Hava Durumu

Ya o köpekler saldırırsa?!..

Yazının Giriş Tarihi: 11.08.2016 04:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 04:43
"Nilüfer, Altınşehir Mh. sakiniyim.
Rotary İlköğretim Okulu karşısına Nilüfer Bld.'nin yaptırdığı yürüyüş yolu konusunda memnuniyet duymaktayım. Bld.'mize teşekkürler. Bld.'mizin hayvansever yaklaşımlarını da takdir ediyorum. 
Ancak, bu yürüyüş yolunun yanına köpek parkının yapılması, ileride olası bazı sıkıntıları da beraberinde getirebilir. 
Bu nedenle, köpek parkı alanının yürüyüş yolunun hemen yanında olmaması daha isabetli olurdu düşüncesindeyim. 
Bu kapsamda, 4.8.2016 günü akşam saatlerinde aynı parkurda günlük yürüyüşümü yaparken karşıdan da danua cinsi oldukça iri bir köpek ve sahibi de geliyordu. 
Oysa bu hayvanlar için köpek parkı yapılmış ama dikkate alınmıyor.
Bir müddet sonra mahallemizde asayiş amaçlı dolaşan emniyet aracı söz konusu köpeğin sahibine köpekle ilgili uyarı yaptı. Ben de polis memurunun kibarca uyarılarına destek oldum ve rahatsızlığımı bildirirken köpek o anda bana saldırdı ve yürüyüşümü bırakıp evime döndüm.



Bu ve benzeri olaylar zaman zaman bu yürüyüş parkuru ve yanında yer alan köpek parkında yaşanıyor. Yürüyüşteki insanların maalesef bu konudaki rahatsızlıklarını dile getirmeye çekindiklerini zannediyorum. Zira, karşıdan köpek ve sahibi geliyorsa yolunu değiştiriyorlar ve yanından geçerken köpeklerden korkuyorlar.
Köpek sahipleri ise 'bir şey yapmaz' diyorlar. Bu açıklama insanların korkmalarına engel olacak bir açıklama değil ki.
Hayvanları hepimiz seviyoruz. Onlara katkı sağlayacak önlemleri almaya çalışıyoruz.(su ve yiyecek vermek gibi)  Ancak, bazı köpekler 'korkmayan' insanları bile korkutacak cinsten. 
Bu nedenle, köpek sahiplerinin hayvanlarını köpek parkına yönlendirilmesi, tasmasız dolaştırılmamaları veya yürüyüş yolunu kullanan insanların yanından, yakınından köpeklerin geçirilmemesi konularında bilinçlendirilmesi ve en azından bu park alanında belirli bir süre için de olsa bir zabıta görevlisinin bulundurulmasının yararlı olacağı düşüncesindeyim.
Saygılarımla."
Adının açıklanmasını istemeyen bir semt sakini

Keklikler (!) çok zor durumda

"Her gün BursaRay ile Organize Sanayi Bölgesi istasyonuna oradan da minibüs veya otobüslerle Güzelyalı’ya gidip gelen bir vatandaşım. Otobüsler akşam saatlerindeki dönüşlerde çok fazlasıyla kalabalık oluyor.. Yolcular balık istifi gibi üst üste.
Otobüs seferlerinin akşam saatlerinde fazlalaştırılması gerek.
Ayrıca bu hatta çalıştırılan minibüslerde de aynı problem yaşanıyor. 17 kişilik bir minibüse iki misline yakın ayakta yolcu alındığına şahidim. Ayakta iç içe yolculuk eden bu insanların can güvenliği hiçe sayılıyor.
Bir minibüs şoförü buna tepki gösteren bir yolcuya, 'Güzelyalı'ya dolu gidip boş dönüyoruz.. Bu keklikleri almazsak zarar ederiz' dedi.
Ama keklikler (!) de çok zor durumda, buna aldırış eden yok.
Trafik ekiplerinin dikkatine sunarız. Ayrıca metroda da Suriye'den geldiklerini tahmin ettiğimiz bazı gruplar yolcuları rahatsız ediyorlar. Her iki konunun da acilen ele alınmasını rica ederiz."
Nurettin GÜLER
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.