Hava Durumu

Vali Küçük'ün pencere sohbeti!..

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2017 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 07:36

Bilgisayar ekranıma adeta yağan ve büyük bir bölümü kent sakini okurlarımın çeşitli konulardaki şikayetlerini yansıtan mail'ler arasında zaman zaman böylesi güzel görüntüler de oluyor..
Örneğin, değerli Valimiz Sayın İzzettin Küçük geçenlerde gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerine bu kez Yıldırım'daki Meydancık Mahallesi'ni de eklemiş.
Semt muhtarlığını ziyaretinde mahalle hakkında genel bilgi alan Küçük, Devlet Hatun Türbesi ve Meydancık Camii'ni de gezmiş.
İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın ve semt muhtarı Sultan Demirci'nin de eşlik ettiği ziyarette Meydancık gençleri ile sohbet eden Valimiz; özellikle gençlerin kötü alışkanlıklar edinmemesi için Emniyet Müdürlüğü ile yürütülen Narkotem projesinden söz etmiş ve "eminim siz gençlerimiz ve mahalle sakinlerimiz bizim en büyük destekçimiz. Çok olumlu geri dönüşler oluyor. Meydancık sakinlerinin Narkotem hattına gösterdiği bu ilgi ve duyarlılıkla ilerlediğimiz takdirde Meydancık daha güzel olacak. Meydancık, bünyesinde barındırdığı tarihi ve kültürel değerler ile ön plana çıkacak" diye konuşmuş.
İşte bu ziyaret sırasında çekilen ilginç bir fotoğraf.
Sn. Vali Küçük semtte dolaşırken evlerinin penceresinden kendisini merakla izleyen minik Yıldırımlılar'ı görünce hemen yanlarına gidiyor. Onlarla sevgi dolu sözlerle kısacık bir sohbet. Ne güzel!.
Ve işte halkla bütünleşen bir Vali'nin mütevazı, sevecen ve örnek kişiliği böylesi net bir görüntüyle saptanıyor.
Başarılar ve kolaylıklar diliyorum Sn.Valim. Saygılarımla." E.Ö

Nilüfer'den bir beklenti

"Nilüfer Ataevler bölgesi Barış Mahallesi'nde bulunan Dalyan Parkımızda sabah sporu için yürüyüş yapan hanımlar grubu olarak Nilüfer Belediyemiz'den bir beklentimiz var.
Bir süre önce düzenlenen yürüyüş parkımızdaki (tartan pist) lastik zemindeki tahribatlar nedeniyle hepsi sökülmüştü.. Yerine alt betonu döşendi. Ardından da yine sağlıklı yürüyebilmek için tekrar lastik zemin döşeneceği söylendi.
Fakat uzun zamandan beri bu parkura beklediğimiz lastik zemin döşenemedi.
Belki unutulmuştur diye endişe içindeyiz..
Nilüfer Belediyesi yetkililerine beklentimizi saygılarımızla sunuyoruz. Dileriz en kısa zaman içinde bu çalışma da yapılır.
Şimdiden teşekkür eder, Başkanımız ve çalışma ekibine başarılar dileriz." Rengin K. ve arkadaşları

Metro balık istifi gibi

"BursaRay seferlerinde özellikle Uludağ Üniversitesi-Kestel hattında büyük bir izdiham yaşanıyor.

Sabahları işime gitmek için Küçük Sanayi İstasyonu'nda metroya biniyorum. Metronun 15 dakikada bir gelmesi ve dolayısıyla öğrencilerin de yoğun olmasından vagonlar ana-baba günü gibi. Yani iğne atsanız yere düşmeyecek şekilde.
Çünkü okulların ders zilleri 08.30 da çalmasından dolayı yoğunluk yaşanıyor. Bursaray yetkililerinden sabah belirli saate (en azından öğrenciler derse girene kadar) sabah 8 dakikada bir gelen metronun devam etmesini istiyorum. Yani, saat 07.50'den sonra 15 dakikada bir gelen metro seferienin 8 dakikaya düşürülmesi yaşanan yoğunluğu azaltacaktır. Öğrenci yoğunluğundan dolayı işe gitmekte bulunan veya öğrenciler metroya binememekten şikayetçi oluyorlar..
Okulların saat 08.30'da devreye girmesi ve toplum sağlığı nedeniyle vagonların 8 dakika bir ve sefer saatlerinin de 10.00'a kadar uzatılması yaşanılan yoğunluğu azaltacaktır. İlgililerin dikkatlerine sunarım." Muammer AKBAŞ 23 Nisan Mah. sakini

Ortaokula ek bina olabilir

"Demirtaş bucağı ortaokulu yanında bulunan ve yaklaşık 25 yıldan bu yana bomboş bir şekilde duran fotoğraftaki bu bina değerlendirilmelidir.
Çünkü Demirtaş ve çevresi devamlı göç alan bir yerleşim yeri.
Bölge sakini olarak boş duran bu binayı ortaokulumuza bir ek bina olarak kazandırılmasını talep ediyorum.
Sayın ilgili makam sahiplerinin dikkatlerine saygılarımla sunuyorum.." Mümin DÜNDAR

Bursagaz'ın dikkatine

"Nilüfer ilçesi, 29 Ekim Mahallesi, Turan Dursun Caddesi Aktaş-2 Sitesi ile Azra Sitesi Caddesi'nin ortasında BURSAGAZ tarafından yapılan bir çalışma sonrası oluşan çukur asfalt onarımı yapılmadan bu şekilde bırakıldı..
Gerekli asfalt onarımı çalışmasının en kısa zaman içinde yapılmasını ve yolumuzun düzenli bir hale getirilmesini rica ediyoruz.
Yapılacak olan çalışma için şimdiden teşekkürler.." Bir kısım çevre sakini

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.