Hava Durumu

Umurbey'de faturalar ödenecek gibi değil!

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2017 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 08:42

"Bizler Gemlik ilçesi, Umurbey Mahallesi sakinleriyiz.
Mahallemize Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan altyapı ve su şubekesi çalışmaları henüz bitmeden ve istenilen randıman alınmadan işin bedeli mahalle sakinlerine fatura edildi.
Fatura ödenecek gibi değil. Ayrıca bu altyapı su şebekesi hizmeti belediyenin (BUSKİ'nin) asli görevi değil mi? Büyükşehir Belediyemizin 'su çeşmeden içilir' sloganı mahallemiz için geçerli olamıyor.. Çünkü çeşmelerimizden kumlu ve içilemeyecek derecede kötü, kokulu su akıyor. Bu kötü su ancak kullanma suyu olur. Çamaşır yapılmaz, yemek pişirilmesinde ise hiç kullanılamaz bir durumda..
İstenen hizmet bedeli de (ne hizmeti ise) ortalama hane başı 646.40 TL'dir.


Su faturaları geldiğinde incelenince kalem kalem birçok isim altında zaten ücret alınıyor (Yağmur suyu+atık su+temiz su gibi). Bunlar herkesin malumu, zamlar rutin olarak her ay yapılıyor. Bizden istenen katılım payı da ne ola ki?
Belediyemiz suyu satıp para kazanıyor. Vergi+kdv+zam, inanın şaşkın vaziyetteyiz. Para kazanmak için önce hizmetin verilmesi gerekmez mi? (Sanayi işletmeleri gibi) herşey öyle değil midir?.. Önce hizmet verilir sonra bedel tamep edilir.. Bedel, alınan su kadar olmalı, on ton ve artısı da olmamalı.
Belediyemiz zaman zaman güzel balkon, güzel bahçe diye genel olarak insanımızı onurlandırıyor.. Güzel bahçe, güzel balkon su ile oluyor. Güzel görünümün bedeli insanımıza ceza olmamalı..

NOT: BUSKİ'nin sokak aralarına yaptığı asfalt yol, bölüm bölüm çökmekte her aracın geçişinde araçlara zarar vermektedir.
Bazı yerlerde de kanalizasyon boruları sık sık çöktüğünden tıkanıyor. Bu yanlışlar halkımıza ve misafirlerimize maddi manevi işkence oluyor.
Unutulmasın ki burası rahmetli Cumhurbaşkanlarımızdan Sn. Celal Bayar'ın doğup büyüdüğü eski belde, yeni mahalle Umurbey'dir.." Arif ORAL

Rögar kapakları yüksekte kaldı

"Demirtaş'taki Sakarya Mahallesi, Dumlupınar Caddemizde yeni yapılan BUSKİ altyapısı çalışmalarından sonra yol ortasındaki rögar kapakları oldukça yüksekte kaldı.


Bu nedenle yoldan geçen araç şoförleri farkında olmazsa araçlarının altı vuruyor ve zarar görüyor..
Yağışlı havalarda ise yolda geniş gölcükler oluşuyor. Buradaki rögar kapaklarının bakım ve onarıma ihtiyaçları var.
BUSKİ yetkililerinin dikkatlerine sunarım." Mümin DÜNDAR

Okul saatleri büyük problem

"Okulların açılmasıyla tam gün olan okullarda sorunlar yaşanıyor. Ben bir büyükanneyim. Torunum Nilüfer'de bir okulda okuyor. Ama anneler ve biz aile büyükleri bundan şikayetçiyiz. Sabah 9 öğlen 3. Yani götürüp getirmek ne anne ne de babaya hiç uymuyor. Hadi sabah çocukları bir şekilde okula bırakıyorlar. 3'ten sonra nasıl alıp nereye bırakacaklar? Bu büyük problem. Tam gün uygulaması kalksın.


Bildiğim sabahçı-öğlenci eğitim olurdu. Şimdi çocuklara bakacak aile büyükleri zorda. Gün ortası 6 saat. Bu dengesiz bir uygulama. Hiçbir işimizi halledemiyor, tüm gün eve bağlanıyoruz. Tam gün eğitime keskinlikle karşıyız." (Haber Hattı)

Bir okul sorunu daha

"Gürsu TOKİ Konutları'ndaki İmam Hatip Lisesi'nin Kumluk Alan'a taşınmasıyla yaklaşık 60 öğrenci zor durumda. Muhtar'ın söylediği bu okula gidip gelmeleri iki araçla oluyor. Bu durum ailelere günde 10 TL.'lik ayrı bir yük getiriyor.
Alt gelir grubunun yaşadığı TOKİ Konutları'nda bu soruna milli eğitimin geçen yıl uyguladığı aşağıdan yukarıya taşımalı eğitim bu yıl yukardan asağıya.
Kumluk Alan, Gürsu merkezine 3 kilometre mesafede. Okul, meyve bahçeleri içinde. Yaşanan soruna el atılmasını önemle diliyoruz." (Haber Hattı)

Yeteneğine güvenenlere

Büyükşehir Bld. Orkestrası, 2017 - 2018 eğitim ve öğretim yılında müzikal yeteneğini ortaya çıkarmak isteyen öğrencilerini bekliyor.
Sanata gönül veren adayların yetenek sınavıyla katılacağı eğitimlerde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği bölümleri, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği çocuk koroları ile Çalgıcı Mektebi'ne katılmak isteyenler bugün önkayıt yaptırabilecek ve 23- 24 Eylül tarihlerinde de kesin kayıt için sınava girecek.
Müzikal yeteneğini geliştirmek isteyen tüm adaylar, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) faaliyet gösteren Orkestra Şube Md.'ne şahsen veya orkestra.bursa.bel.tr internet adresinden online başvuru yaptırabiliyorlar.

Barışa şarkılar

Bugün Dünya Barış Günü..
Bu nedenle Nilüfer Kent Orkestrası sanatçıları barış konulu şarkılardan oluşan bir repertuvarla müzikseverlere ücretsiz bir konser verecekler.
'Barışa Şarkılar' isimli konser etkinliği saat 20.00'de Uğur Mumcu Sahnesi'nde gerçekleştiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.