Hava Durumu

Ya masmavi ya simsiyah!..

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2019 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2019 08:22

"Bursamız'ın Nilüfer İlçesi'nde bulunan 30 Ağustos Zafer Mahallesi, Atlıçayır Bulvarı'ndaki Kayapa Deresi'nde aşırı kirlilik ve çevreye yayılan yoğun pis koku havaların ısınmasıyla birlikte daha arttı ve çevremizdeki biz mahalle sakinlerimizi rahatsız etmeye başladı.

Bölgede bulunan bazı fabrikalarda oluşan atıklarını dereye bırakması sonucu kirlilik ve koku hergeçen gün biraz daha artarak yayılıyor.
Deremizde yakın zamana kadar kurbağalar, balık ve diğer canlılar yaşıyordu. Şimdi derede bu canlılardan eser kalmadı.

Merkez Nilüfer ilçesinin yeni mahallelerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Mahallesi TOKİ Konutları, Atlıçayır Bulvarı'nda oturan biz mahalle sakinleri deredeki kirlilik ile pis kokudan çok rahatsızız durumdayız..
Kayapa Mahallesi tarafında bulunan fabrikaların bazı günlerde atık sularını bırakması nedeniyle derenin berrak olan suyun şimdilerde simsiyah veya masmavi olarak aktığına tanık oluyoruz.
Önümüz yaz. Şimdiden derenin yanından geçerken pis kokular başladı. İleride biz mahalle sakinleri olarak evlerimizin camlarını bile açamaz duruma geleceğiz.
Bir an önce Büyükşehir ve Nilüfer Belediyesi'nin gerekli önlemi almasını rica ediyoruz. Dereye atık bırakan fabrikalar da ciddi şekilde uyarılmalıdır.
Saygılarımızla.."

Kayapa TOKİ sakinleri

KURUYAN AĞAÇLAR VE AYDINLATMA SORUNU

"Osmangazi ilçesi, Hürriyet Caddesi'nde yol ortasında bulunan ağaçların çoğu çürüdü veya bugünlerde de çürümeye yüz tuttu. Osmangazi Belediyemiz'in ilgili birimine iki sefer telefon edip durumu bildirdim ama ağaçlar için gerekli olan bakım yapılmadı..

Ayrıca; yine bu yola açılan Barış Sokak'ta aydınlatma direklerinde bulunan ampuller gece gündüz yanıyor.
Bir arızanın olduğu ortada. UEDAŞ'tan gerekli ilgiyi bekliyoruz.."

Mehmet ÜNALDI

BURAYA AYNA GEREKİYOR!...

"Osmangazi ilçesi, Demirkapı bölgesi, Kocanaip Mahallesi, Turgut Yılmazipek Yatılı Bölge Ortaokulu'na çıkan dimdik yokuşun başı her an ciddi kazalara sebebiyet verebilecek bir durumda.
Çünkü çok dik olan yokuşun başından çıkan araçların sürücüleri, bu yokuşa açılan, ve üst sağ ile sol taraftan gelmekte olan araçları kesinlikle göremiyorlar.
Acil olarak buraya dışbükey bir trafik aynasının konulmasını önemle rica ediyoruz.

Çünkü okula öğrenci ve yolcu taşıyan minibüslrle araçlar bu noktada oldukça fazla oluyor. Saygılarımızı sunarız."

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

20. YÜZYIL ROMANTİKLERİ

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası perşeme günü vereceği konserde bu kez 20. Yüzyıl bestecilerinin eserleriyle müzikseverleri ağırlayacak.
Rus neoromantik besteci Sviridov, Çek asıllı çağdaş dönem bestecisi Martinu, kuzey müziğinin simge isimleri romantik dönem bestecisi Norveçli Grieg ve yine 20. Yüzyıl bestecisi olan Finlandiyalı Sibelius'un eserlerinin bulunduğu
konserde, solist piyanist Emre Elivar olacak.

Konseri Azerbaycan'ın en tanınmış orkestra şeflerinden Yalçın Adıgüzel yönetecek. Konser, saat 20.00'de Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos) başlayacak..
Müzikseverler biletlerini, sanatcepte uygulaması üzerinde, bursasenfoni.gov.tr, biletiva.com, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu BBDSO Müdürlüğü Gişesi ve konser akşamı AKKM Merinos gişeden temin edilebiliyor.

'OLGUN GENÇLER'DEN EN GÜZEL ŞARKILAR...

Nilüfer Belediyesi'nin Altınşehir Mahallesi'ndeki Olgun Gençlik Merkezi'nde kurulan Türk Müziği Korosu, Uğur Mumcu Sahnesi'ndeki 'Bahar konseri' nde koristler, büyük bir hayranlık topladı..
Udi sanatçı şef Süveyda Çolakoğlu yönetiminde, 55 yaş üzerindeki 65 kişilik koro, birbirinden güzel 25 şarkı ve türkü seslendirdi.

Bir yıllık çalışmayla Bursa'nın en özel müzik topluluklarından biri olan toplulukta üyelerden Rezzan Tuğut, Ümran Dindar, Müzgan Çelikçi, Kenan Sönmezay, Meral Daylan, Perihan Terim, Bahri Sultan, Özgül Akbaş, Nurzen ve Aliş İper çifti ile Mustafa Vatansever solo parçalar seslendirdi. 78 yaşındaki Leyla Erdenözer ve 80 yaşındaki Ayşe Gökçen de üstün bir performansla izleyicilerin beğeni ve sempatisini kazandı.
Konser sonunda Nilüfer Belediye Meclis üyesi Murat Yıldırım ve Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem adına şef Süveyda Çolak-oğlu ve koro üyelerini tebrik edip başarılarının devamını diledi. Murat Yıldırım 'bugüne dek binyüz kişinin üye kaydı yaptırdığı Olgun Gençlik Merkezi tüm Nilüfer sa-kinlerinin kendilerine yer bulabi- leceği sosyal ve kültürel çalışma alanlarını arttırarak hizmet sunmaya devam edecek' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.