Hava Durumu

Vatandaş yıllarca çile çekmemeli!..

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2015 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2015 08:23
“Şehir planlamasında yapılan en ufak bir hata sonucunda vatandaşlar yıllarca süren     çileler çekiyor. 
Bir örnek vermem gerekirse bunlardan bir tanesi de Nilüfer ilçemizdeki Beşevler’de bulunan caddelerin birbirleriyle bağlantısı hakkında olduğunu düşünüyorum. 
Örneğin; Eğitimciler Caddesi dar bir sokak ile Beşevler Caddesi’ne bağlanıyor. Konak Caddesi, Beşevler Caddesi’ne bağlanıyor. 
Yıldırım Caddesi, Konak Caddesi ile birleşmiş, Beşevler Caddesi ile birleşiyor ve sonunda tüm caddeler Orhaneli kavşağında araçların park etmeleri nedeniyle tek şeride düşüyor.
Bu nedenle de bölgemizdeki tüm caddelerde uzun araç kuyrukları oluşuyor. Trafik akışı bu yüzden pek çok olumsuzluklara sahne oluyor.
Eğitimciler Caddesi’nden Konak Caddesi’ne çıkış için çok sık kullanılan Somuncu Baba Camii’nin yanındaki sokak girişi çok dar olduğu için burada sık sık kazalar veya sürücüler arasında tartışmalara da rastlamak mümkün.. 
Buradaki otoparkın bir bölümü sokağa dahil edilse ve burada bulunan elektrik direği ötelense, az bir düzenleme ile söz konusu olan sokak girişi biraz daha genişler ve böylece araçların kafa kafaya giriş-çıkış yapmaları ve olası trafik kazalarının da kesinlikle önüne geçilmiş olur. 
Bu basit uygulamanın uzun yıllar fayda sağlayacak çok önemli getirileri olacağını düşünüyorum.
Konu ile ilgili sayın makam sahiplerinin dikkatlerine sunuyor ve gerekli inceleme ve uygulamayı yapmalarını diliyorum. Saygılarımla.” - M.T.



Fırtına ve elektrik hatları!.

“Son şiddetli lodos fırtınasından birkaç gün önce bölgemizin elektrik hatları sıkıntılarını yazmıştım. Fırtına esnası ve sonrasında şehrin göbeğinde elektriğin icat olmadığı dönemi yaşadık yine..
UEDAŞ’ın da elektriği sanırım kesikti ki Alo 186 no’lu arıza ihbar telefonuna ulaşmak mümkün olmuyordu.
Lodos fırtınasında sadece karanlıkta kalmadık. Bazı elektronik eşyalarımız, buzdolabında bulunan yiyeceklerimiz de çöp oldu gitti
Giden mal olsun, önemli değil; dedik.
Ama hemen yanı başımızda bulunan Devlet Hastanesi’nin elektriği uzun bir müddet (3 gün) kesilirse neler olur? Hayatları makineye bağlı olan insanlar jeneratör ile kaç gün yaşayabilir?.
Yakın zamanda bölgemizin elektrik sistemi yüzünden olası bir büyük yangın faciası yaşanılması kaçınılmaz bir son olabilir.
UEDAŞ bu konuda acaba ne düşünüyor, lütfen açıklar mı?
Elektrik direkleri ve hatlarında sorun yaşatabilecek olumsuzluklar Kavaklı, Ortazar, Mollagürani ve Osmangazi Mahallesi’nde rahatça görülebilir.
Lütfen bunlar herhangi bir yangın felaketi yaşanılmadan incelensin ve gerekli çalışmalar yapılsın. Saygılarımla.”
Alp GÜNALP

Kitap dolapları amaçtan uzak

“Bir süre önce, Altıparmak Caddesi üzerindeki Osmangazi ilçesi Kaymakamlık önü, Kent Meydanı, Heykel ve bazı yerlere okumuş bulunduğumuz kikapları başkalarının da okuyup yararlanabilmeleri için tahtadan, üstü basit şekilde sözde yağmur geçirmeyecek malzemeden dolaplar konulmuştu.
Onca masrafa rağmen bu dolapların maalesef amaca uygun olmadığını gözlüyorum. Çünkü ahşap dolaplar yağışta epeyce zarar görüyor.
Örneğin, Altıparmak’taki Kaymakamlık binası önünden geçerken gördüm. Kitap dolabının yağmurda, rüzgarda kapakları açılıyordu.
Onca masrafla yapılan dolaplara kapağının açılmaması için çok az bir ücretle birer muhafaza materyali konmamış, ihmal edilmiş. Mıknatıslı basit bir materyel iç, alt tarafa konmuş ama o da hiç iş görmüyor. Kapaklar yamulmuş gibi. 
Bu kitaplıklar daha muhafazalı bir yere konmuş olsa idi güneşten, yağmur ve rüzgardan etkilenmez, vatandaşların buraya bıraktığı kitaplar da sağlıklı bir şekilde yeni okurları ile buluşmuş olurdu.
Dikkatlere saygılarımla     sunarım.”
K.BAŞEREN

TEŞEKKÜR PANOSU

Bir konser ve tiyatro

TİYATRO:  “Bu hafta sonu Adile Naşit Tiyatrosu’ndaydım. 
Çocuklarımızla birlikte çok güzel bir oyun izledik. Gösterilen ilgi ve güler yüz ise takdire değer. Çok çok teşekkür ediyoruz.”

KONSER: Bir davet üzerine ilk kez Yıldırım Belediyesi ve Bursa Türk Sanat Müziği Sevenler Derneği’nin birlikte düzenlemiş olduğu konsere gittim ve büyük zevk aldım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. 
Yalnız dikkatimi çeken şey; salonun neredeyse çoğunluğunun boş olması idi. Türk sanat müziğimizi yeni kuşaklara da beğendirmek ve sevdirmek için Bursa’daki tüm belediye başkanları bu geceler için semt muhtarlarıyla     organizeli tanıtımlar yapıp halkımızı otobüslerle bu gibi etkinliklere götürüp sahip çıkmalılar... 
Tahminime göre bu tür etkinliklerden haberleri olmayan müziksever halkımız bu uygulama sonucunda salonları dolduracaklar ve belediyelerine de minnet duyacaklardır.. 
Konsere emek veren tüm sanatçılarımızın ağızlarına sağlık. Hepsine de çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum.” 
Mehmet ÜNLÜGÜZEL

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.