Hava Durumu

Varyantta bir orman (!)

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2019 10:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2019 10:33

'Belediyeciliğin bir gönül işi' olduğu çeşitli vesilelerle sık sık kullanılıyor. Ancak; fotoğrafını çekip gazetenizdeki köşenize gönderdiğim bu manzaraya Tophane semtinde bulunan Muradiye Devlet Hastanesi'nden Çekirge yönündeki rampa inişinde keskin virajlarla dolu ve 'varyant' tabir edilen güzergahta hemen cadde kenarında sağdaki belediye otobüs durağı yanında.
Adeta insan boyuna uzamış otlarla bir orman görünümü yansıtan bu yer yıllardır izbe, ilgisiz bir şekilde maalesef aynı şekilde duruyor.

Bu iletimle birlikte sayın yetkililer bu park alanına belki ilgi gösterirler ve bu önemli yol kenarı da bu çirkin görüntüden kurtulur umudundayım..
Hemen her zaman önünden belediye yetkililerimizin de gelip geçtiği bir güzergahta olan park ilgisizlikten, pislikten şu anki durumu itibarıyla sadece bazı art niyetli kişilere hizmet eder duruma gelebilir bir durumda.
Burada yapılacak gerekli temizlik ve ışıklandırma ile sanırım gündüz ve akşam saatlerinde bölgedeki vatandaşlarımızın istirahat edecekleri güzel bir bahçeye dönüşebilir..
Saygılarımla dikkatlere sunuyorum.." - Cengiz SAKARKAYA

TRAFİK KAZALARI VE HEİNRİCH PİRAMİDİ

"1920'li yılların sonunda yaşayan Heinrich isimli bir sigorta müfettişi 75000 kaza bildirimini analiz ettiğinde her ölümlü kazanın altında aslında 30 adet ciddi yaralanmalı kaza, 300 işgücü kayıplı kaza ve buzdağının en altında da ileride 300 bine yakın kazalara yol açabilecek güvensiz koşul ve davranışın yattığını görmüş. Günümüzde işgüvenliği derslerinde bu prensip Heinrich Piramidi olarak ders veriliyor.
Bursa trafiğinde son birkaç yıldır sürücülerin güvensiz koşul ve davranış olarak adlandırabilecek şekilde çok daha fazla sayıda kırmızı ışıkta geçtiklerini, şehir içi trafiğinde çok daha hızlı ve güvensiz araç kullandıklarını ve ters yöne girmek gibi şerit ihlallerini çok daha sık yaptıklarını gözlemliyorum.

Özellikle Mudanya, İzmir, Ankara caddeleri, Kükürtlü ve Çekirge caddeleri gibi ana arterlerde çok daha fazla yaralanmalı ve ölümlü kazaları gözlemliyor, üzülüyorum. Yitip giden canlara mı, maddi zararlara mı yanalım?.
Bursa'da tüm yetkili makamlarca ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ve milletvekilleriyle kenetlenip bu ve benzer soruna köklü neşter vuracağına inanıyorum.
Denetimlerin artması, güvensiz koşul ve davranışların azaltılması ve akılcı projelerin hızla devreye alınmasıyla artış eğiliminde olan şehir içi trafik kazalarında ciddi azalmalar olacağına inanıyorum.
Birkaç yıl önce neredeyse kangren olmuş trafik sorunu nedeniyle Valilik kararı ile kavşaklara trafik polisleri yerleştirilip Büyükşehir Bld.'nce de akıllı kavşaklar yapılıp bu sorunun ekip çalışmasıyla hızla çözüme başlanması gibi trafik kazalarının azaltılması konusunda da benzer kararlıkta bir ekip çalışmasıyla kazaların çok daha az yaşandığı Bursa'nın çok daha huzurlu ve refah seviyesi yüksek bir şehir haline geleceğine inanıyorum.
Bu müjdeyi kısa zamanda en yetkili ağızdan duymak en büyük hayalim. Ankara'daki merkezi hükümetin de dikkatine çekecek çalışmaların başlaması ve bunun Türkiye'ye örnek ve lider olması Türkiye çapında kesinlikle ses getirecektir. Saygılar." Serkan ÖZGİRAY - End.Yük.Müh. ODTÜ 99

ALO, BURASI BURULAŞ

SEHVEN YER ALMIŞ BİLGİ:- "Gazetenizin 7.5.2019 tarihindeki köşenizde yansıyan bir yolcumuzun şikayeti ile ilgili aşağıdaki açıklamayı kamuoyu ve yolcumuzla paylaşmak isteriz.
Yolcumuzun şikayetine konu olan BURULAŞ internet sitesindeki 'bütünleşik bilet sistemine dahil tüm araçlarda' ifadesi fiyat geçişi döneminde 'sehven yer almış' bir bilgi olup aktarma indiriminin geçerliliği konusunda yolcularımızı eksik bilgilendirdiği anlaşılmıştır.
İlgili madde bugün itibariyle güncellenmiş olup aktarma indiriminin geçerli olduğu aktarma tipleri https://www.burulas.com.tr/-sehirici-fiyatlar.aspx?Type=Otobus linkinde detaylı olarak yolcularımıza aktarılmaya başlanmıştır.
Bu hususta daha dikkatli olabilmemiz adına yolcumuzun sağladığı geribildirim için ve hizmetlerimizi iyileştirmemize sunduğunuz katkıya aracılık ettiğiniz için sizlere teşekkür ederiz." BURULAŞ Kurumsal İletişim Birimi

TEŞEKKÜR PANOSU: BAŞKAN AKTAŞ VE UEDAŞ'A

"Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin meclis kararı ile Kestel Belediyemiz'den inşaatın yüzde yüz belgesi alarak inşaat abonelerimizi meskene çevirdim.
Büyükşehir Başkanımız sayın Alinur Aktaş'a teşekkür ediyorum.
Aynı belge ile UEDAŞ Elektrik Kurumu'na gittiğimde aboneliğimi nedense meskene çevirmediler. Gazetenizdeki köşenizden aynı duyarlılığı sayın UEDAŞ yetkililerinden de beklediğimi belirtiyorum. Saygılarımla.." Kestel'den İbrahim ARI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.