Hava Durumu

UNESCO Dünya Mirası'nın içler acısı görüntüleri

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2017 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2017 07:33

Yıldırım Bayezit Han'ın Bursa'daki mirası diye övündüğümüz ve UNESCO tarafından da Dünya Mirası statüsü içine alınan külliyenin çevresinde maalesef içler acısı görüntüler var.

Gerçekten de üzüntü veren bu görüntüleri çektiği 22 kare fotoğrafla adeta bir albüm gibi köşeme gönderen okurum sayın Hasan Harcıoğlu'nun duyarlılığına teşekkür ederim.

Yerimiz sınırlı olduğu için bu albümden sadece üç fotoğrafı köşeme üzüntüyle alabiliyorum.
Görüntüler eğer büyük bir dikkatle incelenirse külliyenin çeşitli noktalarındaki duvarlar sprey boyalar kullanılmış bazı yazılarla dolu.
Tarih ve turizm kenti Bursamız'da yerli-yabancı turist gruplarının uğrak yerlerinden biri olan bu tarihi mekanda acımasızca duvarları çeşitli yazılarla kirletenlerde hiç mi vicdan yoktur diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz tarihi eserlerdeki gerekli restorasyonları büyük bir emek ve harcama ile günümüze kazandırırken bazı duyarsız kişilerin bu eserlere karşı bu şekildeki olumsuz davranışlarına ne denir, bilemiyorum.
Öncelikle Yıldırım ilçemize güzellikler kazandıran Belediye Başkanı Sayın İsmail Hakkı Edebali'nin bu çirkinliği gidermek için harekete geçeceğini ümit ederek kolaylıklar diliyor ve okurum Sayın Hasan Harcıoğlu'nun duyarlılığına da bir kez daha teşekkürler ediyorum." E.Ö

Bayrak asmayı sakın unutmayın

Önümüzdeki pazar günü en büyük bayramımız olan Cumhuriyetimiz'in 94. yıldönümünü coşku içinde kutlayacağız.

Bu nedenle evlerinizi, işyerlerinizi ay-yıldızlı şanlı bayraklarımızla donatmayı sakın unutmayın değerli okurlarım.
Saygıyla anımsatıyorum. E

Cumhuriyet şöleni

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nca (BSMMMO) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, bu gece Saat: 19.00'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi / Osmangazi Salonu'nda bir konser düzenlendi..
Hüseyin Turan'ın sahne alacağı ve BSMMMO Halk Oyunları Ekibi'nin de gösteri yapacağı Cumhuriyet şöleninin son derece görkemli bir şekilde geçmesi bekleniyor..

Ayvalıdere'de balık ölümleri

"Nilüfer ilçemizdeki 100.Yıl Mahallesi muhtarlık binasının yanlarında bulunan dere bağlantısında son zamanlarda yoğun balık ölümleri var.
Derede, ölmüş kalmış balıklarla dolu çok üzücü bir manzara var..
Sayın yetkili makam sahiplerinin dikkatlerine sunuyorum." Abdullah DOĞRUK

Kısacık bir yol varken!..

"Gürsu TOKİ evlerinde yaşayan bir vatandaşım.
24 Ekim 2017 tarihli gazetenizdeki köşe yazınızın başlığını okuyunca çok sevindim. Ama yazıya konu olan yol, Gürsu TOKİ sakinlerinin isteği ve hayalini kurduğu kısa ve güvenli yol değil.

TOKİ'den Narlıdere Mahallesi'ne çukurlu ve tozlu toprak yoldan 3 km. yol ile inilirken, ısrarla mıcır asfalt yapılmamakta. Araçlarımız bu yüzden tamirhaneden çıkmıyor.
Oysa yazıya konu olan yol ise 8 km. Rampa inişli Hasanköy'e inen (Gürsu merkeze değil) ve halen TOKİ sakinlerinin yüzde 30'unun kullandığı (otobüs ve minibüsler kullandığı için) bir güzergahtır..
Belediye yetkililerine köşenizden aşağıdaki tavsiyede bulunmak istiyorum:
Bir hafta boyunca (İpekyolu-Hasanköy) ve (İpekyolu-Narlıdere) yönünü kullanan araçların sayılarını saptayıp raporlasınlar.
Böylece insanların kısa bir yol ile ve rahatça düzlüğe inmek istediklerini hemen anlayacaklardır. Teşekkürlerimle.." Erdal ÇAKIRGÖZ

Alo,burası Nilüfer

"25.10.2017 tarihli köşenizde okurunuz Ş. Nurgül Öztürk tarafından iletilen "Yılmaz Akkılıç Parkı'na Dikkat" başlığıyla yayınlanan ve Yılmaz Akkılıç Parkı'nın olumsuz tabelasıyla ilgili gerekli incelemeler yapılmıştır.
İlgili müdürlüğümüz tarafından tabelada gerekli bakım ve onarım hemen yapılmıştır..
Okurunuz Sayın Ş. Nurgül Öztürk'e duyarlı davranışı ve uyarısından dolayı teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz." Nilüfer Bld. Basın Bürosu

Yıldırım'da 'Pinokyo'...

Yıldırımlı çocuklar çok şanslı. Çünkü ilçe belediyesi öğretici oyunlarla tiyatro sahnesinden çocukları bilgilendirmeyi sürdürüyor.
Adile Naşit Tiyatrosu'nda her pazar ücretsiz sahnelenen oyunlarla çocuklar tiyatroyu sevip bilgilendiriliyor.
Yıldırım Bld. Şehir Tiyatrosu'nun 'Pinokyo' oyunu miniklerin yoğun ilgisini görüyor.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.