Hava Durumu

Un, şeker bulup helva yapmışlar ama kaşık yok!

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2014 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2014 07:44
Nasrettin Hoca’nın canı helva istemiş. Bakkala gidip sormuş?. ‘Un var mı?. Var. Şeker var mı? Var.. Helva yapıp yesene birader’ demiş..
Okurum Sn. Sinan Özten’in ‘iddia’larındaki yakınmaları dinleyince aklıma bu fıkra geldi.
İşte nedeni:
“Nilüfer ilçesinde inşaatı uzun yıllar süren Cengiz Göllü Spor Salonu bir süre önce nihayet açılıp hizmete girdi. Şimdi artık çeşitli turnuvalar yapılıyor.

Çok büyük masraflar yapılarak meydana getirilen spor tesisi büyük bir gereksinimi karşılayacak şekilde meydana getirildi.
Ama onca masraf, onca emek sarf edilen spor salonunun altındaki otopark salon açıldığından beri araçlara kapalı ve çalıştırılmıyor.
Nedeni ise çok enteresan:
Aracınızla giriş yapılması gereken otoparkın çıkış kapısı güvenlik nedeniyle kapalı tutuluyormuş. Çıkış güvenli değilmiş..
Şimdi sayın yetkililere şunu sormak gerekiyor?:
Tesisin plan-projleri hazırlanırken bu durum neden hiç dikkate alınmadı acaba?.
Trilyonlar harcanan bir tesise otopark yapıyorsunuz ama çıkışı güvensiz olduğundan çalıştırılmıyor.
Bu yüzden de Cengiz Göllü Spor Salonu’na müsabakaları izlemeye u-zaklardan özel araçlarıyla gelenler, salon çevresindeki yollarda araçlarını park edebilmek için boş yer bulma ümidiyle dolaşıp duruyorlar. 
Yol kenarlarında park edilen araçlar yüzünden de esasen dar caddede bu kez trafik akışı yer yer engelleniyor. Konunun ivedilikle ele alınıp gerekli iyi-leştirmenin yapılmasını tüm sporseverler adına önemle rica ederim. Saygılarımla..”
Sinan ÖZTEN 
Evet, bu iş için de şekeri bulmuşlar, unu bulmuşlar ve helvayı bir güzel yapmışlar. Yapmışlar ama helvayı yiyecek kaşık yok ortada!..

***

GEÇİT KAVŞAĞINDA ÇOK UZUN ARAÇ KUYRUĞU VAR

“Mudanya-Bursa karayolunda geçen dört sene boyunca vatandaşlarca hep sıkıntılar yaşandı. Sıkıntıları tüm Bursa halkı ve yetki-liler de aslında iyi biliyor.
Şimdilerde yaşanan trafik sıkıntısının nedeni ise Geçit semti girişinde bulunan ve Bursa-Mudanya arasında kalan son trafik lambaları. Bu noktada çok uzun araç kuyrukları oluşuyor.
Bursa-Yalova karayolu üzerinde çok fazla trafik lambası bulunmakta iken BUTTİM’de kavşak inşaatına başlanıldı. Oysa BUTTİM lambalarından önce ve sonra onlarca trafik lambası var..
Bu ana hattın ortasında kalan trafik lambalarının olduğu noktaları kavşak haline getirilmekle nasıl bir çözüm sağlanacak?.
Bu kavşak gerçekten gerekli olabilir ama zamanlama ve planlama hatası olduğu açık.
Kavşak inşaatlarına Bursa-Mudanya karayolunda kalan son lambalardan başlanmış olması daha doğru bir yaklaşım olmaz mıydı ?
Bu lambalardan sonra yeni faaliyete geçen bir Devlet Hastanesi, Deniz Otobüsleri,  İdo ve Bursa’nın hayali olan Yüksek Hızlı Tren projesi gibi unsurlar hiç mi hesaba katılmıyor?.
Alp GÜNALP

***

ALO, BURASI OSMANGAZİ


AKPINAR YAŞAM MERKEZİ:“Bursa Hakimiyet Gazetesi’ndeki köşenizde 3 Ekim 2014  tarihinde ‘Akpınar, Osmangazi’den biraz ilgi bekliyor’ başlıklı  bir okur şikayetine yer ve-rilmiştir.
İlgili müdürlüklerimizin yaptığı inceleme sonucu Akpınar Yaşam Merkezi’nin aydınlatma lambalarının sadece pazarın kurulduğu günlerde alanın temizliği bitirilene kadar yandığı, temizlik bitiminde gereksiz yanan aydınlatma lambalarının ka-patıldığı tespit edilmiştir. Pazar kurulan günler dışında güvenlik gereği sadece yeteri kadar lamba yakılmaktadır.” 
***
KİREMiTÇİ’DE ASFALT:“1 Ekim  2014 tarihinde ‘Semte ilgi bekliyorlar’ başlıklı  bir okur şikayetine yer verilmiştir.
Haberde bahsi geçen Kiremitçi Mahallemiz’in yolları ile ilgili asfalt şikayetinde cadde ve sokak isimleri belirtilmemiştir. 
Ancak mahallemizde ilgili müdürlüğümüzün yaptığı tetkiklerde asfaltta herhangi bir tahribata rastlanmamıştır.
Konulara duyarlı okurlarınıza ve bunları bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim..”
Mustafa DÜNDAR Osmangazi Bld.Bşk.

***

BEKLENEN BÜYÜK KONSER YARIN GECE


Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın Cumhuriyetimiz’in 91. kuruluş yıldönümü için hazırladığı ancak Ermenek’te yaşanan son maden ocağı faciası nedeniyle iptal edilmiş bulunan 30 Ekim 2014 konseri, 6 Kasım 2014 Perşembe akşamı (yarın) saat 20:00’de gerçekleştiriliyor.
Uzman Müzikolog Ersin Antep’in hazırladığı ve baştan sona sunumunu yapacağı içerikle, müzikseverler tarafından beklenen özel Cumhuriyet Bayramı Konseri’nde  
Bursa koroları da sahnede yer alacak.
Şef Nezih Seçkin’in idaresindeki konsere genç opera sanatçısı bariton Bora Balcı solist olarak katılıyor. 
Konserin ilk yarısında Osmanlı dönemindeki müzik örneklerini, ikinci yarısında ise Cumhuriyet dönemindeki eserler müzikseverlere sunulacak..
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Filarmoni Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan büyük konser yarın akşam saat 20:00’de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde.. 
Müzikseverlere duyuruyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.