çakırhamam semtindeki, Kazım Baykal (Temiz) Caddesi uzun bir aradan sonra tekrar ele alındı ve düzenlenerek asfaltlandı.
Cadde çok güzel oldu ama bazı sürücüler bu güzergahı galiba otoban oldu sanıyor. Çünkü çok aşırı şekilde sürat yapanlar var.

Bu caddede karşıdan karşıya geçecek olan hasta, yaşlı, çocuklar ,engelliler olur diye hiç düşünmeyen sürücülerin bu tutkularını durduracak, süratlerini azaltacak bazı önlemlerin acilen alınması gerekiyor.
Önlemler alınmazsa her an üzücü olaylar ve kazalar olabilir.
Dikkatlere arzederim.”
Kemal BAŞERAN

***

KALDIRIM NEREDE?..


“Mudanya ilçesi, Güzelyalı Mahallesi, Atatürk Caddesi’nde bulunan PTT binası yanındaki Karagüllüoğlu sitesi kaldırıma ‘otopark siteye aittir’ uyarısı yapmış..  
Madem ki durum budur, o zaman gerekli duvar çekilip bina alanı da belirlensin. Vatandaşlar da kamuya ait bölümü bilebilsinler.. 
Söz konusu olan yer apartmana ait bir alan ise yaya kaldırımlar nerede?
Yaya vatandaşların güvenliği de düşünülmeli, unutulmamalı. 
Zabıtanın gerekli inceleme ve işlemleri yapmasını, kanuna aykırı bir işgaliye varsa gereğinin yapılmasını talep ediyorum..”
Özgür ER

***

UEDAŞ’TAN BİR YANIT


“11.3.2015 köşenizde Nilüfer ilçesi, 23 Nisan Mah. 243. Sk. Bilimkent Sitesi çevresindeki aydınlatmaların yanmadığı uyarısı üzerine Nilüfer İşletme Md. bağlı teknik ekiplerce yapılan inceleme neticesinde, elektrik direğindeki kablo arızası giderilerek aydınlatma sorunu çözülmüştür. 
UEDAŞ (Uludağ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi) olarak; halkımızın problemlerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere, problemin tespitindeki yardımlarından dolayı okurlarınıza teşekkür ederiz. 
Şirketimiz ile ilgili her türlü istek, öneri ve düşünceleriniz için 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 186 numaralı Çözüm Merkezi’mizi arayarak veya halklailiskiler@uedas.com.tr adresimize e-posta gönderilebilir..  
Bilgilerinize sunarız.”
ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. Kurumsal İletişim Müdürlüğü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.